“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

"Ο επίσκοπος"

Μερικοί, κατά λαϊκή ρήση, επαι­νούν το σπίτι τους, για να μη πέσει και τούς πλάκωσει. Ομοίως και μερικοί επίσκοποι, ευκαίρως ακαίρως, συνεχώς και κατά κόρον, εκθειάζουν το επισκοπικό αξίωμά τους, για να μη πέφτει στη συνείδηση των ανθρώπων, ή μάλλον για να μη πέφτουν αυτοί στη συνείδηση των ανθρώπων. Συχνά δε και πυκνά αναφέρονται σε λόγους του άγιου Ιγνατίου του Θεοφόρου, διά των οποίων τονίζεται και εξαίρεται ή σημασία του επισκοπικού αξιώμα­τος. 
Βεβαίως ό επίσκοπος είναι ό ανώ­τερος βαθμός της Ιεροσύνης και το ανώτερο εκκλησιαστικό αξίωμα. Βεβαίως άνευ επισκόπου δεν νο­είται Εκκλησία. Αλλά βεβαίως και άνευ πιστού λαού δεν νοείται Εκ­κλησία.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ «ΜΗΔΕΝ» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο μεγαλοπρεπής ναός της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το θαυμάσιο αυτό αρχιτεκτονικό θαύμα και το σύμβολο της Ορθοδοξίας, είναι το Σημείο Μηδέν από όπου θα πρέπει να γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο η αρχή της μέτρησης του χρόνου, όπως κατά λάθος γίνεται σήμερα και από το 1884 με αυθαίρετη ενέργεια των Βρετανών, στο Greenwich του Λονδίνου.

ISIL: «Αργά ή γρήγορα θα κατακτήσoυμε την Ευρώπη - Θα σας κάνουμε σκλάβους»

Oι φονιάδες ισλαμιστές του ISIL απειλούν την Ευρώπη και τους κατοίκους της ότι «Αργά ή γρήγορα θα κατακτήσoυμε την Ευρώπη» αμέσως μετά τις επιθέσεις εναντίον πεζών στη Γαλλία αλλά και τις διαδηλώσεις κατά του ισλαμισμού στη Γερμανία.
Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του επάνω σε περαστικούς φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος" (Allahu Akbar) στην πόλη της Ντιζόν, τραυματίζοντας ένδεκα ανθρώπους, δύο από τους οποίους σοβαρά, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Συγκλονιστικά επίκαιρο το τελευταίο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Χριστόδουλου: «Ξύπνα άνθρωπε!»

Συγκλονιστικά επίκαιρο το τελευταίο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου το 2007 -τότε προ κρίσης- και στέλνει μήνυμα «ΞΥΠΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ»  Διαβάστε το: 

Πρόκληση Α.Νταβούτογλου από τις Καστανιές του Έβρου: "Είμαι στην Ελλάδα ή στην Τουρκία";

ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΠΕ!
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου έδειξε για άλλη μια φορά για ποιο πιστεύει ότι είναι το καθεστώς της Θράκης δηλώνοντας «Είμαι στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;» βγάζοντας το συμπέρασμα ότι είναι στη μέση.
Με τη δήλωσή του αυτή αμφισβητεί ευθέως ότι η Θράκη είναι ελληνική και κηρύσσει μπροστά στα "μούτρα" μας ότι την θεωρεί αυτόνομη.

Ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού επιβιβάστηκε στο Barbaros! Τι σχεδιάζει για το Καστελόριζο

Οι Τούρκοι συνεχίζουν το «παιχνίδι» των προκλήσεων και της έντασης σε Κύπρο και Αιγαίο.
Σε μία ακόμη προσπάθεια να δηλώσουν έμπρακτα ότι δεν εγκαταλείπουν την ΑΟΖ της Κύπρου, ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου, προσνηώθηκε στο ερευνητικό σκάφος Barbaros που εξακολουθεί να πλέει στην περιοχή!

«Φοβού τους “Τούρκους” και δώρα φέροντας» παραμονές εορτών και εκλογών…

Φώτο από eistinpolin330.blogspot.com 
Ας το πάρουμε ανάποδα… τι θα αισθανόταν οι τούρκοι συνοριοφύλακες αν έβλεπαν τον Έλληνα πρωθυπουργό αιφνιδιαστικά στο τέλος της περιόδου  στο ραμαζάνι να τους επισκέπτεται με ένα κουτί κουραμπιέδες και σαραγλί;

Το κοντάκιο των Χριστουγέννων: "Η Παρθένος σήμερον" Ρωμανού του Μελωδού

Ψάλλει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία

Η Εννάτη Ωδή του Κανόνα των Χριστουγέννων του Οσίου Κοσμά του Μελωδού

Ψάλλει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία

Όσα ακούσει κανείς τα Χριστούγεννα στην εκκλησιά του φτάνει να ζήσει μια ολόκληρη χρονιά..!

…πρέπει να προσέχουμε αυτά τα οποία περιέχονται στα βιβλία της Εκκλησίας και τα οποία είτε αναγινώσκονται είτε ψάλλονται στους ναούς και ιδιαίτερα τώρα τις μεγάλες γιορτές.
Τίποτε άλλο δεν θέλει ένας χριστιανός, τίποτε άλλο, παρά να πάει στην εκκλησία τα Χριστούγεννα, και απ’ όσα θα γίνουν εκείνη την ημέρα στο ναό -σ’ όποιο ναό κι αν πάει- απ’ όσα θα ακούσει, πολύ λίγα να πιάσει, πολύ λίγα να κρατήσει, πολύ λίγα να φθάσουν στην ψυχή του. Αυτά του φθάνουν να ζήσει μια ολόκληρη χρονιά, του φθάνουν για όλη του τη ζωή, του φθάνουν, αν θέλετε, για την αιωνιότητα. Μόνο το απολυτίκιο, ας πούμε, των Χριστουγέννων να προσέξει κανείς λέξη προς λέξη και με τον φωτισμό του Θεού να εμβαθύνει στο νόημά του, του φθάνει.