“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο λαός μας αποφάσισε σοφά. Πτώχευση μέσα στο ευρώ !!!

Τελικά, αν ξαναδεί κανείς το εκλογικό αποτέλεσμα με μια πιο ψύχραιμη ματιά, θα διαπιστώσει ότι η απόφαση του λαού δεν είναι και τόσο λανθασμένη, όπως εκ πρώτης όψεως σπεύδουν πολλοί να καταδικάσουν. Αντίθετα εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός αποφάσισε πολύ σοφά και εξηγούμαστε:
Πρώτον, έβγαλε στη σέντρα τη Νέα Δημοκρατία και τον (αρχικά αντιμνημονιακό) κ. Σαμαρά, ώστε....
να υποστούν και αυτοί ότι ακριβώς υπέστη και το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου, καθόσον η ΝΔ είναι το ένα από τα δύο μεταπολιτευτικά κόμματα, τα οποία φέρουν ακέραια την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας και την εξαθλίωση του λαού και επομένως δεν θα ήταν σωστό, μέσα στη φωτιά της καταστροφής να την γλιτώσει η ΝΔ στην αντιπολίτευση.

H άθλια σάτιρα για την Ελλάδα !!!

Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό δεν είναι και η καλύτερη! Ό,τι σέβεσαι δεν το σατιρίζεις! Ο Jon Stewart, παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής "Daily Show" μας σατίρισε πολύ φτηνά. Είπε για τις εκλογές, τις φωτιές που ξέσπασαν την παραμονή και είχε και μια συνομιλία, με ένα...πεντοχίλιαρο! Ανάμεσα στα πολλά και καθόλου κολακευτικά τόνισε: "Εκεί που ο πολιτισμός ξεκίνησε, στην Ελλάδα, τα μαθηματικά, η φιλοσοφία και οι λεσβίες..." και το κοινό ξεκαρδίστηκε στα γέλια. Και συμπλήρωσε: "Αν κάποιος μπορεί να κάνει κυβέρνηση συνασπισμού με κομμουνιστές και ναζί, να λειτουργήσει, αυτοί είναι οι Έλληνες που παράγουν το γιαούρτι, που δεν μπορεί να φάει κανείς...".

Πολύ "χαμηλές πτήσεις" !!!

Θηβαίος Πολίτης

Δε σατιρίζουν μόνο οι Έλληνες τη Μέρκελ…

Η Άγκελα Μέρκελ νομίζει ότι είμαστε στη δουλειά!
Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει μπει στο στόχαστρο πολλών λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πολιτική μυωπία που επιδεικνύει και την ευκολία με την οποία υποχωρεί ενώπιον των μεταβολών της γερμανικής κοινής γνώμης. Όπως αποδεικνύει η παρακάτω φωτογραφία, δεν είναι μόνο οι Έλληνες που την έχουν βάλει στο μάτι, αλλά και άλλοι λαοί, παρεμπιπτόντως, πολύ φιλικοί απέναντι στους Έλληνες, όπως οι Ιρλανδοί.  (defence-point)

Τι λένε οι Τούρκοι για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα

Ο τουρκικός τύπος σήμερα αναφέρεται στις εθνικές  εκλογές στην Ελλάδα χωρίς να έχει λάβει υπόψη τα οριστικά αποτελέσματα. Η Star γράφει για το θέμα με τον τίτλο « Από τις κάλπες του γείτονα προέκυψε το ευρώ και ηρέμησε η ΕΕ» . Στο δημοσίευμα γράφει ότι στην Ελλάδα ο λαός που ζεί τις πιο δραματικές μέρες της ιστορίας του, ψήφισε χθες για τις δεύτερες εκλογές . Από τις εκλογές αυτές πρώτο κόμμα βγήκε η Νέα Δημοκρατία του κ Σαμαρά που είναι υπέρ της συμφωνίας με ΕΕ και ΔΝΤ . Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ΕΕ αντιμετώπισε με ικανοποίηση τα αποτελέσματα των εκλογών και γίνεται αναφορά στην κοινή δήλωση που έγινε από Μπαρόζο και  Ρομπάϊ .

Η γη της... επαγγελίας !!!

Σχεδόν ένας Αμερικανούς στους επτά (15,1% του πληθυσμού στις ΗΠΑ) στερείτο οποιασδήποτε κάλυψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2011, σύμφωνα με μελέτη των αμερικανικών υπηρεσιών υγείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σχεδόν 46,3 εκατομμύρια άνθρωποι (15,1%) ήταν ανασφάλιστοι τη στιγμή που ρωτήθηκαν για τη διενέργεια της έρευνας, 58,7 εκατομμύρια (19,2%) ήταν ανασφάλιστοι κάποια στιγμή του έτους πριν από την έρευνα και 34,2 εκατομμύρια (11,2%) δεν ήταν ασφαλισμένοι τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή των Κέντρων Ελέγχου των Ασθενειών (CDC).

