“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η “ΑΜΑΡΤΩΛΗ” ΤΑΡΑΤΣΑ

Spiegel: Η ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι κέντρο παρακολουθήσεων
Μια ακόμη σελίδα έρχεται να προστεθεί στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και υποκλοπών της NSA κατά απλών πολιτών καθώς και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολουθήσεων.

Αγ. Δημητρίου, Θεσ/νίκη 2013: Βρες λέξεις για να πεις τα λόγια...

Είναι απ' αυτές τις φωτογραφίες που συνήθως από κάτω γράφει κανείς «χωρίς λόγια»... Αλλά πρέπει να περισσέψουν τα λόγια για μια χώρα που έμαθε να προσπερνά τις αντιφάσεις της, που έμαθε να καμώνεται ότι ξέρει τα σημαντικά και που έμαθε να στήνει ένα βολικό σκηνικό, συνήθως με παράτες, δεκάρικους και ψευδαισθήσεις. Μονάχα που με τόση γνώση που έπεσε μαζεμένη ξεχάσαμε ακόμα και τα λόγια μας... Τ.Ρ.
Φωτό: Γιώργος Γιακουμίδης/EgnatiaPost    whitetoweraris.blogspot.gr

Με μπουνάτσες και μποφόρια...

Πῶς γνωρίζουμε ἄν ἔχουν συγχωρεθεῖ οἱ ἁμαρτίες μας;

«Πῶς βεβαιούμεθα ὅτι συγχωρήθηκαν οἱ ἁμαρτίες μας;

α) Ὅταν ἡ συνείδησή μας δέ μᾶς κατακρίνει μέσα μας γιά τίς ἁμαρτίες μας,
καί
β) Ὅταν μ’ ὅλη μας τήν καρδιά ἐμισήσαμε τίς ἁμαρτίες μας καί φανερά κάνουμε τά ἐνάντια ἔργα τῶν ἁμαρτιῶν μας»!…».

( Ἅγιος Ἰσαάκ ὁ Σύρος )
Τό μυστήριο τῆς ἐξομολογήσεως
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Η πιο γρήγορη λύση, η Mετάνοια

«Εφ' όσον όλοι είμαστε αμαρτωλοί, και κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει τους πειρασμούς, άρα καμία από τις αρετές δεν είναι σπουδαιότερη από τη μετάνοια. Γι' αυτό και ποτέ δεν τελειώνει το έργο της μετάνοιας.
Αμαρτωλοί και δίκαιοι, όλοι όσοι ποθούν να πετύχουν τη σωτηρία, πάντοτε χρειάζονται τη μετάνοια, όλοι, και αυτοί που προχώρησαν σε τελειότητα. Γιατί δεν υπάρχει όριο τελειώσεως. Και των τελείων η τελειότης είναι ατελής. Γι' αυτό ακριβώς η μετάνοια δεν περιορίζεται σε καιρούς και σε έργα. Είναι ισόβια. Μέχρι το θάνατο...» (Ισαάκ ο Σύρος)

“Τιμήστε δεόντως” την ημέρα του προδότη....

…για να σουρουπώσει η προδοσία
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
-Έφυγαν και οι γιορτές, μας άφησαν τα τριήμερα και οι Εθνικοί επέτειοι  και μείναμε απαρηγόρητοι και με την πίκρα στο στόμα από τις δηλώσεις κάποιων που θέλουν να καταργήσουν τις παρελάσεις και πιθανώς και τις εκδηλώσεις μνήμης ιστορικών γεγονότων.