“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: “Η τακτική του λεβέντη Τσίπρα μας γέμισε υπερηφάνεια! Δόξα σοι ο Θεός!”

γράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος  
Με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα έχουμε το παράπονο, ότι δεν ορκίσθηκε κατά τα καθιερωμένα! Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να εκφράσουμε ελεύθερα τη γνώμη μας πάνω στα αυτά προβλήματα της καθημερινής μας ζωής και στον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζει ο νέος Πρωθυπουργός. Καθὠς μάλιστα ορκίζεται η νέα Βουλή των Ελλήνων δραττόμεθα της ευκαιρίας να διατυπώσουμε ανοικτά και δημόσια την προσωπική μας γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο άρχισε να χειρίζεται τα προβλήματα αυτά η νέα Κυβέρνηση.

«Βόμβες» Μωραιτάκη στο Εκρηκτικό Δελτίο: "H Ελλάδα πέτυχε δέκα χρόνια πάγωμα δανείων και μείωση επιτοκίων"

Βόμβες μεγατόνων έριξε  ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Μωραιτάκης στο «Εκρηκτικό δελτίο».
Ο κ. Μωραιτάκης επιβεβαίωσε την επιτυχία της κυβέρνησης λέγοντας ότι  έχει πετύχει ήδη δέκα χρόνια πάγωμα δανείων, αλλά και μείωση των επιτοκίων. Και προσέξτε, δεν το λέει κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ που βρίσκονται  στη  κυβέρνηση, αλλά ένας πρώην βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Β.Πούτιν και Α.Τσίπρας θα παρακολουθήσουν μαζί στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία την παρέλαση για τη νίκη κατά της Γερμανίας!

TON ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ
Την Ημέρα Νίκης κατά της Γερμανίας και ανήμερα της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία κάλεσε τον ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ρωσία, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν, μία πρόταση που έγινε δεκτή και Πούτιν και Τσίπρας θα παρακολουθήσουν μαζί την παρέλαση με τα πλέον εξελιγμένα ρωσικά οπλικά συστήματα!

The Week: Ο Αλέξης Τσίπρας σε ρόλο Προμηθέα δεσμώτη

Στο εξώφυλλό του έχει το σκίτσο του Έλληνα Πρωθυπουργό το αμερικανικό περιοδικό Week, ως έναν άλλον Προμηθέα δεσμώτη.

«Η ελληνική ανταρσία: Θα ανατρέψουν τη λιτότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι έλληνες ψηφοφόροι;» διερωτάται το αμερικανικό περιοδικό, στου οποίου το εξώφυλλο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ως ένας άλλος Προμηθέας δεσμώτης, ο Αλέξης Τσίπρας  τυλιγμένος με μια ελληνική σημαία σπάει τα δεσμά της λιτότητας που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. www.antenna.gr

Reuters: "Η μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος - Έδωσαν δάνεια για να εισπράττουν τόκους"

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ
Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει μέσα από τέσσερις αλήθειες ή ψέματα όπως τις ονομάζει τη μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος και πώς οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους. Λίγες ώρες πριν το Reuters είχε αποκαλύψει γερμανικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο παραδέχεται πώς με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση στη χώρα.

Ή ΕΛΛΑΔΑ Ή ΜΠΑΝΑΝΙΑ, Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι «μάσκες» έπεσαν πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμεναν μερικοί, ή έλπιζαν κάποιοι άλλοι!
Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ένωση των Ευρωπαίων που διαπνέεται από την αλληλεγγύη των λαών, από την κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την ευημερία της γηραιάς ηπείρου, από την κοινή στόχευση για την εξασφάλιση της ειρήνης σε μια Ευρώπη που ταλαιπωρήθηκε από δυο παγκοσμίους πολέμους εξ αιτίας των Γερμανών, για να μην ξεχνιόμαστε. 

“Οἱ Ἅγιοι Πατέρες κάτι ἤξεραν καὶ ἀπαγόρευσαν τὶς σχέσεις μὲ αἱρετικό”

ΆΓΙΟΣ Γέρων Παΐσιος Ἁγιορείτης:
"Οἱ Ἅγιοι Πατέρες κάτι ἤξεραν καὶ ἀπαγόρευσαν τὶς σχέσεις μὲ αἱρετικό". Σήμερα λένε: "Ὄχι μόνο μὲ αἱρετικὸ ἀλλὰ καὶ μὲ Βουδιστὴ καὶ μὲ πυρολάτρη καὶ μὲ δαιμονολάτρη νὰ συμπροσευχηθοῦμε. Πρέπει νὰ βρίσκωνται στὶς συμπροσευχές τους καὶ στὰ συνέδρια καὶ οἱ Ὀρθόδοξοι. Εἶναι μία παρουσία".

Βαρυσήμαντη επιστολή της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους για τα “ανοίγματα” του Πατριάρχη με τον Πάπα

Βαρυσήμαντη επιστολή έστειλε η Ι. Κοινότητα Αγ. Όρους στον Οικουμενικό Πατριάρχη, με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι τον Νοέμβριο, κατά την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα. 
Μεταξύ άλλων οι Αγιορείτες αναφέρουν ότι είναι τουλάχιστον καινοφανή όσα συνέβησαν στο Φανάρι και μάλιστα ο λειτουργικός ασπασμός του Πατριάρχη με τον Πάπα, ενώ η αγιορείτικη παράδοση είναι γεμάτη από παραδείγματα αγίων που μίλησαν για την πλάνη και την αίρεση των Λατίνων. Επίσης είναι πολλοί Αγιορείτες, όπως ο Άγιος Κοσμάς ο Πρώτος, που μαρτύρησαν γιατί δεν δέχθηκαν να «συμφρονήσουν με τους Λατινόφρονες».

Πτωχή η Ελλάς;

Πολλοί εἶναι ἐκεῖνοι οἱ ὁποῖοι ἰσχυρίζονται, ὅτι ἡ χώρα μας, ἐπί τῆς οὐσίας, ἔχει πλέον πτωχεύσει καί ὅτι δέν δυνάμεθα νά πορευθοῦμε παρά μόνον διά τῆς ἰσχυρᾶς συνδρομῆς τῶν ξένων. Κάθε τόσον ἀναλύσεις ἐπί ἀναλύσεων καί σχέδια ἐπί σχεδίων ἐξυφαίνονται ἀπό τούς οἰκονομολογικούς καί δή πολιτικούς κύκλους. Ἐμεῖς, φυσικά, δέν θά εἰσέλθωμε εἰς αὐτήν τήν διαδικασίαν, πού δέν εἶναι ἄλλωστε καί τῆς ἁρμοδιότητός μας.