“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Παγκόσμια η σύγκρουση στην Συρία; - ΝΑΤΟ και Ρωσία "με το δάκτυλο στην σκανδάλη"

Κλιμάκωση παρά αποκλιμάκωση των συγκρούσεων παρατηρείται στην Συρία με τον συριακό Στρατό πλέον να έχει αναλάβει καθαρά την πρωτοβυλία, αλλά και να επεκτείνει την δραστηριότητά του και στον γειτονικό Λίβανο: Βολές πυροβολικού και όλμων του Συριακού Στρατού έπληξαν καταφύγια Σύρων ανταρτών και ισλαμιστών μισθοφόρων στον Βόρειο Λίβανο. Οι περιοχές που επλήγησαν βρίσκονται πέντε με είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Συρία.  Στα τουρκοσυριακά σύνορα εκτελέστηκαν επιχειρήσεις κατά των ανταρτών και ανακαταλήφθηκε η περιοχή που βρίσκεται η βάση έγκαιρης προειδοποίησης της συαριακής αεράμυνας που είχε καταληφθεί πριν καταρριφθεί το τουρκικό μαχητικό/αναγνωριστικό RF-4Ε. Η Ρωσία κρατά στάση αναμονής μέχρι στιγμής και τα αποβαικά της δεμένα στο λιμάνι της Σεβαστούπολης γεμάτα όμως με πεζοναύτες. 

Πως την «πάτησε» ο Ερντογάν με την Συρία !!!

Ο Recep Tayyip Erdogan δεν κατάλαβε από πού του ήρθε.
Κατάλαβε ότι μπήκε σε μπελάδες όταν το αμερικανικό πεντάγωνο διέρρευσε πως το τουρκικό Phantom RF-4E, που κατέρριψε η συριακή αεράμυνα, πετούσε στον συριακό εναέριο χώρο και όχι στον διεθνή. Αργότερα, τα πράγματα χειροτέρεψαν. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πρόσφερε αποδείξεις για τα παραπάνω, με βάση στοιχεία των ραντάρ. Έτσι, το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Τούρκος ηγέτης ήταν να αλλάξει θέμα. Για αυτό και η Άγκυρα εφαρμόζει πλέον μια ζώνη ασφαλείας μήκους 6.4 χλμ στα σύνορά της με την Συρία, με συχνές πτήσεις επιτήρησης α/φών F-16. Παράλληλα, η Τουρκία έχει κινητοποιήσει άρματα μάχης, συστοιχίες πυραύλων κλπ στα σύνορα, με τον Erdogan να χαρακτηρίζει την Συρία, ούτε λίγο ούτε πολύ ως μια εχθρική χώρα. Τι άλλο απομένει να κάνει; Κρατηθείτε.

Ακόμη διορίζει ο Γιώργος Παπανδρέου!!!

Δεν θα άφηνε έτσι τη στενή του συνεργάτιδα Ρεγγίνα Βάρτζελη !
Με "κατά νόμον πρότασή του", ο Πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ενέκρινε το διορισμό της σε κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου. Έτσι, θα μισθοδοτείται και αυτή από το δημόσιο και μάλιστα με βαθμό Α'. Και έζησαν αυτοί καλά και μείς χειρότερα 

Ο Ολάντ ομιλητής σε Μασονική Στοά !!!

Στις 22 Νοεμβρίου ο σημερινός Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μίλησε στην αίθουσα της ‘Grand Orient De France’(Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας).  
Στις φωτογραφίες και το βίντεο που παραθέτουμε ο Francois Hollande μιλάει στην κεντρική αίθουσα της Μασονικής Στοάς της Γαλλίας, παρουσία του "Μεγάλου Μαγίστρου" της "Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας" Guy Arcizet και 400 Γάλλων Μασόνων 33ου βαθμού.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ… !!!

Πολύ καλή προσπάθεια. Πες τους να 'ρθούνε τώρα να βάλουν την ταφόπλακα, για να ... σωθεί η χώρα !   

(Φάνης Ξημεράκης)

ankyr.blogspot.gr

Απίστευτη πρόκληση Γεωργιάδη: “Δεν μπορεί να ξεφτιλίζεται ο Βουλευτής και να κυκλοφορεί με τα τρένα και τα λεωφορεία”!!!


