“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ "29"...


http://fimotro.blogspot.com/2011/09/blog-post_6616.html

Μπεγλίτης: "Θα παταχθούν"! Βίντεο η στιγμή της εισβολής

Από το βήμα της Βουλής ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επικοινωνήσουν με τις ηγεσίες των Αποστράτων και να τους ζητήσουν να αποχωρήσουν από το ΥΕΘΑ. Διαφορετικά θα παταχθούν, όπως είπε. Η δήλωση είναι απίστευτη αυτή την ώρα! 100 απόστρατοι μπήκαν στο περιβάλλοντα χώρο του ΥΕΘΑ  παρά τα ...δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και τις ...πόρτες ασφαλείας που έχουμε χρυσοπληρώσει όλοι μας. Παρόλα αυτά κανείς δεν έχει προκαλέσει, κανείς από τους αποστράτους δεν έχει προβεί σε καμία πράξη βίας! Και ο ΥΕΘΑ από τη Βουλή, λέει ότι θα τους πατάξει!!! Ο Α/ΓΕΣ Φ.Φρράγκος κατέβηκε από το γραφείο του και προσπαθεί να πείσει τους απόστρατους να αποχωρήσουν. Κάποιοι του ζητούν να παραιτηθεί, όπως το ζητάνε και από τους υπόλοιπους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ





http://www.onalert.gr

Ρώσο-Ισραηλινή ομπρέλα προστασίας στην Κύπρο


Ρωσία και Ισραήλ καθιστούν σαφείς, με τις πράξεις τους, τις προθέσεις τους, υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, προειδοποιώντας την Τουρκία ότι τα ψέματα τελείωσαν. Ισραηλινά  μαχητικά αεροσκάφη, θα εμφανιστούν στον κυπριακό ουρανό στις 4 Οκτωβρίου. Εξάλλου, ρωσικής στήριξης και μάλιστα σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, θα τύχει η περιοχή του οικοπέδου 12 της Κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, δύο Ισραηλιτικά  μαχητικά αεροσκάφη, θα εμφανιστούν στον κυπριακό ουρανό την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και θα κάνουν σκοπίμως κύκλους πάνω από την Κύπρο, με μεγάλες πιθανότητες προσγείωσης στην αεροπορική βάση «Αντρέας Παπαντρέου» στην Πάφο. Στην περίπτωση που δεν προσγειωθούν, θα κάνουν προσομοίωση προσγείωσης. Αξιόπιστη Ισραηλινή πηγή, δήλωσε στο Sigmalive ότι αυτή η κίνηση αποσκοπεί στο να δείξει, από τη μια, στους Κύπριους ότι δεν είναι μόνοι τους και από την άλλη, στην Τουρκία ότι τα ψέματα τελείωσαν. Επίσης, τα αεροσκάφη θα προβούν σε σχηματισμούς σε μια προσπάθεια τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας. Η Μόσχα ανακοίνωσε και επίσημα πως ισχυρή μοίρα του Ρωσικού Στόλου του Βορρά πρόκειται να περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ, με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 6 σκάφη, με πρώτο και κύριο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ». Η είδηση προκάλεσε εντύπωση, ιδιαίτερα στην Τουρκία. Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας συμπίπτει χρονικά με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή εξόρυξης υδρογονανθράκων, νότια-νοτιοανατολικά της Κύπρου, στη θέση «Αφροδίτη». Ήδη στην ευρύτερη αυτή γεωγραφική ζώνη επιχειρούν μονάδες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και πολύ κοντά στην εξέδρα με το γεωτρύπανο «Όμηρος» πλέει και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις». Η παρουσία του Ρωσικού Στόλου προσλαμβάνει διαστάσεις από τη στιγμή που, υπεργολαβικά, η ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών «GAZPROM» συνεργάζεται με τον πετρελαϊκό όμιλο που έχει αναλάβει την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ. Άλλωστε, η Ρωσία διαθέτει ναυτική βάση στη Συρία. Οι σχέσεις Ισραήλ –Τουρκίας έχουν ραγδαίως επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. Η επιδείνωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διαδικασία εξόρυξης υδρογονανθράκων. Η Άγκυρα εννοεί να διεκδικήσει ρόλο στην περιοχή και μερίδιο στους υδρογονάνθρακες, ασκώντας διπλωματικές πιέσεις, ακόμη και με απειλές στρατιωτικού περιεχομένου. «Αν χρειαστεί, θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ» δήλωνε προ ημερών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις Η.Π.Α. όπου παρευρέθη στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

http://www.sigmalive.com

Παραλήρημα Ερντογάν στα Σκόπια:" η Μακεδονία ΔΕΝ είναι Ελληνική"!!


