“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ο Σόιμπλε το παραδέχεται: "Δεν θα ήθελα να εφαρμόσω το πρόγραμμα της Ελλάδας στη Γερμανία"

Με αισιόδοξη ματιά βλέπει πλέον την κατάσταση της Ελλάδας ο Βόλφγκανγ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας «μισογεμάτο το ποτήρι», αλλά παραδέχθηκε πως δεν θα ήθελε να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στη Γερμανία. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια στο μεταναστευτικό ζήτημα.

ΓΕΡΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ

"Εγώ είμαι ηλικιωμένος άνθρωπος και στον καιρό της νεότητας μου, όταν φανερά γκρεμίζονταν οι βάσεις της παλιάς ζωής οι χαρισματούχοι άνθρωποι δεν τολμούσαν να κηρύξουν ότι αυτός είναι ο καιρός του τέλους της ιστορίας."

Αγαπητέ εν Κυρίω Μ.!
Δεν υπάρχει τέτοιο καταφύγιο, για το οποίο γράφετε, ούτε για τον μοναχό, ούτε για τον κοσμικό' για τους πάντες και για πάντα, για όλη τη ζωή υπάρχει δρόμος και δρόμος, κόπος και ασθένεια και για τον μοναχό και για τον κοσμικό. Οι δρόμοι είναι αρκετά διαφορετικοί, αλλά υπάρχουν οδοί και δρόμοι, ενώ ο στόχος είναι ένας. Και μη χωρίζετε τη ζωή στο μοναστήρι και στον κόσμο. Υπάρχει στον κόσμο ζωή μοναχική και ζωή οικογενειακή και οι δύο ευλογημένες από τον Θεό. αλλά αυτός που διαλέγει τον δρόμο του δεν πρέπει να διχάζεται μεταξύ του κόσμου και του μοναστηριού.

Περί των Αγίων του Θεού

Το αδιάφθορο σκήνωμα του φιλόχριστου Σέρβου ηγεμόνα και άγιου 
της Ορθόδοξης εκκλησίας Λάζαρου Χρεμπελιάνοβιτς (Лазар Хребељановић, 1329 – 1389).

Η λειψανοθήκη αναδημοσιεύει το κείμενο του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως (1846-1920) Περί των Αγίων του Θεού (1904), στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στην προσκύνηση των αγίων λειψάνων.

μελέτη του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α´
Περί της δόξης των δικαίων εν τη γη υπό του Θεού και περί της τιμής της αποδιδομένης αυτοίς υπό της Εκκλησίας.
Κατά τον αυτόν χρόνον καθ  ὃν ο υπέρτατος Κριτής αξιοί να απονείμει τοις δικαίοις μετά θάνατον απαρχήν τινα της δόξης αυτών εν τω Ουρανώ, ήτοι τη Εκκλησία τη θριαμβευούση, απονέμει αυτοίς μίαν δόξαν και εν τη επί της γης συγχρόνως στρατευομένη Εκκλησία. Αύτη η δόξα εκδηλούται εν τούτω ότι η επίγειος Εκκλησία σέβεται τους δικαίους ως αγίους και φίλους του Θεού. Επικαλείται αυτούς εν ταις προσευχαίς αυτής ως μεσίτας παρ  αὐτῷ, τιμά επίσης τα αυτών λείψανα και παν ο,τι ανήκεν αυτοίς, ως και τας εικόνας αυτών.

Βενιζέλος, η "χαρά" των Τούρκων

Άλλο πoυ δεν ήθελαν οι Τούρκοι να έχουν ένα υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας όπως ο… αξιότιμος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Άλλο πoυ δεν ήθελαν οι Τούρκοι να έχουν ένα υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας όπως ο… αξιότιμος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως αναφέρει σύσσωμος σχεδόν όλος ο τουρκικός τύπος, (25/1), ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του από την Αθήνα ανέφερε ότι η Τουρκία έχει τα λιγότερα προβλήματα από όλους τους γείτονες της με την Ελλάδα. Δηλαδή η Ελλάδα είναι για την Τουρκία μια μεγάλη «ανακούφιση» στα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η επεκτατική νεοοθωμανική πολιτική των Τούρκων με όλες τις γειτονικές χώρες όπως, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Αρμενία, Ρωσία, Βουλγαρία, Αίγυπτος και δεν… συμμαζεύεται. 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: Ο ΠΟΛΛ/ΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΕΣΤΡΑΣ

Τον Αύγουστο του 1963 ήρθανε στη Μονή 75 λιβαναταίοι. Εργαστήκανε για τη στέρνα της Μονής, το Αγιονέρι, εθελοντικά. 
Το έχουν τάμα πολλοί από τις Λιβανάτες, την πατρίδα του Οσίου Δαβίδ, να προσφέρουν κάτι στη Μονή του συμπατριώτη τους, χρήματα ή εργασία. Έτσι φτάσανε τότε 75 άντρες για να κάνουν το έργο της στέρνας. Και στη Μονή βρισκόσανε άλλοι 15, για να βοηθήσουν. Ο π. Ιάκωβος συντόνιζε γενικές εργασίες, μα ήταν και ο μόνος που έπρεπε να φροντίσει για το φαγητό και τη διαμονή των καλών αυτών ανθρώπων.

Βίντεο πρόκληση από Ζουράφα - Πως παίζουν με τη φωτιά στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι προκαλούν γύρω από τη νησίδα Ζουράφα.
Η τουρκική ακτοφυλακή με πολύ επιθετικό τρόπο προσπαθεί να επιβάλει το δικό της νόμο στην ελληνική περιοχή, συνοδεύοντας τους τούρκους ψαράδες που την καραυγάζουν από ενθουσιασμό σε κάθε επικίνδυνο ελιγμό των ταχέων σκαφών τους.
Δείτε το βίντεο και διαβάστε τι γράφει η Χουριέτ σε μετάφραση απο τα tourkikanea.gr