Θ.Π.: Δηλαδή κ. Γεωργιάδη εμείς που κυκλοφορούμε και με τρένα και με λεωφορεία είμαστε ξεφτίλες ;;;;

Η Μέρκελ με τις σπουδαίες φιλίες... !!!

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα πως η φιλία ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία, που γιορτάζουν αύριο Κυριακή την 50η επέτειο της συμφιλίωσής τους, είναι "μια από τις σημαντικότερες σε διεθνές επίπεδο". Σφραγίζοντας την συμφιλίωση ανάμεσα στις δύο χώρες, οι πρώην ηγέτες τους Σαρλ ντε Γκολ και Κόνραντ Αντενάουερ "τόλμησαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, ένα διαφορετικό ξεκίνημα που οδήγησε σε διεθνές επίπεδο σε μια από τις σημαντικότερες φιλίες, την γαλλο-γερμανική φιλία", υπογράμμισε η Μέρκελ. Οι δύο πρώην ηγέτες έδειξαν "θάρρος και διορατικότητα", πρόσθεσε η ίδια σε βίντεο που μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της.

Αρχηγός Αεροπορίας Ιράν:"Μ' ένα πύραυλο καταστρέφουμε το ραντάρ των Τούρκων στη Μαλάτια"!!!

Το Ιράν είναι έτοιμο -αν χρειαστεί- να καταστρέψει με πυραυλική επίθεση το σύστημα ραντάρ του ΝΑΤΟ στη Μαλάτια της Τουρκίας. Τη δήλωση αυτή έκανε σε συνέντευξή του ο Αρχηγός της Αεροπορίας του Ιράν Εμίρ Χατζιζάντε, λέγοντας πως οι δυνάμεις του ανέπτυξαν πύραυλο ονόματι ¨Arm¨ ειδικά για το σύστημα ραντάρ του ΝΑΤΟ που στήθηκε στο Κιούρετζικ της Μαλάτιας. Με βάση την είδηση του επίσημου ιρανικού πρακτορείου IRNA, ο Ιρανός διοικητής μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε πως η πυραυλική ασπίδα που στήθηκε στην Μαλάτια και σχεδιάζεται να στηθεί και στην ακτή του κόλπου της Μπάσρα, είναι ανυπεράσπιστες απέναντι στον νέο πύραυλο που ανέπτυξε το Ιράν.

Ο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ALIMENTARIUS ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑ 2 ΕΥΡΩ

Χτες έπεσε στα χέρια μας ένα νόμισμα των 2 ευρώ κοπής 2004 μη Ελληνικό, που στην πίσω του όψη έγραφε WORLD FOOD PROGRAMME (Παγκόσμιο διατροφικό πρόγραμμα). Το νόμισμα αυτό το φωτογράφισε ο ΕΟΕ και σας το παρουσιάζει λέγοντας πως κάποιοι που κορόιδευαν περί του παγκόσμιου διατροφικού κώδικα θα πρέπει να αναρωτηθούν τώρα πως αυτό το σχέδιο υπάρχει απο το 2004....
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Ορκίστηκε με το αριστερό ο Παπανδρέου!!!

Ο Γιώργος Παπανδρέου που ορκίστηκε την Παρασκευή βουλευτής καθώς απουσίαζε στις Βρυξέλλες όταν έγινε η ορκωμοσία της νέας βουλής. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία όλοι οι υπόλοιποι ορκίζονται με το δεξί χέρι και ο πρώην Πρωθυπουργός με το αριστερό.... defencenet

Κωνσταντίνος Χολέβας, Η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο υγιής πατριωτισμός!!!

