“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

☦ Διάγνωση: "Ανεξήγητο"

Μερικοί άνθρωποι διαθέτουν τόσο μεγάλη πίστη, τόσο μεγάλη αγάπη και εμπιστοσύνη στον Θεό, ώστε η ζωή τους αποτελείται από μία σειρά θαυμαστών γεγονότων.

Αν εμείς οι άνθρωποι συγκινούμαστε όταν κάποιος μας δείχνει εμπιστοσύνη και φροντίζουμε να ανταποκριθούμε, πόσο μάλλον ο Άγιος Θεός!

☦ Από το Συναξάρι: Όσιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού

Ο όσιος Αλέξιος γεννήθηκε στην Ρώμη την εποχή του αυτοκράτορα Αρκαδίου (395-408). Οι γονείς του, ο ευλαβής συγκλητικός Ευφημιανός και η Αγλαΐα, ήσαν επί πολλά χρόνια άτεκνοι. Ο Αλέξιος έλαβε λαμπρή μόρφωση και όταν ενηλικιώθηκε, οι γονείς του προετοίμασαν τα του γάμου του με μια νεαρή κόρη εκλεκτής οικογένειας της αριστοκρα­τίας της Ρώμης. Όμως την ίδια την νύκτα του γάμου τους ο Αλέξιος, ο οποίος ποθούσε την αγία και τέλεια παρθενία, ψιθύρισε κάτι στο αυτί της συζύγου και αφού της παρέδωσε το δαχτυλίδι του, έφυγε κρυφά. Εμπιστευόμενος την θεία Πρόνοια, επιβιβάστηκε σε πλοίο και έφθασε στην Λαοδίκεια της Συρίας και από εκεί ακολούθησε ένα καραβάνι εμπό­ρων που κατευθυνόταν στην Έδεσσα.

☦ ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ 1877-1961

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΒΙΟΣ

Ο Άγιος αρχιεπίσκοπος Λουκάς, κατά κόσμον Βαλεντίν του Φέλιξ Βόινο-Γιασενέτσκι, γεννήθηκε στις 14/27 Απριλίου 1877 στο Κέρτς της χερσονήσου της Κριμαίας. Το οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσε ήταν ιδιόμορφο, καθώς ο πατέρας του ήταν ρωμαιοκαθολικός, ενώ η μητέρα του, αν και ορθόδοξη, περιοριζόταν σε καλές πράξεις χωρίς να συμμετέχει ενεργά στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

☦ Παναγία η Πάντων Χαρά

"Ἴασιν λαμβάνοντες καί ἰσχύν, Πάντων Χαρά Κόρη, ἐξ Εἰκόνος Σου τῆς σεπτῆς καί λύπης τοῦ ἄχθους, Ἁγνή, τοῦ ψυχοφθόρου, ῥυόμενοι ὑμνοῦμεν τήν Σήν ἀντίληψιν"

☦ Είμαστε σε τροχιά γεγονότων που προφητεύθηκαν. (ΜΑΡΤΙΟΣ 2020)

Τα δεινά θα αυξάνονται εκθετικά για λίγο ακόμη. Όλα θυμίζουν απαρχή μεγάλου πολέμου ενώ οι πνευματικές μάχες ξεκίνησαν ήδη. Είμαστε σε τροχιά γεγονότων που προφητεύθηκαν. Οι αντίχριστοι νομίζουν ότι κάνουν κουμάντο αλλά ούτε τον εαυτό τους ελέγχουν.

Ξεχειλίζει η υποκρισία με μεγαλοστομίες ανθρωπισμού, ενώ ο κατά εξοχή ανθρωποκτόνος τρίβει τα χέρια του. Ο κορωνοιός ήταν το κερασάκι στην τούρτα της παγκοσμιοποίησης που την ξύνισε. Ότι διεστραμμένο τώρα θα εφαρμοστεί γιατί δεν έχουν άλλες λύσεις εκτός από αυτές που τους σερβίρουν.

☦ "ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ έλαβε εντολή από τον ΚΥΡΙΟ ημών Ιησού Χριστό να ελέγχει όλους τους στρατούς του κόσμου για να μην καταστρέψουν την Δημιουργία του ΘΕΟΥ με τα φονικά όπλα"

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος   Βαρδάκας

"ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ έλαβε εντολή από τον ΚΥΡΙΟ ημών Ιησού Χριστό να ελέγχει όλους τους στρατούς του κόσμου"

Τι σημαίνει αυτό που ακούσαμε τέσσερα 24ωρα πριν την ρωσική εισβολή και  ρωτήσαμε ένα πνευματικό; και αυτός μας απάντησε:

"για να μην το παρατραβήξουν και καταστρέψουν με τα φονικά όπλα τους την Δημιουργία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ"