“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά στα Αυστραλιανά σχολεία

Ως δεύτερη γλώσσα και όχι ως διδασκόμενη μόνο σε μαθητές και μαθήτριες ελληνικής καταγωγής, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αναπτύσσονται τα ελληνικά στα αυστραλιανά σχολεία. Με την απόφαση αυτή, η ομογενής Ομοσπονδιακή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα η ελληνική γλώσσα να διδάσκεται σε όλους τους μαθητές των αυστραλιανών σχολείων και όχι μόνο σε αυτούς που είναι ελληνικής καταγωγής. Σημειώνεται πως κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ο Συντονιστή Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου Μελβούρνης, Βασίλειος Γκόκας που συντόνιζε την παρέμβαση της ομογένειας και ο οποίος τόνισε στην Επιτροπή ACARA ότι:

Ἡ δικαιολογία ὀφείλεται στὸν ἐγωισμό.

Τοῦ Γέροντος Παϊσίου
-Γέροντα, ὅταν δὲν δικαιολογῶ τοὺς ἄλλους γιὰ μία πράξη τους, αὐτὸ σημαίνει ὅτι ἔχω σκληρὴ καρδιά;
-Δὲν δικαιολογεῖς τοὺς ἄλλους καὶ δικαιολογεῖς τὸν ἑαυτό σου; Μεθαύριο καὶ ὁ Χριστὸς δὲν θὰ σὲ δικαιολογήσει. Μπορεῖ σὲ μία στιγμὴ ἡ καρδιὰ τοῦ ἀνθρώπου νὰ γίνει σκληρὴ σὰν πέτρα, ἂν φερθεῖ μὲ κακία, καὶ σὲ μία στιγμὴ νὰ γίνει πολὺ τρυφερή, ἂν φερθεῖ μὲ ἀγάπη. Νὰ ἀποκτήσεις μητρικὴ καρδιά. Βλέπεις, ἡ μάνα ὅλα τὰ συγχωρεῖ καὶ καμμιὰ φορᾶ κάνει πὼς δὲν βλέπει.
Ὅποιος κάνει σωστὴ πνευματικὴ ἐργασία, γιὰ ὅλους βρίσκει ἐλαφρυντικά, ὅλους τους δικαιολογεῖ, ἐνῶ τὸν ἑαυτὸ τοῦ ποτὲ δὲν τὸν δικαιολογεῖ, ἀκόμη καὶ ὅταν ἔχει δίκαιο. Πάντοτε λέει ὅτι φταίει, γιατί σκέφτεται ὅτι δὲν ἀξιοποιεῖ τὶς εὐκαιρίες ποὺ τοῦ δίνονται. Βλέπει λ.χ. ἕναν νὰ κλέβει καὶ σκέφτεται ὅτι καὶ ὁ ἴδιος, ἂν δὲν εἶχε βοηθηθεῖ, θὰ ἔκλεβε περισσότερο ἀπὸ αὐτὸν καὶ λέει: «Ὁ Θεὸς ἐμένα μὲ βοήθησε, ἀλλὰ ἐγὼ οἰκειοποιήθηκα τὰ δῶρα τοῦ Θεοῦ. Αὐτὸ εἶναι... μεγαλύτερη κλεψιά. Ἡ διαφορὰ εἶναι ὅτι τοῦ ἄλλου ἡ κλεψιὰ φαίνεται, ἐνῶ ἡ δική μου δὲν φαίνεται».

Ντοκουμέντο: Έχει δίκιο ο Φουχτελ! Ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος αντιστοιχεί σε τρεις Έλληνες!!!

ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ
πηγή
Στα Καλάβρυτα η αναλογία ήταν ακόμα μεγαλύτερη, στους Λυγκιάδες επίσης... και σε τόσα άλλα ελληνικά χωριά και πόλεις που σκότωναν και έκαιγαν και ρήμαζαν...  Βγάζουν και γλώσσα από πάνω!!! Άι σιχτίρ βάρβαροι!!!  
trelogiannis.blogspot.gr

ΔΕΗ: 30.000 διακοπές ρεύματος κάθε μήνα λόγω χρεών

Περίπου 30.000 διακοπές ρεύματος πραγματοποιούνται πανελλαδικά κάθε μήνα λόγω απλήρωτων λογαριασμών, όπως παραδέχεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου σχετικά με την αυστηρότητα με την οποία η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, ο κ. Ζερβός απάντησε: “Στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους”. Ο κ. Ζερβός επισημαίνει, ωστόσο, ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και τα όποια προβλήματα αφορούν πελάτες που ζητούν κατ'επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς, τους οποίους δεν τηρούν.

Ιαχές πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

Οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζουν αμείωτες για δεύτερη μέρα, όπως και οι παλαιστινιακές επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Υπάρχουν θύματα και στις δύο πλευρές. Η εμπόλεμη κατάσταση κλιμακώνεται στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη...χθεσινή δολοφονία του διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Αχμέντ Αλ Τζαμπάρι, ύστερα από στοχευμένη ισραηλινή επίθεση . Η επίθεση αυτή ήταν μία εκ των είκοσι συνολικά επιθέσεων που εξαπέλυσε το Ισραήλ ως αντίποινα σε πρόσφατες παλαιστινιακές επιθέσεις, αφήνοντας πίσω της δεκατρείς νεκρούς και πάνω από εκατό τραυματίες. Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τις αεροπορικές τους επιθέσεις όλη τη νύχτα, πλήττοντας αδιακρίτως παλαιστινιακούς στόχους.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ

