“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Δημοσίευμα σοκ της Daily Mail: Θα πετάξουν την Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Σοκ προκαλεί δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο στην Ευρώπη γίνονται σχέδια προκειμένου να βγουν από τη Ζώνη Σένγκεν η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, μαζί με τις ανατολικές χώρες.
Το ακραίο αυτό πλάνο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, θα επιστρατευθεί προκειμένου να διασωθεί η περιοχή της ΕΕ στην οποία μπορεί να ταξιδέψει κανείς δίχως διαβατήριο, μετά από την κορύφωση της μεταναστευτικής κρίσης.

Η ατάκα της χρονιάς, από τον Πούτιν για τους τζιχαντιστές

«Η συγχώρεσή τους εναπόκειται στο Θεό, αλλά το να συναντηθούν με το Θεό εναπόκειται σε μένα»
Ο Βλαδιμίρ Πούτιν αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το άτεγκτο του χαρακτήρα του. Στην τελευταία συνεδρίαση του στρατιωτικού επιτελείου του για το θέμα των τζιχαντιστών και μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία  είπε μια ατάκα που θα μείνει -μαζί με άλλες που έχει πει- στην ιστορία.

Τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας: «Η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με Ελλάδα και Τουρκία για το αγωγό «Turk Stream»

Οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας και Ελλάδος μπαίνουν στο μικροσκόπιο της νέας τουρκικής κυβέρνησης λόγω των μεγάλων έργων που επίκεινται στην περιοχή .
Για την υλοποίηση των ρωσικών επενδύσεων για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Ακουγιού» στην Τουρκία ύψους 3 δις. δολαρίων,  πρέπει να εγκριθούν τρία νομοθετικά διατάγματα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Αλί Ριζά Αλαμπουγιούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και τον ρωσικό τύπο.

Ἐπιδρομή Κάρτας τοῦ Πολίτη

Τοῦ ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου
ἐφημέριου τοῦ Ἱ.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου.
Στίς μέρες μας εἶναι ἀπόλυτα κατανοητή ἡ ἀλλοτρίωση πού ὑπέστη ἡ Εὐρώπη, ἀπό αἰώνων μέχρι σήμερα.  Ἡ ὀρθόδοξη χριστιανική της ζωή μεταλλάχθηκε.  Ὁ οὑμανιστικός ὀρθολογισμός ἁπλώθηκε σέ ὅλα τά πεδία τῆς ἀνθρώπινης ζωῆς μέχρι καί στήν ἐσωτερική ἐν Χριστῷ πνευματική ζωή.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ISIS

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κάτι που ήταν γνωστό αλλά δεν αναγνωρίζονταν και επίσημα. Η τουρκική εφημερίδα Milliyet ομολόγει ουσιαστικά ότι στην Τουρκία παράγονται τα διαβατήρια, «Türkiye’ de üretilmiş bir pasaport daha», με τα οποία οι άνθρωποι του Ισλαμικού Χαλιφάτου, οι φανατικοί και έτοιμοι για όλα Τζιχαντιστές, έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Το "γκολ" που κινδυνεύει να "φάει ο πρωθυπουργός με τον Έβρο

Τσίπρας-Νταβούτογλου είχαν την πρώτη επαφή τους στο φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Τουρκίας-Ελλάδας. Το ζητούμενο είναι να μην δεχτεί “γκολ” ο Έλληνας πρωθυπουργός στις συνομιλίες που θα έχει στην Τουρκία, για το καυτό θέμα των προσφύγων.
Πολλοί εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό την αναβολή της επίσκεψης στη Τουρκία. Εκτιμούν ότι οι συγκυρίες δεν είναι ευνοϊκές για την Ελλάδα. 

Από το Παρίσι στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ η “σταυροφορία” που έρχεται

Φώτο από  greekworldhistory.blogspot.com
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ για την τελευταία και μεγαλύτερη  “σταυροφορία” όλων των εποχών.
Αυτοί την φορά οι Δυτικοί σταυροφόροι της Ευρώπης  δεν θα συναντήσουν εξουθενωμένους Βυζαντινούς αλλά Ρώσους εξοπλισμένους με την τελευταία λέξη της στρατιωτικής διαστημικής τεχνολογίας.