“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο μισός τουρκικός στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο για την άσκηση Denizkurdu 2015
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τουρκική άσκηση Denizkurdu 2015 όπου το τουρκικό ναυτικό μεταξύ 14-28 Μαΐου θα διαξάγει σειρά σεναρίων σε όλο το Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο σε μια επίδειξη δύναμης και θέλοντας να στείλει μηνύματα σε όλες τις κατευθύνσεις.

Ο μακαριστός Γέροντας Μάρκελλος μιλάει για τους αόρατους ασκητές στο Άγιο Όρος.

Έχουμε ακούσει τον Γέροντα Παΐσιο. π. Μάρκελλε, να βεβαιώνει την ύπαρξη των γυμνών ασκητών την συνεχή, καθώς αναπληρώνονται κατά θαυμαστό τρόπον οι εις Κύριον απερχόμενοι εξ αυτών. Θα έχετε ακούσει κι εσείς ασφαλώς πολλά. Μιλήστε μας για αυτούς, αλλά και για άλλα απλά και απλοϊκά γεροντάκια πού έζησαν στο Περιβόλι της Παναγίας και το κατεκόσμησαν ωσάν άνθη μυρίπνοα, πνευματικά.

Κατάργηση χαρτονομισμάτων “θα τεθεί στo G7” – Μας οδηγούν σε έναν πλανήτη φυλακή.

*Κάνουν σχέδια, αλλά όπως και άλλες φορές θα πέσουν στο κενό, διότι δεν έχει φτάσει η ώρα για αυτά που θέλουν να περάσουν..
Ο γερμανός καθηγητής Οικονομίας και μέλος της Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των χαρτονομισμάτων…
Ο γερμανός καθηγητής Οικονομίας και μέλος της Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των χαρτονομισμάτων σε συνέντευξή του στο Der Spiegel. «Με τις τρέχουσες τεχνικές δυνατότητες τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα είναι ουσιαστικά αναχρονισμός», δήλωσε.

Δεν «χωράνε» και οι δυο αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου στο ελληνικό έδαφος - Ωμός εκβιασμός από ΗΠΑ

Του Χρήστου Καπούτση
Μοιάζει με ειδυλλιακή εικόνα, δύο αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου, ο ένας αμερικανό-ευρωπαϊκών συμφερόντων και ο άλλος ρωσικός, να περνούν από το έδαφος της Ελλάδας, μεταφέροντας ζωτικής σημασίας ενέργεια στην κεντροδυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, καθιστώντας έτσι τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο, με προφανή οφέλη στην οικονομία, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και με αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας. 

Διάλυση της Ευρωζώνης λόγω πολιτικής ανεπάρκειας

Στόχος της Συνθήκης της Ρώμης που υπογράφτηκε το 1957 (ΕΟΚ) από τις ιδρυτικές χώρες Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία ήταν ή ιδέα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η συμβολή αυτών στην λειτουργική δόμηση της πολιτικής Ευρώπης ως καθοριστικό βήμα για  την πληρέστερη ενοποίηση της Ευρώπης, με κοινή δράση την οικονομική και κοινωνική πρόοδο των λαών, των όρων διαβίωσης και απασχόλησης των λαών με συντονισμένες δράσεις για την εμπέδωση των αξιών, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης, την εξασφάλιση της σταθερότητας, την επέκταση της οικονομίας, της ισορροπίας στις συναλλαγές και συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού.