“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Βέτο Άγκυρας Στις Περιπολίες ΝΑΤΟ Στο Αιγαίο Λόγω Άμεσης Αμφισβήτησης Ελληνικών Περιοχών

Η Άγκυρα έθεσε βέτο στο σχεδιασμό των νατοϊκών περιπολιών στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.
O διοικητής της νατοϊκής δύναμης SNMG 2 Γερμανός ναύαρχος Jörg Klein, αποφάσισε να δώσει στις περιοχές περιπολίας ονομασίες αρχαίων φιλοσόφων. Μία περιοχή την είχε ονομάσει Πλάτωνα, την άλλη Αριστοτέλη κλπ.

Ν.ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: “ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ”

Αρχίζει το δράμα: Εντολές κατάρριψης τουρκικών και σαουδαραβικών μαχητικών έλαβε η ρωσική Αεροπορία από την Μόσχα...
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται πλέον τα ρωσικά και τα συριακά μαχητικά στην Συρία μετά την λήψη διαταγών από Μόσχα και Δαμασκό, αντίστοιχα, για κατάρριψη οποιοδήποτε αεροσκάφος επιχειρήσει να διεισδύσει στον συριακό εναέριο χώρο.

Τουρκική Έκπληξη: Η εφημερίδα Το Βήμα μοίρασε δωρεάν το Κοράνι στα ελληνικά

Θ.Π.: “….Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει, όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν), πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος, κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε” Θερμοπύλες Κ. Π. Καβάφης
«Η κορυφαία εβδομαδιαία εφημερίδα στην Ελλάδα «Το Βήμα» μοίρασε με το φύλλο της, δωρεάν το Κοράνι σε ελληνική μετάφραση», γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης  με συγκρατημένα  αισθήματα, εκφράζοντας, συγχρόνως, την έκπληξη τους…

Λίγα 24ωρα πριν τους Τούρκους θα μας κτυπήσουν τζιχαντιστές και τοκογλύφοι;

Τα μάθατε τα νέα… Πιάσανε στην Αλεξανδρούπολη τζιχαντιστές – κυνηγούς μπεκάτσας στο Δέλτα του Έβρου;
¨Πρόκειται για δύο Βρετανούς ιρακινής καταγωγής, ηλικίας 28 και 22 ετών που διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης όπου και συνελήφθησαν ενώ έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης βρέθηκε οπλισμός.  

Ο Καραμανλής μπήκε εις την Ευρώπη, όχι η Ελλάδα!

-η εθνική κρίση και η επιστροφή εις το 1980-
Η οδυνηρότατη κρίση χρέους που βιώνουμε από το 2009 με τις συνεχείς διαπραγματεύσεις, οι οποίες καταλήγουν σε οδυνηρά Μνημόνια, αλλά και η αναμενόμενη αποτυχία της νυν Κυβέρνησης με τις «κόκκινες γραμμές» οφείλεται εις την ουσία και εις την αποτυχία των Ελλήνων να αντιληφθούμε την  ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα της συμπεριφοράς μας απέναντι της Ευρώπης.

"Μπορεῖ τοῦ γιοῦ μου νὰ ἔσβησε τῆς ζωὴ του τὸ καντήλι, ὅμως εἶμαι βέβαιος ὅτι ἡ Παναγιὰ τὸν κρατᾶ στοργικὰ στὴν ἀγκαλιά της!"

www.orthodoxia-ellhnismos.gr

Όσιος Παΐσιος: “Προσεύχεσθε μή γίνει μ’ ἐμᾶς ἡ ἀρχή”

Αγίου Γέροντα Παϊσίου Αγιορείτου
Ο κόσμος μοιάζει σήμερα, σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητος, με πολλές βαλβίδες! Θα σκάσει εδώ, θα σκάσει εκεί. Προσεύχεσθε μη γίνει μ’ εμάς η αρχή. Nα ζήτε όσο μπορείτε πιο απλά. Μη δυσκολεύετε από μόνοι σας τη ζωή σας. Οι πολλές ευκολίες κάνουν δέσμιους τους ανθρώπους σήμερα. 
–Γέροντα, γιατί οι άνθρωποι νοιώθουνε σήμερα ανασφάλεια; 
–Γιατί όλοι είμαστε ασφαλισμένοι! Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας, το σπίτι μας, τη ζωή μας. Κάνοντας λοιπόν την κοσμική ασφάλεια, παραμερίζουμε την προστασία και Πρόνοια του Θεού!.. 
–Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβει ο Χριστός; 

Όσιος Παΐσιος: Η υπερηφάνεια γελοιοποιεί τον άνθρωπο

Φωτο: O Όσιος έξω από το εκκλησάκι της αγίας Επιστήμης στο Σινά
Γέροντα, τί είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να γίνη γνωστό στους άλλους ό,τι καλό κάνουμε, ενώ έχει τόση γλυκύτητα, τόση απαλάδα, το να ζη και να εργάζεται κανείς στην αφάνεια;
Το πιο σπουδαίο είναι ότι, όταν ο άνθρωπος έχη εσωτερικότητα και προσπαθή να μη γίνεται γνωστό το καλό που κάνει, είναι αισθητό στους άλλους∙ όλοι τον ευλαβούνται και τον αγαπούν, χωρίς ο ίδιος να το καταλαβαίνη.
Πόσο συμπαθής είναι ο ταπεινός άνθρωπος και πόσο αποκρουστικός ο υπερήφανος! Τον υπερήφανο κανείς δεν τον αγαπάει, ακόμη και ο Θεός τον αποστρέφεται.