“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

☦ Με την αγάπη μου προς τον Θεό και τον πλησίον, ανήκω στους ουρανούς, είμαι ουράνιος άνθρωπος. Με τις γήινες φροντίδες και μέριμνές μου, ανήκω στη γη, είμαι χοϊκός άνθρωπος.

Αγάπη! Με την αγάπη στον Θεό και τον πλησίον, όλα μπορούμε να τα κερδίσουμε και τίποτε δεν θα χάσουμε. Γιατί, όπου είναι η αγάπη, είναι και ο Θεός. Και ο Θεός είναι το παν για μας, η ζωή μας, η χαρά μας. Είναι παράδοξο, πώς ο Διάβολος κατορθώνει και μας στερεί την αγάπη του Θεού, προσφέροντάς μας τόσο φθηνά ανταλλάγματα. Χρήμα, τροφές, ποτά, ενδύματα, σπίτια, τιμές του κόσμου, όλα αυτά περνούν και χάνονται. Μαζί με τη μητέρα τους τη γη. Μαζί με το σώμα μας, που και αυτό είναι φθαρτό.

☦ Πόσοι και πόσοι άνθρωποι υπάρχουν, που περνούν τη ζωή τους χωρίς να κοιτάξουν τον Θεό

"Πόσοι και πόσοι άνθρωποι υπάρχουν, που κάνουν τη δουλειά τους με το φως του ηλίου από το πρωί μέχρι το σούρουπο, χωρίς να κοιτάξουν καν τον Ήλιο, χωρίς να αισθανθούν τον Ήλιο, χωρίς να σκεφθούν ούτε με μία σκέψη τον Ήλιο!

Πόσοι και πόσοι άνθρωποι υπάρχουν, που περνούν τη ζωή τους με το φως, τη δύναμη και τη βοήθεια του Θεού, χωρίς να κοιτάξουν καν τον Θεό, χωρίς να σκεφθούν ούτε με μία σκέψη τον Θεό!

☦ Ἡ Πηγή και το Ποτάμι (Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος)

Ὅλα τά ποτάμια πᾶνε στήν θάλασσα· καί ἡ θάλασσα νερό δέν χορταίνει (Ἐκκλ. 1,7)

Τί ὄμορφα λόγια!

Ποτάμια εἶναι οἱ ἅγιοι. Ἔργο τους καί ἀποστολή τους εἶναι, μέ τά ἔργα τους, μέ τίς ἀρετές τους, καί μέ τά λόγια τους, νά ποτίζουν τήν διψασμένη γῆ: τίς καρδιές τῶν ἀνθρώπων, πού ζοῦν σ’ αὐτήν ἐδῶ τήν ζωή στήν γῆ κατά σάρκα.

☦ Είπε ο αββάς Μακάριος ο Μέγας:

“Οφείλει η ψυχή τις ώρες της ψαλμωδίας να συμμαζεύει τους λογισμούς της με κατάνυξη και τίποτε άλλο να μην έχει στον νου παρά την αναμονή του Κυρίου και την αγάπη της την έμφυτη να την διαφυλάττει γι αυτόν και μόνο. 

☦ Η Γεωργία, η πόρνη ζήτησε να την πάνε εκεί που χτυπούν πολλές καμπάνες (ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)

Ήταν έξι το απόγευμα.. Είχε ήδη βραδιάσει, όταν μια άγνωστη για μένα κοπέλα χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου επίμονα για να την ανοίξω. Τη δέχθηκα και ρώτησα τι θα ήθελε.

- "Πάτερ, θέλω να μου διαβάσετε μια ευχή". Το πρόσωπό της ήταν ταραγμένο, μιλούσε απότομα. Δε μου είπε πολλά πράγματα, απλά μου ζήτησε να προσευχηθώ γι’ αυτήν.

☦ Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου η νεαρή που έσκιζε Εικόνες της Παναγίας!

 

Γιάννενα, Αύγ 1808. Ένας νεαρός Μοναχός ονόματι Δημήτριος καταγόμενος από την Σαμαρίνα, κατηγορήθηκε από τους Τούρκους ως στασιαστής επειδή κήρυττε δημόσια για την Βασιλεία του Θεού, την οποία αυτοί αντιλαμβάνονταν με Κοσμική-Ανατρεπτική έννοια.

Τον παρουσιάζουν στον Αλή-Πασά για ανάκριση, ο οποίος βλέποντας μια μικρή εικόνα της Παναγίας που είχε στο στήθος του ο Δημήτριος, ζήτησε με οργή και μανία να του την δώσει.

☦ “Έχουμε… αρραβώνες καί σε λίγο γάμο. Αρραβωνιάστηκε ό Αντίχριστος μέ την Ορθοδοξία! Αλλοίμονο μας!”

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΟΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΣΚΑΡΚΑΛΑ (1917-2005)

… Όταν έγινε μία αναταραχή στό Αιγαίο μέ τούς Τούρκους είπε: “Τώρα δε θά γίνει πόλεμος, αλλά αργότερα, γιατί οί νέοι μας ξέφυγαν πολύ. Ένας πόλεμος θα τούς συνεφέρει”. … Δύο μήνες πριν έρθει ό Πάπας, μάς είπε: “Μεγάλο κακό έρχεται!”

… Άρρώστησα σοβαρά καί δύο φορές κινδύνευσα να πεθάνω. Ό γέροντας, μέ τή φώτιση πού είχε από τό ‘Άγιο Πνεύμα, μού έλεγε τί έπρεπε να κάνω καί γλύτωσα.

“Αυτό πού προσεύχομαι γιά τά παιδιά σας είναι να φωτισθούν. Αδιαλείπτως προσεύχεσθε”.

☦ Ποιος κουνάει το βάζο;

"Αν μαζέψεις 100 κόκκινα μυρμήγκια και 100 μαύρα μυρμήγκια και τα βάλεις μέσα σε ένα γυάλινο βάζο, και το κουνήσεις βίαια, τα μυρμήγκια θα αρχίσουν αυτόματα να σκοτώνονται  μεταξύ τους.

Οι μαύροι θα πιστεύουν ότι οι κόκκινοι είναι εχθροί και οι κόκκινοι θα πιστεύουν ότι οι μαύροι είναι εχθροί, όταν ο πραγματικός εχθρός είναι αυτός που κουνάει το βάζο.

☦ Σοβαρολογείς ότι μίλησες με τον ίδιο τον Μακρυγιάννη και σου είπε, ότι ετοιμάζεται για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στις μέρες μας με τα πολλά παράδοξα ανάμεσα στις συμπλοκές που γίνονται στις γειτονιές και το ξύλο που πέφτει, γίνονται και λέγονται «ας πούμε παλαβά πράγματα» για την κοινή λογική.

Αυτά μας είπε φίλος που βγήκε με τον σκύλο του για περπάτημα λίγο πιο εκεί από του  Φιλοπάππου εχθές το απόγευμα:

-Ήταν εκείνη η ώρα που περίπου γινόταν και τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.