“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η NOBLE ENERGY INC ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ 650 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ 2011 ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


Η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία Noble Energy Inc ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει 650 εκατ. δολάρια εντός του 2011, για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοικτά των ακτών του Ισραήλ.
Η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τετράμηνο του 2010 με τα έσοδα της να φτάνουν τα 783 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία Noble Energy Inc κατέχει το 39,66% του κοιτάσματος Leviathan και 36% του κοιτάσματος Tamar ενώ κατέχει σημαντικό ποσοστό στα κοιτάσματα Yam Tethys και Dalit.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ...


"Για καλό και για κακό", όπως λέει η λαϊκή παροιμία από χθες το βράδυ ισχυρή μοίρα του αμερικανικού 6ου Στόλου και μεγάλη δύναμη Αμερικανών πεζονταυτών,  για την ακρίβεια το 26ο Εκστρατευτικό Σώμα των US Marines προσέγγισαν την Διώρυγα του Σουέζ, για να διασφαλίσουν την κρίσιμη για την παγκόσμια γωστρατηγική επικοινωνία περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν πως η κρίση στην Αίγυπτο μπορεί να βρεθεί σύντομα εκτός ελέγχου.
Η αμερικανική δύναμη αποτελείται από τη δύναμη μάχης του USS Kearsarge – συνολικά έξι πολεμικά πλοία, ενώ σπεύδει και το αεροπλανοφόρο CVN-65 Enterprize. Το ελικοπτεροφόρο μεταφέρει 2.200 πεζοναύτες του 26ου Εκστρατευτικού Σώματος των Πεζοναυτών,  το οποίο έχει ενισχυθεί από δύο τάγματα ειδικών δυνάμεων.
Στον στολίσκο ανήκει και ένα υποβρύχιο, το USS Scranton, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη στήριξη ενεργειών ειδικών δυνάμεων. Η δύναμη κρούσης των ΗΠΑ έχει αναλάβει θέση σε ένα στρατηγικό σημείο ανάμεσα στη δυτική όχθη της Διώρυγας του Σουέζ και την ανατολική όχθη του Σινά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



ΚΑΙ Η ΣΥΜΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE

Και η Σύμη τουρκική για την google earth!!!

Πάλι η ίδια ιστορία, όπως αποκαλύπτει το ιστολόγιο trupokarudos, το “ λάθος” με το Καστελόριζο που εμφανιζόταν σαν τουρκικό διορθώθηκε μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, αλλά ξαφνικά η ιστορία επαναλαμβάνεται με την Σύμη… Όπως και πριν η αναζήτηση με ελληνικούς χαρακτήρες (Σύμη) εμφανίζει το νησί στην Ελλάδα, ενώ η αναζήτηση με λατινικούς χαρακτήρες (Symi) το εμφανίζει στην Τουρκία…
Είναι γελοία αυτή η κατάσταση και το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να παρέμβει! Ξεκινήσαμε με την “ Δημοκρατία Δυτικής Θράκης” πήγαμε στο Καστελόριζο και τώρα στην Σύμη! Πολλά λάθη βρε παιδιά για να είναι τυχαία. Και ποιος ξέρει τί άλλο θα βρεθεί στην πορεία… Κι αν είναι λάθη πώς γίνεται όλα να είναι υπέρ της Τουρκίας και της επεκτατικής πολιτικής που ακολουθεί;

Πηγή: trupokarudos