“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

“Σήμερα που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός…”

Το πιο κάτω κείμενο είναι αυτοτελές το 10ο κεφάλαιο από το σχετικά πρόσφατα (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον ΑΓΙΟ Γέροντα Παΐσιο: «Λόγοι χάριτος και Σοφίας» από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.
Οι Ορθόδοξοι θα συναντηθούν με τους νατοϊκούς
Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους. Μέσα όμως από την Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο».

Γιατί ο Κύριος στον Μυστικό Δείπνο, δεν είπε και «Λάβετε φάγετε ΠΑΝΤΕΣ;»

Σε κάθε Θεία Λειτουργία, κατά την Αγία Αναφορά, ο ιερέας, ευχαριστεί ιδιαιτέρα τον Θεό για την έλευση του Υιού του στον κόσμο, αλλά και για την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Διηγείται μάλιστα και τα σχετικά με τον Μυστικό Δείπνο, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λόγια του Κυρίου (Μτθ 26, 26-28) :
«…λάβετε φάγετε· τοῦτό ἐστι τὸ σῶμά μου…» και
«…πίετε ἐξ αὐτοῦ πάντες· τοῦτο γάρ ἐστι τὸ αἷμά μου…»

Πρωτοφανές: Η Άγκυρα έβαλε και το Καστελλόριζο σε περιοχή άσκησης με πραγματικά πυρά

Η Αθήνα αντέδρασε με έκδοση αντι -NAVTEX ενώ πλοία του πολεμικού ναυτικού κατέπλευσαν στα Δωδεκάννησα
Σε κλιμάκωση της επιθετικής της στάσης στο Αιγαίο προχωρά η Άγκυρα καθώς προανήγγειλε άσκηση με πραγματικά πυρά σε περιοχή που περιλαμβάνει και το Καστελλόριζο!

ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ: Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού
Μια από τις πιο σεβαστές τάξεις των αγίων της Εκκλησίας μας είναι οι ομολογητές. Σε αυτή την τάξη ανήκουν οι άγιοι της Εκκλησίας μας, οι οποίοι έδωσαν τη μαρτυρία της πίστεώς τους, χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες της ομολογίας τους αυτής. Δε θα ήταν υπερβολικό να υποστηρίξουμε πως η Εκκλησία μας είναι απόλυτα στηριγμένη στους αγώνες των αγίων ομολογητών Της, στη δισχιλιόχρονη πορεία Της στην ιστορία. Ένας από τους μεγάλους ομολογητές της Ορθοδοξίας είναι και ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, ο οποίος έδρασε σε μια πολύ ταραγμένη για την Εκκλησία ιστορική περίοδο. Πρόκειται για την φοβερή εικονομαχική έριδα, η οποία συντάραξε τη βυζαντινή κοινωνία για περισσότερο από έναν αιώνα, με αφόρητες διώξεις των ορθοδόξων από τους εικονομάχους αυτοκράτορες (726-843).

ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Ο επιστήμων της Ιεροσύνης

Νίκος Σακαλάκης
Ο χαρακτηρισμός «επιστήμων της Ιεροσύνης» ανήκει ιστορικά – θεολογικά στο σύνολο των Ορθοδόξων της Κωνσταντινουπόλεως, οι οποίοι κρίνοντες με εκκλησιαστικά κριτήρια και όχι συναισθηματικά, ζήτησαν από τον αυτοκράτορα (397 μ. Χ.) για επίσκοπο τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, που βίωνε άριστα την ιεροσύνη ως πίστη – θεωρία και ως δράση. Θεωρία – πίστη και δράση, αλληλοπεριλαμβανόμενες εκδηλώσεις του ανθρώπου. Σχετικά υπογραμμίζει ο Ιερός Πατήρ: «Εκκλησία δε λέγω, ου τόπον μόνον, αλλά και τρόπον· ου τοίχους Εκκλησίας, αλλά νόμους Εκκλησίας.

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από τα σημερινά σύνορά της

Φωτό από τουρκικό πρακτορείο DHA- ο  Τούρκος πρόεδρος στην εκδήλωση εορτασμού της επετείου του Ατατούρκ στην Άγκυρα
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τίμησε τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, στην επέτειο των 78 ετών μετά το θάνατό του. Όμως, βρήκε την ευκαιρία να προσθέσει ότι ο αντίκτυπος της χώρας πηγαίνει πολύ πιο μακριά από τα σύνορα της χώρας, τα οποία έχει δημιουργήσει, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ‘AFP’

Έρχεται ΓΕΡΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Απορυθμίζεται το σύστημα στις μέρες μας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΤΟΤΕ όταν τα διαβάζαμε δεν τα καταλαβαίναμε. «Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά.  Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΣΉΜΕΡΑ τα βλέπουμε και είμαστε στο παρά πέντε να τα βιώσουμε.

Το πανηγύρι της απορύθμισης της παγκοσμιοποίησης ήδη ξεκίνησε εδώ και κάποιους μήνες και δεν υπάρχει γεωπολιτικός πλέον βηματοδότης εμφυτεύσιμος για την αναρρύθμιση της.

Πότε άραγε έγιναν διαδηλώσεις –έκτροπα στις ΗΠΑ μετά  την εκλογή ενός νέου Προέδρου: