“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο Τούρκος δεν βγαίνει μόνο για τσάρκα στο ΑΙΓΑΙΟ. Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ακόμη και του αποκλεισμού Ελληνικού νησιού για λίγες ώρες, ώστε να μετρήσει αντιδράσεις;

Καλή είναι η ψυχραιμία αλλά περισσότερη ωφέλιμη είναι η πρόληψη. Ο Ερντογάν μεταφέρει την προεκλογική εκστρατεία των δημοτικών εκλογών  του στο ΑΙΓΑΙΟ και δίνει το « έναυσμα»  της Ελληνικής προεκλογικής περιόδου.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο ψυχισμός του τούρκου δεν εξηγείται με καμιά λογική. Ο σουλτάνος πειράχτηκε σφόδρα όταν άκουσε απαξιωτικά λόγια από την αντιπολίτευση του , ότι τόσο καιρό  και με τέτοια  έξοδα αγοράς γεωτρύπανων δεν έβγαλε ούτε ένα βαρέλι πετρέλαιο.

Ιερομόναχος Εφραίμ Κατουνακιώτης (1912 - 14/27 Φεβρ. 1998)

Ο Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός (†2009), που τον γνώριζε καλά, γράφει περί αυτού, δίχως υπερβολή: «Μέσα στην αγιορειτική συνείδηση η μορφή του Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου έχει χαραχθεί ως οσιακή. Η ζωή του ήταν ένα συνεχές μαρτύριο συνειδήσεως. Δεν μελέτησε μόνο τους Πατέρες, αλλά τους ακολούθησε και εφάρμοσε με ακρίβεια στη ζωή του τη διδασκαλία τους. Ιδιαίτερα καθοδηγήθηκε από τον πνευματικό του πατέρα, Γέροντά μας Ιωσήφ τον Ησυχαστή. Δεν άσκησε μόνο την μαρτυρική υπακοή, αλλά έγινε και ο χαρισματούχος υποτακτικός. Βίωσε την πληρότητα της θείας Χάριτος από τα πρώτα ασκητικά του βήματα. Έτσι ο λόγος του απλός, αλλά βιωματι­κός· δίχως εξωτερική καλλιέπεια, αλλά “άλατι ηρτυμένος” ήταν αποδεκτός, ιδιαίτερα από τους Αγιορείτες πατέρες, ως νόμος και κανόνας για την ορθή πορεία της μετανοίας». 
Γεννήθηκε στο Αμπελοχώρι Θηβών το 1912. Από μικρός αγάπησε τα κομποσχοίνια, τις μετάνοιες, τις αγρυπνίες, τα μοναστήρια. Οι γονείς του κατέληξαν μοναχοί.

Το ΒΒC ως μεθεόρτια της Συμφωνίας....

Θεοφάνης Μαλκίδης
Τι είπε το BBC : "Ότι αφού  αναγνώρισε η Ελλάδα "μακεδονική" εθνότητα και ότι είναι καιρός τώρα να αναγνωρίσει και "μακεδονική μειονότητα" στο έδαφός της". Τι ψήφισαν  "ως συμφέρον της Ελλάδας" οι  κυβερνητικοί και  αντιπολιτευόμενοι, μαζί με τους διανοούμενους, τους δημοσιογράφους, τους καθηγητές:
Αυτό που γράφει το  άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων που δεν άλλαξε(!) με την τελευταία τροποποίηση: «Η Δημοκρατία εγγυάται ιδιαίτερα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και όλων των Μακεδονικών απελευθερωτικών πολέμων, σε ανάπηρους πολέμου, σε όσους έχουν απελαθεί και φυλακιστεί για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του Μακεδονικού Λαού και του Μακεδονικού κράτους…».

(28-2-1751) Η Αγία Κυράννα, η Νύμφη Κυρίου (του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου)

“Kυράννα παθών, και βασάνων κυρία,
Φανείσ’ απήλθε προς Kύριον Kυρίων”.
ΚΑΤΑΓΩΓΗ – ΑΓΝΟΤΗΣ ΒΙΟΥ: Η Αγία Κυράννα γεννήθηκε στην Αβυσσώκα της Θεσσαλονίκης, σημερινή Όσσα της επαρχίας Λαγκαδά. Η εξωτερική της ωραιότητα, αφού ήταν προικισμένη με τις αρετές της σεμνότητας και της σωφροσύνης, έδενε αρμονικά με την εξωτερική της εμφάνιση. Περνούσε τη ζωή της ζώντας πιστή χριστιανική ζωή κοντά στους γονείς της. Ο μισόκαλος όμως διάβολος τη φθόνησε για την αγνότητα της και αφού δεν μπόρεσε με πονηρούς λογισμούς και σκέψεις να την παρασύρει στο κακό, βρήκε άλλο τρόπο να ταράξει την ευτυχία των δικών της και τη γαλήνη της ψυχής της.