“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

☦“Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν”

Είναι όντως συγκλονιστικό αυτό που αναφέρει  ο Άγ. Ιω. Χρυσόστομος:
«Μου αναπτέρωσες πολύ το κουράγιο και μ’ έκανες να σκιρτώ από χαρά γιατί, αφού μου ανήγγειλες τα δυσάρεστα, πρόσθεσες τη φράση, που πρέπει να λέμε σε όλα όσα συμβαίνουν: «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν» (δηλ. Δόξα στον Θεό για όλα)

☦ Νενίκηκά σε Ερντογάν !!!

Στην Αγια-Σοφιά, τον τόπο που καθαγιάστηκε ως Χριστιανική Εκκλησία, εκεί όπου ο εκάστοτε Αυτοκράτορας εναπέθετε τα άρματά του για να εισέλθει, εκεί ο Eρντογάν και οι Τούρκοι θα προσκυνήσουν.
Από τις 24 Ιουλίου οι Τούρκοι θα προσκυνούν νυχθημερόν τα Ιερά και τα Όσιά μας. Θα κλίνουν γόνυ όχι σε τζαμί όπως νομίζουν -αφού ο καθαγιασμός υπάρχει εις τους αιώνας- αλλά σε ορθόδοξο ναό: στην Αγία Σοφία.

☦Πολύ χαίρομαι, όταν βλέπων ψυχές που προσέχουν και αγωνίζονται μέσα στον κόσμο που γέμισε απο ταγκαλάκια.

Ο Θεός , σαν καλός και δίκαιος που είναι , έδωσε σε όλους μας ανάλογα χαρίσματα- π.χ στους άνδρες τον ανδρισμό και στις γυναίκες την αγάπη-, για να αγωνιζόμαστε και να ανεβαίνουμε την πνευματικη κλίμακα με την βοήθεια της θείας Χάριτος και να πλησιάζουμε όλο και περισσερο σΈκείνον που είναι ο Δημιουργός μας.

☦Ένας υποτακτικός πήγε κάποτε στο γέροντα και του είπε:

– Δάσκαλε, θέλω να βρω το Θεό!
Ο γέροντας χαμογέλασε και, επειδή έκανε πολύ ζέστη, κάλεσε το νεαρό να πάει μαζί του για να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι. Βούτηξε λοιπόν ο νέος, βούτηξε και ο δάσκαλός του, ο οποίος τον άρπαξε και τον κράτησε με το ζόρι κάτω από το νερό.
Ο νέος επάλαιψε για μερικές στιγμές, μέχρις ότου ο γέροντας τον άφησε να βγει στην επιφάνεια. Έπειτα τον ρώτησε τι πράγμα αναζητούσε περισσότερο όταν ήταν μέσα στο νερό.

☦ Ὁ ὅσιος Παμβώ (18 Ιουλίου)

Ὁ ὅσιος Παμβὼ ἀνήκει στὴ χορεία τῶν ὁσίων Ἀσκητῶν τοῦ 4ου αἰῶνος. Μαθήτευσε στὸν κορυφαῖο διδάσκαλο καὶ καθηγητὴ τῆς ἐρήμου Μέγα Ἀντώνιο. Καὶ ἀρίστευσε στὰ παλαίσματα τῆς κατὰ Θεὸν πολιτείας.
Τόπος ἀσκήσεώς του ὑπῆρξε ἡ ­φημισμένη ἔρημος τῆς Νιτρίας κοντὰ στὸ Νεῖλο ποταμὸ τῆς Αἰγύπτου. Ὁ Μέγας Ἀν­τώνιος πολὺ τιμοῦσε τὸν ὅσιο Παμβὼ καὶ εἶπε κάποτε γι’ αὐτόν: «Ἐπειδὴ σεβόταν βαθύτατα τὸν Θεό, γι’ αὐτὸ τὸ Πανάγιο Πνεῦμα τοῦ Θεοῦ κατασκήνωσε μόνιμα μέσα του».

Δες τι έγγραφες το 2018 «οι τούρκοι κάνουν προσομοίωση απόβασης (με αλιευτικά) …με κινήσεις σοκ και δέους; Σήμερα κοίτα τι γίνεται

Αυτό μας είπε ένας καλός φίλος που θυμήθηκε αυτό που επισημάναμε τον Ιανουάριο του 2018. Όμως πριν πάμε στα σημερινά να μεταφερθούμε αργά το βράδι ΚΑΙ  τι πληροφορία δώσαμε δηλ. πριν ακόμα βγουν από τα ΣΤΕΝΑ τα θεόρατα τουρκικά αλιευτικά που μοιάζουν με αποβατικά.
«ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ: υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι θα έχουμε  άσχημες προκλήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα με την τουρκία»  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_35.html
Σήμερα το μεσημέρι ήρθαν τα κακά μαντάτα. Πολύ το τρέχει το πράγμα ο σουλτάνος – ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Η τουρκική «αποστολή» αλιευτικών στο Αιγαίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από το μεσημέρι που γράψαμε για τα 150 αλιευτικά που έπλεαν στα Στενά από προχθές τα ξημερώματα!