“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Έρχονται από το φθινόπωρο πλειστηριασμοί στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας

Για ψίχουλα θα παίρνουν τα σπίτια οι τράπεζες και οι δανειστές - Ορατός ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες οφειλέτες - Πιέζουν οι εταίροι να ξεκινήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί - Περισσότερο κινδυνεύουν οι δανειολήπτες που δεν συμφώνησαν σε ρύθμιση με την τράπεζα και παράλληλα οφείλουν και στο Δημόσιο
Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για όσους πολίτες λόγω πλειστηριασμών της κατοικίας τους αναγκαστούν εντός των επόμενων μηνών να βρεθούν στο δρόμο επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Ιρακινό Κουρδιστάν: Προς δημοψήφισμα για ανεξαρτησία

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν σχεδιάζει ο πρόεδρός του.
Ο πρόεδρος του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, δήλωσε στο BBC ότι σχεδιάζει να οργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής μέσα στους επόμενους μήνες. «Το Ιράκ ήταν πρακτικά διαιρεμένο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν είναι δικαίωμά του τελευταίου.

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

Oι άγ. Ανάργυροι και ο γ. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός (+1 Ιουλίου)

Σήμερα, 1 Ιουλίου, είναι η ημέρα μνήμης του πολιού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, καθώς συμπληρώνονται τέσσερα συναπτά έτη από την κοίμησή του (2009), αλλά και 92 έτη από τη γέννησή του (1921) – ο μακάριος γέροντας κοιμήθηκε την ημέρα της γέννησής του!

Οι 12 Αόρατοι μοναχοί του Αγίου Όρους

Η παράδοση χάνεται στα βάθη των αιώνων. Παρ’ όλα αυτά, διατηρείται αμείωτα ζωντανή: δώδεκα αόρατοι καλόγεροι κατοικούν στην κορυφή του Άθω, μερικές φορές εμφανίζονται για λίγο και χάνονται ξανά στην «ανυπαρξία» τους. Δώδεκα παράξενοι άγιοι, που προκαλούν τη σκέψη και τη φαντασία μας. Πόσο μυθικοί και πόσο πραγματικοί άραγε είναι;

Μια διδακτική ιστορία

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...
Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; αναρωτήθηκε. Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!

Η ιστορία της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας (Ι.Μ. Ιβήρων) σε τοιχογραφίες μοναστηριού στον Έβρο

Έργο του Μάρκου Καμπάνη
Τοιχογραφία (έργο του Μάρκου Καμπάνη) στην Ιερά Μονή Παναγίας Πορταΐτισσας, στην Κορνοφωλιά Έβρου. Το έργο είναι μέρος της συνολικής τοιχογράφησης του καθολικού της μονής. 
Παριστά την ιστορία της εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2014 και κοσμεί το στηθαίο του γυναικωνίτη.
Δείτε το συνολικό έργο:

Ο “πλαστικός χειρούργος” της Μ. Ανατολής και ο “αναισθησιολόγος” των σφαγέων τζιχαντιστών.

Ξεσηκώθηκαν και οι Βεδουίνοι της Ιορδανίας με το μέρος της ISIL. Η Μ. Ανατολή με νέο πρόσωπο σε λίγα 24ωρα;
η"Ma'an είναι η Φαλούτζα της Ιορδανίας"  αυτό φώναζαν χιλιάδες Βεδουίνοι  στην Ιορδανία το Σάββατο 28 Ιουνίου, ενώ στο ένα χέρι τους κρατούσαν πλακάτ με εξτρεμιστικά συνθήματα της  Αλ Κάιντα και στο άλλο χέρι τους κράδαιναν αυτόματα τουφέκια.