“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

† Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης ο Οσιομάρτυρας

Ἀναστάσιος ἐν τραχήλῳ τὸν βρόχον,
Ὡς λαμπρὸν ὅρμον ὡραΐζεται φέρων.
Εἰκάδι δευτερίῃ Ἀναστάσιος βρόχον ἔτλη.
Βιογραφία
Ο Άγιος Αναστάσιος έζησε τον 7ο αιώνα μ.Χ. στα χρόνια του βασιλιά των Περσών Χοσρόη Β' (590-628 μ.Χ.) και του αυτοκράτορα Κωνσταντινούπολης Ηρακλείου και ήταν Πέρσης. Γεννήθηκε στο χωριό Ραζήχ της επαρχίας Ρασνουνί και ήταν γιος του μάγου Βαβ και αρχικά ονομαζόταν Μαγουνδάτ (κατ' άλλους Μαζοενδάτ). Όταν το 614 μ.Χ. οι Πέρσες κυρίευσαν τα Ιεροσόλυμα πήραν μαζί τους τον Τίμιο Σταυρό. Λόγω των πολλών θαυμάτων που έγιναν στην Περσία από τον Τίμιο Σταυρό, πολλοί Πέρσες ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν την νέα θρησκεία, μεταξύ αυτών και ο Μαγουνδάτ.

ΑΓΙΕ ΠΑΪΣΙΕ: Δεν ξεθώριασε η ΠΙΣΤΗ των Ελλήνων, το συλλαλητήριο του 2018 ήταν πιο συγκλονιστικό από αυτό του 1992.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας
Ο Άγιος Δημήτριος κρατούσε τα σύννεφα και την παγωνιά σε όλη την διάρκεια του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου της 21 Ιανουαρίου 2018
Από όλες τις γωνίες της Ελληνικής γης Πιστός Ορθόδοξος Λαός  ξεχυνόταν προς την Θεσσαλονίκη από τα ξημερώματα της Κυριακής για να βροντοφωνάξει το ΟΧΙ του 2018 σε όλους τους αντίχριστους που μας περικύκλωσαν.

Ο Πιστός Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός με την ογκώδη παρουσία του και ζέση του ανέβασε στο βάθρο κάποιους  αρχιερείς που πριν λίγες ώρες διαβεβαίωναν και εμάς προσωπικά αλλά και τα ΜΜΕ τις επιφυλάξεις που είχαν για τέτοιο συλλαλητήριο.