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία στα Σκόπια για να επιτεθεί στην Ελλάδα. Κατηγόρησε τη χώρα μας επειδή δεν αναγνωρίζει την πΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».
Ο τούρκος πρωθυπουργός με τις προκλητικές του δηλώσεις ισχυρίστηκε πως « το όνομα «Μακεδονία είναι φυσικό δικαίωμα της «Μακεδονίας». Αυτό το υποστηρίζουμε και δεν καταλαβαίνουμε τη στάση της Ελλάδας.   Η Ελλάδα έχει ένα όνομα Greece. Eίναι ξεκάθαρο. Το να μπαίνεις στη διαδικασία του επάνω και του κάτω το να λές ότι αυτό μας ανήκε στο παρελθόν δεν είναι σωστά πράγματα. Η «Μακεδονία» έγινε ανεξάρτητη με το όνομα αυτό. Αυτό είναι το δικαίωμα όλου του «Μακεδονικού» λαού. Ο τούρκος πρωθυπουργός βρίσκεται στην ΠΓΔΜ για διήμερη επίσκεψη.

http://www.onalert.gr

Διεθνώς Ρεζίλι οι Τούρκοι: Έκαναν τσαμπουκά μέσα στον ΟΗΕ και εκεί δεν είναι "γιωργάκηδες"!!!


http://pikri-sokolata.blogspot.com

Ισραηλινά F-16 στο Καστελόριζο! - "Κυνήγι" Τούρκων στην Α. Μεσόγειο


Σκληρό πόκερ αποφάσισε να παίξει το Ισραήλ στέλνοντας τα μαχητικά του έξω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) ως απάντηση στην αποστολή τουρκικού αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών που πέταξε χθες μερικές λίγα μίλια εκτός του ενάεριου χώρου του Ισραήλ! Αμέσως μετά δύο ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν από ισραηλινή βάση πέταξαν προς την περιοχή του Ριζοκάρπασου πάνω από τα κατεχόμενα ενημερώνοντας την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου και όχι το FIR Ercan. Τα αεροσκάφη συνέχισαν την πτήση τους προς τον κόλπο της Μερσίνης και πέταξαν παράλληλα με τις ακτές της νοτίου Τουρκίας σε απόσταση 15 μιλίων, μέχρι την Φοινίκη κοντά στο Καστελόριζο! Τα ισραηλινά μαχητικά τήρησαν του κανόνες του FLIR Λευκωσίας και όχι βέβαια αυτούς του παράνομου Ercan που θεωρεί «δικό του» τον εναέριο χώρο από τα κατεχόμενα μέχρι τις ακτές της Τουρκίας. Ακολούθως τα μαχητικά κατευθύνθηκαν νότια και επέστρεψαν στο Ισραήλ. Λίγο αργότερα ένα τουρκικό F-16 αποπειράθηκε να προσεγγίσει το Ισραήλ αλλά αμέσως 6 ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν για την αναγνώριση του τουρκικού μαχητικού το οποίο πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών, ενώ το πλησίαζαν και επέστρεψε στην Τουρκία, ενώ οι Ισραηλινοί πιλότο είχαν λάβει εντολή κατάρριψης!. Χθες δικινητήριο τουρκικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών πέταξε σε απόσταση μερικών δεκάδων μιλίων από το Ισραήλ χτές το πρωί. Το αεροσκάφος λίγη ώρα αργότερα αναχώρησε για τα κατεχόμενα. Χθες επίσης τουλάχιστον δύο τουρκικά μαχητικά, εξακολούθησαν και χθες τις παραβιάσεις του FLIR Λευκωσίας πετώντας ανοικτά της Λάρνακας - σε απόσταση 50 χλμ από τις ακτές και κοντά στα ανατολικά όρια της ζώνης ασκήσεων (LCD3) των βρετανικών βάσεων. Νωρίς το απόγευμα χθες, όταν το Piri Reis πλησίασε σε απόσταση μικρότερη των 20 ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα στο «Οικόπεδο 12», εμφανίστηκε Ισραηλινό μαχητικό ελικόπτερο να πετά στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα καλύπτοντας την περιοχή της πλατφόρμας και αυτή της πορείας του «Πίρι Ρέις».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

15 Οκτώβρη – Ενωμένοι για μια Παγκόσμια Αλλαγή


Στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία.
Οι κυβερνήσεις λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι. Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση πρέπει να σταματήσει.
Ενωμένοι σε μια φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν, ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και τραπεζιτών που δεν μας αντιπροσωπεύουν.
Στις 15 Οκτωβρίου, θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε, μέχρι να το καταφέρουμε.

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν.
Λαοί του κόσμου, ξεσηκωθείτε στις 15 Οκτωβρίου!

http://15october.net/gr/