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΓΙΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ
(Ἀπάντηση σέ παρερμηνεῖες)
Γράφει ο Κωνσταντῖνος Χολέβας-Πολιτικός Ἐπιστήμων
Προσφάτως προβλήθηκαν ὁρισμένες ἀτεκμηρίωτες καί προκλητικές ἀπόψεις «μοντέρνων» θεολόγων, οἰ ὁποῖοι κατηγοροῦν καί παρερμηνεύουν τή διαχρονική στάση τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ὑπέρ τοῦ πατριωτισμοῦ και τῆς ἐθνικῆς ταυτότητος. Θεωροῦν ὅτι κακῶς ἀναφερόμαστε στήν Ὀρθοδοξία ὡς στοιχεῖο τῆς πολιτιστικῆς μας ταυτότητος καί ἐπί πλέον λέγουν ὅτι οἱ ἀγῶνες τῆς Ἐκκλησίας ὑπέρ τῆς ἐθνικῆς ἐλευθερίας ὑπῆρξαν μία παρένθεση, ἡ ὁποία πρέπει νά κλείσει.. Ὀρθότατα καί μέ πλούσια ἐπιχειρήματα ἀπήντησε ἤδη ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ. Προσωπικά θά ἤθελα ἁπλῶς νά σημειώσω ὁρισμένες ἱστορικές παρατηρήσεις εἰς ἐπίρρωσιν τῶν ἀπόψεων τοῦ Σεβασμιωτάτου.

Ακόμα μία αυτοκτονία στη Σκιάθο !!!

Ακόμα μία αυτοκτονία έρχεται να μεγαλώσει τον τραγικό απολογισμό των ανθρώπων που αφαίρεσαν τη ζωή τους στη Ελλάδα της κρίσης. Αυτή τη φορά βρέθηκε κρεμασμένος ένας 42χρονος στο σπίτι του στην περιοχή Ασέληνος στη Σκιάθο. Δίπλα του βρέθηκε ένα ιδιόγραφο σημείωμα, ζητώντας συγνώμη που φεύγει με αυτό τον τρόπο. Όπως διαπιστώθηκε, ο αυτόχειρας, πριν απαγχονιστεί, είχε κόψει τις φλέβες του. Το αστυνομικό τμήμα της Σκιάθου διενεργεί προανάκριση. Ο 42χρονος αυτόχειρας ήταν οικοδόμος και εργαζόταν περιστασιακά.  koutipandoras

Τι λέει η Πραγματικότητα-τι λέει η Προπαγάνδα!

Τι λέει η πραγματικότητα; ότι η τριμερής κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ, για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για αναβίωση της μετενέργειας και την αποκατάσταση έστω κατά μικρό μέρος των συντάξεων. Τι λέει η προπαγάνδα; ότι η τριμερής κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τα εφαρμόσει όλα αυτά σε βάθος... τετραετίας...! Τι λέει η πραγματικότης; ότι η σπατάλη των δημοσίων εσόδων (απ’ τη φορολογία που πληρώνουν οι εργαζόμενοι κι όχι οι φοροφυγάδες)συνεχίζεται με δαπάνες για στρατιές συμβούλων, αργόμισθων σε υπηρεσίες φαντάσματα, για καταβολές ενοικίων (αντί της αξιοποίησης των χιλιάδων κρατικών ακινήτων), για μισθούς πολυθεσιτών στιςΑνεξάρτητες Αρχές, για χορηγήσεις στις αχόρταγες ΜΚΟ και γενικώς για τις «ανάγκες» της Μιχαλούς – αυτού δηλαδή του τούρκικου δοβλετιού που ο ελληνικός δικομματισμός μοστράρει ως «κράτος». Τι λέει η προπαγάνδα; ότι ο μόνος τρόπος να μπουν κάποια λεφτά στα κρατικά ταμεία είναι... η αξιοποίηση (διάβαζε η εκποίηση) όσης κρατικής περιουσίας (διάβαζε περιουσίας του ελληνικού λαού) απέμεινε.

Δεν θα διστάσει η Κίνα να ξεκινήσει παγκόσμιο πόλεμο για να προστατέψει το Ιράν, σύμφωνα με κινέζο στρατηγό !!!

Η Κίνα δε θα διαστάσει να προστατέψει το Ιράν ακόμη και αν αυτό σημαίνει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», δηλώνει ο στρατηγός Zhang Zhaozhong, ο οποίος είναι καθηγητής στο εθνικό πανεπιστήμιο αμυντικής πολιτικής και βασικός υπεύθυνος της αμυντικής πολιτικής της χώρας. Από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Xia Ming σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κινέζου αξιωματούχου δήλωσε: «Ο Zhaozhong λέγοντας πως η Κίνα δε θα διαστάσει να ξεκινήσει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αυτό αφορά περισσότερο εσωτερικές πολιτικές διεργασίας στη χώρα.