Τελεσίγραφο ΔΝΤ σε Γερμανία: "Ή πάτε σε νέο "κούρεμα" την Ελλάδα ή αποχωρώ"
Τελεσίγραφο σε ΕΕ, ΕΚΤ και φυσικά Γερμανία, έστειλε πριν λίγο το ΔΝΤ με προβλεπόμενη πρώτη απώλεια "πολέμου" την Ελλάδα, φυσικά. Με μια δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζονται ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα λιγότερο από το (αδύνατο): Δηλαδή να είναι το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Η δήλωση έχει ως εξής: «Το ΔΝΤ έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα αλλά η βιωσιμότητα είναι κρίσιμη. Θέλουμε να δούμε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020» είπε ο Τ.Ράις και αυτό σημαίνει πιθανότατα την έναρξη αποχώρησης του ΔΝΤ από την τρόϊκα και την συνακόλουθη περικοπή της χρηματοδότησης των χρεών της Ελλάδας. Είναι μια δραματική εξέλιξη, πραγματικά, εκεί που μας έχουν φέρει....

Πρόκληση Νταβούτογλου για Δωδεκάνησα! "Βλέπει" κι εκεί ...Τούρκους. Η ελληνική απάντηση

Κλιμακώνει για τα καλά η Άγκυρα την έγερση θέματος δήθεν ''τουρκικής'' μειονότητας στα Δωδεκανησα - όρος και χαρακτηρισμός που δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο έγγραφο του Διεθνούς Δικαίου. Η συστηματική προσπάθεια βημα-βήμα των τελευταίων χρόνων  πήρε τη μορφή της αναφοράς  στην ομιλία του Υπ. Εξωτερικών κ Α. Νταβούτογλου στην Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης μαζί με το  Κυπριακό και την Μουσουλμανική Μειονότητα Δ. Θράκης. Αναφορικά με το Κυπριακό ο Τουρκος καλεί  τα κράτη μέλη της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης να στείλουν σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι οι περιορισμοί εις βάρος των Τουρκοκυπρίων δεν μπορούν να γίνουν επ αόριστον ανεκτοί.

ΣΟΚ: 37χρονη, δεν άντεξε την απόλυση και αυτοκτόνησε, στο Παγκρατι

Ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία. Μόλις μία ημέρα νωρίτερα είχε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να βάλει πάλι τέρμα στη ζωή της....Η 37χρονη πήδηξε από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Υμηττού και Τιμοθέου, όπου βρίσκεται το διαμέρισμά της. Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, η άτυχη γυναίκα δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει την είδηση της απόλυσής της, που της κοινοποιήθηκε προσφάτως. ΠΗΓΗ
http://logia-tou-aera.blogspot.gr/2012/11/37.html

Απεργία για την “τιμή των … όπλων” !!!

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Όλοι οι δειλοί Έλληνες μεταναστεύουν !!!

Αν είναι πατριωτισμός να φεύγουν οι Έλληνες εκτός Ελλάδας, τότε να φύγουμε όλοι !!! 
Να φύγουμε όλοι, να το κλείσουμε το μαγαζί... Και να πάμε στον Καναδά στην Ιαπωνία στην Γερμανία,, και να γράφουμε μετά ιστορίες και ανέκδοτα, ότι έχουμε στην καρδιά μας την πατρίδα.....αλήθεια ποια πατρίδα...αυτή που δεν θα έχει πλέον Έλληνες ;;; Μήπως προτείνετε εσείς που είστε στο εξωτερικό και εσείς που υπερασπίζεστε αυτούς που φεύγουν, να φύγουμε και οι υπόλοιποι από την Ελλάδα;;;  Ρωτάω. Μας προτρέπετε να φύγουμε όλοι - όλοι από την Ελλάδα;  Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω ότι για άλλη μια φορά ο έλληνας αντί να δημιουργήσει ευκαιρίες, ψάχνει ευκαιρίες, ξεχνώντας ότι για να κερδίσεις μια ευκαιρία πρέπει πρώτα ο ίδιος να την έχεις δημιουργήσει.  Όλοι αυτοί που μεταναστεύουν είναι οι δειλοί και οι ανώριμοι, οι οποίοι νόμιζαν ότι η πατρίδα τους χρωστούσε και τώρα που βλέπουν ότι δεν έχει η πατρίδα να τους δώσει αυτά που νόμιζαν ότι τους χρωστούσε, φεύγουν. 

Κατεστραμμένοι μικροομολογιούχοι πήγαν να λιντζάρουν τον Ε.Βενιζέλο στην Τ.τ.Ε

Επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Οικονομικών συνέβη πριν λίγο στην Τράπεζα της Ελλάδος από οργισμένο πλήθος πολιτών. Είχε προηγηθεί περικύκλωση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας από τους δεκάδες ιδιώτες-μικροομολογιούχους, που έχουν καταστραφεί οικονομικά από το «κούρεμα των ομολόγων τους. Η συνάντηση Ε.Βενιζέλου με τον Προβόπουλο ήταν προγραμματισμένη για τις 18.00  με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

Γιαννακάκη: Προστατεύστε τις τουρκικές ενώσεις της Θράκης

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Ρουπακιώτη, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη τον καλεί να πάρει θέση σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βάσει των οποίων η Ελλάδα υποχρεούται να εγγράψει στο μητρώο των ελληνικών ενώσεων τις τουρκικές ενώσεις της Θράκης.
Αναλυτικά η ερώτηση της κ. Γιαννακάκη: