“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

«ΞΕΥΡΕΙΣ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΟΛΗ Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΝΑΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ»

Ξεύρεις, παιδί μου,………… ημείς εδώ κάμνομεν αυτήν την παρομοίωσιν. Όλη η Ιερά χερσόνησος ομοιάζει προς ένα Ναόν της Ορθοδοξίας. Ναόν Βυζαντινόν με τας διαιρέσεις του τας κανονισμένας. Από τον Ισθμόν μέχρι της Μονής Παντροκράτορος είναι ο Νάρθηξ, ήτοι η Λιτή του Ναού. Από της Μονής του Παντοκράτορος μέχρι Ιβήρων και Καρακάλλου είναι ο χορός του Ναού μέχρι του Τέμπλου.

Μητρ. Θηβών για τη λειτουργία τζαμιού (ΣΤΗ ΘΗΒΑ): «Σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας»

Θ.Π.: ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΘΕΝΑΡΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ.
Ήπιους τόνους κράτησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος απέναντι στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αδειοδοτήσει τη λειτουργία τζαμιού στη Θήβα.
Ο Ιεράρχης της Βοιωτικής εκκλησίας δήλωσε σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζοντας ωστόσο τους φόβους και τις ανησυχίες του.

Η Φινλανδοποίηση της Τουρκίας από την Ρωσία μοιάζει με ένα κακό παραμύθι που στο τέλος επεμβαίνει ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ.

Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΔΕΝ θα έχει την ΑΠΟΛΟΓΙΑ του έτοιμη ο κ. Ερντογάν για αυτό και  τον περιμένει η ΚΡΙΣΗ. Στην Βαρσοβία στις 8-9 Ιουλίου οι προεστώτες του ΝΑΤΟ περιμένουν πως και πως  ως ανακριτές την υψηλή τουρκική εκπροσώπηση για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου.

Άγιος Παΐσιος: Ο άνθρωπος, όταν εγκαταλείπεται από την Χάρη, γίνεται χειρότερος από τον διάβολο

Πολύς δαιμονισμός υπάρχει σήμερα στον κόσμο
Ο διάβολος αλωνίζει, γιατί οι σημερινοί άνθρωποι του έχουν δώσει πολλά δικαιώματα και δέχονται δαιμονικές επιδράσεις φοβερές. Έλεγε ένας πολύ σωστά: “Ο διάβολος παλιά ασχολείτο με τους ανθρώπους, τώρα δεν ασχολείται! Τους έβαλε στον δρόμο και τους λέει: “Ώρα καλή!” και τραβάνε οι άνθρωποι!”