Κοινή στρατιωτική άσκηση Ρωσίας-Κίνας-Ιράν στην Συρία;

Σύμφωνα με το Ιρανικό ειδησεογραφικό FARS, Ιρανός αξιωματούχος διαρρέει ότι το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα έχουν αποφασίσει από κοινού στρατιωτική άσκηση στο εσωτερικό της Συρίας. Την είδηση αναδημοσιεύει η Ισραηλινή DEBKA ενώ στην περίπτωση που ισχύουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Ιρανική πηγή κάνει λόγο για 90.000 συμμετέχοντες στην άσκηση με τη συμβολή 400 μαχητικών αεροσκαφών και 900 αρμάτων μάχης. Στα πλαίσια της άσκησης το Πεκίνο σκοπεύει να ζητήσει σχετική άδεια από την Αίγυπτο ώστε να επιτραπεί η διέλευση και 12 πολεμικών πλοίων της από τη Διώρυγα του Σουέζ. 

Γέροντος Παϊσίου τοῦ ῾Αγιορείτου: Πότε ὁ θυμός εἶναι "δικαιότατος" (θεῖος ζῆλος)

Λόγοι Β΄
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ"
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η γεννιά της αδιαφορίας
῾Η ὑπεράσπιση τοῦ δικαίου

-Γέροντα, λέει σε ένα τροπάριο: «Θυµόν κινήσαντες τον δικαιότατον»[1]. Ποιος θυµός είναι   δικαιότατος;
-Όταν αδικούνται άλλοι και φωνάζει κανείς και θυµώνει από πόνο πραγµατικό, τότε είναι «δικαιότατος ό θυµός». Όταν αδικείται ό ίδιος και θυµώνει, τότε δεν είναι καθαρός ό θυµός. Όταν βλέπεις έναν να υποφέρει για Ιερά πράγµατα, αυτός έχει θειο ζήλο. Από αυτό µπορείς να καταλάβεις και τον διά Χριστόν σαλό. Αν πάρεις λ.χ. µια εικόνα και την βάλεις µπροστά του ανάποδα, θα τιναχθεί επάνω ό διά Χριστόν σαλός· έτσι τού κάνεις τεστ. Υπάρχει δηλαδή και δικαία, θεία αγανάκτηση, και µόνον αυτή η αγανάκτηση δικαιολογείται στον άνθρωπο. Ό Μωυσής, όταν είδε τον λαό να θυσιάζει στο χρυσό µοσχάρι, αγανάκτησε και πέταξε κάτω τις πλάκες µε τις εντολές πού τού έδωσε ό Θεός, και έσπασαν[2].
Ό Φινεές, ό εγγονός τού αρχιερέα Ααρών, δύο φόνους έκανε και ό Θεός έδωσε εντολή από την γενιά του να βγαίνουν οι ιερείς τού Ισραήλ!

Νέα κυβέρνηση μνημονίου...Συγχαρητήρια "κυρίαρχε" λαέ της μιας μέρας ...

Το τελικό αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών δεν ήταν γνωστό όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές. Ήταν όμως βέβαιο ότι η ΝΔ κέρδιζε με γύρω στις δύο εκατοστιαίες μονάδες διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ -άρα με διαφορά μεγαλύτερη του αναμενόμενου - και με ένα ποσοστό που αναμενόταν να κυμανθεί γύρω στο 30%.

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Το ΠΑΣΟΚ είχε υποστεί και νέα μείωση κατά περίπου μία εκατοστιαία μονάδα πέφτοντας γύρω στο 12%, αποφεύγοντας την ολοκληρωτική συντριβή του. Το σημαντικό είναι ότι η ΝΔ με περίπου 130 έδρες και το ΠΑΣΟΚ με άνω των 30 (έναντι των 41 που είχε πάρει στις 6 Μαΐου) έχουν πλέον άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με γύρω στις 160 έδρες. Αυτό σημαίνει ότι άνετα πλέον μπορεί να σχηματιστεί νέα μνημονιακή κυβέρνηση της ΝΔ με την προσθήκη του ΠΑΣΟΚ και να συνεχίσει την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής, την οποία άλλωστε έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους να εφαρμόσουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Έλληνα δεν πείνασες αρκετά, ή θες κι Αντώνη Σαμαρά” ;

“Όχι, όχι, δεν πεινάσαμε! Θέλουμε και "κεντροδεξιά" διακυβέρνηση για να...μας ανοίξει η όρεξη”! (hellas-orthodoxy)