“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ο νέος Θεσμός του Συνταγματικού Δικαστηρίου και η Ξάνθη

-Ο υδροκεφαλισμός της Αθήνας και η μαραζωμένη Επαρχία-
Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Προγράμματα βελτιώσεως της υποδομής και αναπτύξεως της Επαρχίας έχουν παραπεμφθεί εις τα χρονοντούλαπα του Κράτους του Κολωνακίου, τώρα με την δικαιολογία, ότι εξαιτίας της κρίσης δεν υπάρχουν χρήματα. Το σεβόμεθα αυτό. Εκείνο που δεν πρέπει να δεχθούμε, είναι να έλθει και πάλιν να μας δηλώσει, ότι πάλιν δεν υπάρχουν χρήματα για την Επαρχία, λόγω τώρα  αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

“ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΤΟΤΕ… WORLD WAR”

Θ.Π.: «…Εκείνη την εποχή, επειδή δεν θα υπάρχει άξιος άνδρας, αλλά θα είναι όλοι αποχαυνωμένοι, θα έρθει από τον Πόντο μία πονηρή και αισχρή γυναίκα και θα βασιλεύσει στη βασιλίδα των πόλεων. Αυτή θα είναι βακχεύτρια, μάγισσα και άσωτη· μ’ ένα λόγο, θυγατέρα του διαβόλου…» Η βδελυρή βασίλισσα - ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η εκλογή της Χίλαρυ Κλίντον στις προσεχείς αμερικανικές εκλογές στη προεδρία των ΗΠΑ, θα πυροδοτήσει εξελίξεις που πολύ πιθανό θα οδηγήσουν σε ένα παγκόσμιο πόλεμο, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, σε μια συνάντηση με αξιωματικούς της ρώσικης πολεμικής αεροπορίας στις 14 Ιουνίου στην Μόσχα, όπου τους έδωσε εντολή να επιταχυνθεί η ανάπτυξη τουλάχιστον δύο νέων δορυφόρων του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για πυραυλική επίθεση.

Όταν το άγιο Πνεύμα αρχίζει να σε επισκιάζει

Όταν η νεφέλη του αγίου Πνεύματος άρχισε να επισκιάζει τη σκηνή της καρδιάς σου.
Εάν βλέπεις, σε κάθε λογισμό πού κινείται στην ψυχή σου, και σε κάθε ενθύμηση, και στις πνευματικές σου ενατενίσεις την ώρα της ησυχίας σου, να γεμίζουν τα μάτια σου δάκρυα, και να βρέχουν τις παρειές σου, χωρίς εσύ να βιάζεις τον εαυτό σου, να ξέρεις ότι, σ’ αυτή την περίπτωση, άρχισε να ανοίγει ο φράχτης μπροστά σου, για να έρθει η χάρη του Θεού και να καταστραφεί ο εχθρός.

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας

Εορτάζει στις 20 Ιουνίου εκάστου έτους
Η Εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, είναι ιστορικά η πρώτη εικόνα της Εκκλησίας, ιστορηθείσα από τον Ευαγγελιστή Λουκά, όπως μαρτυρεί και το σχετικό Μεγαλυνάριο του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο: 
«Ἄλαλα τά χείλη τῶν ἀσεβῶν, τῶν μή προσκυνούντων τήν Εἰκόνα Σου τήν σεπτήν, τήν ἱστορηθεῖσαν ὑπό τοῦ Ἀποστόλου Λουκᾶ ἱερωτάτου, τήν Ὁδηγήτριαν». Κατά την συναξαριστική παράδοση ο Ιερός Ευαγγελιστής φιλοτέχνησε την εικόνα ζώσης της Υπεραγίας Θεοτόκου και εκείνη την δέχθηκε μετά μεγάλης χαράς και την ευλόγησε λέγουσα: «Ἡ χάρις τοῦ παρ’ ἐμοῦ τεχθέντος εἴη μετ’ αὐτῆς».