Προγραμματικές δηλώσεις ή Δηλώσεις υποταγής;

Του Αθανάσιου Τσίγκα
Ημέρα ανάγνωσης προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (ή του τριπλού κυβερνητικού συνδυασμού, αν προτιμάτε) η σημερινή και σίγουρα όλοι μας περιμένουμε με αγωνία, τι θα ανακοινώσει από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός. Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι το κείμενο έχει συμπληρωθεί, οι συγκυβερνώντες τόχουν εγκρίνει, αλλά ίσως να υπάρξει ακόμη μια συνάντηση πριν την εξαγγελία των προθέσεων εφαρμογής μέτρων εξαναγκασμού (για μια ακόμη φορά) στην εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας.  Όμως, τα μηνύματα έχουν αρχίσει από μέρες τώρα, να προδιαγράφουν το δύσκολο επίπεδο που θα κινηθούν αυτές οι εξαγγελίες.

Ενισχύουν την παρουσία τους στον Κόλπο οι ΗΠΑ !!!

Από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοινώθηκε, σήμερα, ότι το πολεμικό σκάφος Ponce το οποίο λόγω της παλαιότητάς του χρησιμεύει μόνον ως πλωτή βάση, κατέπλευσε τις τελευταίες ώρες στο λιμάνι του Μπαχρέιν --τον ναύσταθμο του 5ου αμερικανικού Στόλου-- προκειμένου να συνεισφέρει στις εργασίες ναρκαλιείας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την παρουσία του πολεμικού ναυτικού τους στην περιοχή του Κόλπου, αφότου Ιρανοί βουλευτές κατέθεσαν προς ψήφιση νομοσχέδιο, που έχει διατάξεις περί αποκλεισμού από το Ιράν του κρίσιμου διαύλου --για τη διεθνή μεταφορά του πετρελαίου-- των Στενών του Χορμούζ, σχολιάζουν στρατιωτικοί αναλυτές.

Ενοχλημένη η Μόσχα με σχόλιο της Χ. Κλίντον !!!

«Απρεπή» χαρακτηρίζει η Μόσχα τη θέση της Ουάσινγκτον ότι η Ρωσία θα πρέπει «να πληρώσει ένα τίμημα» επειδή βοηθά τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ να διατηρείται στην εξουσία. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Interfax, υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αντιβαίνουν στην στρατηγική τερματισμού της αιματοχυσίας στη Συρία, η οποία συμφωνήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης. Η Κλίντον είχε δηλώσει, στη διάρκεια της διάσκεψης των Φίλων της Συρίας, στο Παρίσι, ότι η Ρωσία και η Κίνα θα πρέπει να «πληρώσουν ένα τίμημα» για την υποστήριξη καθεστώτος Ασαντ.  protothema

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες: Κατακερματισμός μιάς χώρας σε… κάτεργα!!!

Σύγχρονα εργασιακά κάτεργα προωθεί το Βερολίνο σε συμφωνία με την κυβέρνηση για τη δήθεν προσέλκυση «επενδύσεων» 
Το ζήτημα της δημιουργίας/λειτουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών φαίνεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ότι ανοίγει και πάλι, με φερόμενη ως πρώτη σε σειρά «προτίμησης» την περιοχή της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδιαίτερα η Γερμανία –σε αγαστή συνεργασία τόσο με την νυν όσο και με τις πρώην μνημονιακές κυβερνήσεις- φαίνεται να επικεντρώνουν τους σχεδιασμούς τους, πέραν των άλλων, στον κατακερματισμό της χώρας σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, με ελάχιστη ή μηδενική φορολογία, με εργασιακές σχέσεις arbeitslagern (στρατόπεδα εργασίας) και πολεοδομικούς κανόνες ανύπαρκτους. Το «καρότο» είναι η διακήρυξη του Βερολίνου ότι μέσα στις ζώνες διαμορφώνεται ένα περιβάλλον για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων που «θα ευνοήσουν την οικονομία της χώρας και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας». Αυτό, όμως, που ουσιαστικά δημιουργείται είναι περιοχές κερδοφορίας του ξένου κεφαλαίου, με εργασιακές συνθήκες Ασίας και μηδενικά σχεδόν οφέλη για την εγχώρια οικονομία.