“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

"Παρών" ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το Άγιον Όρος

Τι προβλέπει η τροπολογία
Δεν καταψήφισε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία που αφορούσε στο Άγιο Όρος, η οποία κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του υπεύθυνου Παιδείας του κόμματος Τάσου Κουράκη, δήλωσε ότι ψηφίζει «παρών» για την συγκεκριμένη τροπολογία.

Πρόταση για "Ελληνοποίηση" της Κριμαίας από Ρώσους φιλέλληνες: "Να μετονομαστεί σε Ταυρίδα"

Σχόλιο Θ.Π.: ΆΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ «ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ»
ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ρώσοι φιλέλληνες θέλουν να μετονομασθεί η Κριμαία σε Ταυρίδα, "ελληνοποιώντας" έτσι την στρατηγική χερσόνησο. Πρόκειται για σχεδιασμό που ηδη βρίσκεται σε εφαρμογή και αναδεικνύει τον σεβασμό που νιώθουν οι Ρώσοι για τους ομόδοξους Έλληνες, αλλά όχι φυσικά για την ελληνική κυβέρνηση.

“ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όσο και αν αυτό ακούγεται πρωτοφανές, φαίνεται πως μια τελευταία πρωτοβουλία απόσχισης της δυτικής Μικράς Ασίας που ξεκίνησε με απροσδόκητο τρόπο, είναι ένα πρώτο σοβαρό σημάδι για έντονες διασπαστικές τάσεις που αναμένονται, σύμφωνα και με πολλά ξένα Κέντρα Στρατηγικών Ερευνών, να ξεσπάσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα στην Τουρκία μετά και την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία. Να μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Ερντογάν έχει χαρακτηριστεί σαν ο «μοιραίος» άνθρωπος που θα επιφέρει την τελική καταστροφή της σύγχρονης Τουρκίας με την μορφή που επέζησε από το 1922 μέχρι σήμερα.

Πειραιώς Σεραφείμ: "Προέρχονται από το τίποτα, υψώνουν το τίποτα, ορκίζονται στο τίποτα και μας καλούν να πιστέψουμε στο τίποτα"

Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Σαφείς αιχμές για τη άθλια κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας, άφησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού,  στον Ι.Ν. Αγ.Κωνσταντίνου & Ελένης στην καρδιά του Πειραιά
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανυπαρξία των κοινωνικών αξιών λέγοντας ότι "η κοινωνία μας είναι ένας κόσμος ψεύδους όπου βασιλεύει η ευτέλεια, η σκοπιμότητα, η ιδιοτέλεια και κυριαρχεί το ψέμα και η αναλήθεια. Οι άνθρωποι αγωνίζονται με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, να αποκτήσουν λίγη δημοσιότητα, να γίνουν αναγνωρίσιμοι και να προσκολληθούν σε κάποιον ισχυρό της εποχής ώστε να πάρουν λίγη λάμψη και να εξασφαλίσουν την εφήμερη ευτυχία. 

Μια εικόνα... χίλιες λέξεις !!!

Σχόλιο Θ.Π.: Θα μπορούσε αυτή η εικόνα να έχει τίτλο :

Γυναίκες Γεζίντι αυτοκτονούν μαζικά μετά τους βιασμούς από τους ισλαμιστές δολοφόνους

Ένα ακόμα οδυνηρό κεφάλαιο έρχεται να προστεθεί στην τραγική ιστορία των Γεζίντι του Ιράκ, καθώς αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως κορίτσια που βιάστηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (πρώην ISIS) αυτοκτονούν μαζικά μετά την επιστροφής τους στις οικογένειές τους. Μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων Γεζίντι που έχουν εγκλωβιστεί στο όρος Σιντζάρ, αρκετοί ήταν εκείνοι που έγιναν μάρτυρες ενός φρικτού περιστατικού, για το οποίο μίλησαν στον κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Rudaw TV.

Το "δένδρο του πάρε" που λέει ο Σουλτάνος, είναι η “Κόκκινη Μηλιά” !!!

Σχόλιο Θ.Π.: το δένδρο που γεννηθήκαμε “πασά μου” οι παππούδες μας το ‘λεγαν “Κόκκινη Μηλιά”, εκεί μεγαλώσαμε και από εκεί κάτω θα πεθάνουμε!

Ότι και να ψηφίσουν, η Ελλάδα δεν “ξυλεύεται”…

Ας δούνε την Αγία Θεοδώρα στην Βάστα Αρκαδίας, χειροπιαστό παράδειγμα ότι  η Ελλάδα δεν “ραγίζει”
Το πιο σίγουρο είναι ότι σε λίγο θα “ραγίσει καρδιές”!!!

Άρχισε να παίρνει χαμπάρι ο κόσμος τους… “Μακεδόνες”

Ο κιτς νεο-κλασσικισμός των Σκοπίων κατά την CSM
Στην αμφισβητούμενη διάσταση του σχεδίου «Σκόπια 2014» αναφέρεται άρθρο που δημοσιεύει η CHRISTIAN SCIENCE MONITOR («Macedonia goes neo-classical – or is it just going kitsch?»). Κατά την Ελλάδα, ο βόρειος γείτονάς της αποπειράται να καταχραστεί της ιστορίας της. Πολλοί στο εσωτερικό της πΓΔΜ («Μακεδονία» στο κείμενο) εκτιμούν ότι η κιτς αισθητική και το μέγεθος της δαπάνης δεν ωφελούν μια χώρα της οποίας το 30% των κατοίκων ζει κάτω από το όριο της φτώχιας. Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι οι Αλβανοί της χώρας θεωρούν ότι η συμβολή τους στην ιστορία της χώρας παραγνωρίζεται και ότι τους μεταχειρίζονται ως πολίτες δευτέρας κατηγορίας.

Τὸ δρᾶμα τῆς Ἑλλάδας μας...

Του Κωνσταντίνου Γανωτή
Τὴν ὥρα ποὺ ὁ Τιτανικὸς βυθιζόταν στὸν Ἀτλαντικό, ἡ μπάντα τοῦ πλοίου ἔπαιζε βαλσάκια τοῦ Στράους στὸ μεγάλο κατάστρωμα! 
Ὅσο κωμικοτραγικὸ κι ἂν μᾶς φαίνεται αὐτό, δὲν εἶναι παρὰ ἕνα πολὺ πολὺ μικρὸ σύμβολο τοῦ δημογραφικοῦ τραγικοῦ (πλέον) δράματος τῆς Ἑλλάδας.

Ὁ "ἀντιρατσιστικός" νόμος θά προστατεύει τούς Χριστιανούς Ὀρθοδόξους ἤ μόνο τούς ἐχθρούς τους; (βίντεο)

Βάζουν τούς Ἰσλαμιστές στήν Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)!

Σπεύδουν στήν ἀνέγερση τζαμιῶν σέ μεγάλες καί στρατηγικῆς σημασίας πόλεις (ὅπως στήν πρωτεύουσα καί στήν συμπρωτεύουσα)!

Ἐδῶ καί δεκαετίες δέχονται σωρηδόν, χωρίς σταματημό καί χωρίς προστατευτικούς γιά τό Ἑλληνικό Ἔθνος φραγμούς καί ὅρια, μετανάστες ἰσλαμικοῦ (ὤ σύμπτωσις!...) θρησκεύματος!