“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ανάδοχοι, νονοί, Μύκονος και Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουϊνοι..

Το σωστό δεν είναι να καταργηθεί ή όχι ο νόμος περί αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Το σωστό είναι να ψηφιστεί ένας άλλος που θα υποχρεώνει  όλους όσους ψήφισαν τον χθεσινό να παραχωρούν για μία προσωρινή αναδοχή -ας πούμε για τις καλοκαιρινές  διακοπές- τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους σε τέτοια ζευγάρια.
Επίσης το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για όσους «προοδευτικούς», «πνευματικούς» και λοιπούς κουλτουριαραίους,  που θεωρούν πως τα δικαιώματα των διαφόρων κοινωνικών μειονοτήτων πρέπει να επιβάλλουν την «κανονικότητά» τους στην πλειοψηφία του συνόλου.

99 φορές με ΚΥΡΩΣΕΙΣ (βλ. πόλεμο) και μια με την πένα. ΑΝΟΙΓΟΥΝ οι Ασκοί του ΑΙΟΛΟΥ

"Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέναν μα δέν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πένα" είπε ο Πατροκοσμάς 250 χρόνια πριν, και σήμερα οι ΄Αγγελοι τρέχουν να σφίξουν τα μπουλόνια της περιστροφής του πλανήτη της γης αλλά οι άνθρωποι τα ξεβιδώνουν πάλι. Ότι και να κάνουν μέχρι της συντέλειας των αιώνων θα διασαλπίζεται το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
2018 του ΜΑΓΙΟΥ και σημειώθηκαν τα πρώτα γεωπολιτικά ρίχτερ. ΠΡΙΝ αρχίσουν να ρίχνουν πυραυλάκια με πυρηνική γόμωση θα ρίχνουν κυρώσεις ο ένας στο άλλον  και ήδη γίνεται.

Κυριακή του εκ γενετής τυφλού: Ομιλία εις τον τυφλόν (Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος)

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
«Καί διερχόμενος ὁ Ἰησοῦς εἶδεν ἄνθρωπον τυφλόν ἐκ γενετῆς. Καίἠρώτησαν αὐτόν οἱ μαθηταί του, λέγοντες· Διδάσκαλε, ποῖος ἥμαρτεν, αὐτός ἤ οἱ γονεῖς του, ὥστε νά γεννηθῇ τυφλός;»
1. «Καί διερχόμενος ὁ Ἰησοῦς εἶδεν ἄνθρωπον τυφλόν ἐκ γενετῆς». Ