“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Βάλτε Αρχιστράτηγο του Έθνους μας την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
... ζούμε ΑΓΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ έρχονται και ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Εμείς πρέπει με την ίδια την ζωή μας να ΤΗΣ το ζητήσουμε. Τα κηρύγματα μετανοίας τελείωσαν στα λόγια. Ως χριστιανοί παραμείναμε στην πλειοψηφία νερόβραστοι. Και τώρα έρχεται το βράσιμο, η  πολεμική τήξη και στο δεύτερο ημίχρονο του Γ΄ΠΠ η  πυρηνική σχάση.
Ας μείνουμε στην έμπρακτη μετάνοια και στην καταλλαγή με τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ και τον πλησίον μας
Ζούμε στην ανύπαρκτο κόσμο της πληροφόρησης και μας πάνε όπως θέλουν, ως πρόβατα επί σφαγής την στιγμή που σαν Έλληνες βγάζουμε όλη την παθογένεια της τρυφηλής αμαρτίας των χρόνων της μεταπολίτευσης.

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΑΘΩΝΙΤΗΣ - 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή
Ο Άγιος Αθανάσιος, όπως αναφέρεται στον κατά πλάτος βίο του, κατήγετο από τα μέρη της Ανατολής, από την Τραπεζούντα. Μόλις τελείωσε την έξωθεν παιδεία - ήτο φιλόλογος - ελκυσθείς υπό της Θείας Χάριτος, εγκατέλειψε τα εγκόσμια και προσεχώρησε στο μοναχισμό από νεαράς ηλικίας, υπό την πρόνοια του κατά σάρκα θείου του, του οσιωτάτου πατρός Μιχαήλ του Μαλεήνου.
Όταν κάποτε, επεσκέφθησαν οι νεαροί στρατηγοί Νικηφόρος και Λέων, οι διαδραματίσαντες μετέπειτα σπουδαίο ρόλο στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τον όσιο Μιχαήλ το Μαλεήνο, τον πνευματικό πατέρα του Αγίου Αθανασίου, για να εξομολογηθούν, ο Όσιος Μιχαήλ τους οδήγησε στο μέρος όπου ησύχαζε ο Άγιος Αθανάσιος, τριακοντούτης τότε, λέγοντας τους ότι θέλει να τους επιδείξει ένα θησαυρό. Και μετά την συνάντηση και συνομιλία πού είχαν μαζί του, εθαύμασαν, διότι πραγματικά επρόκειτο περί ενός μεγάλου θησαυρού.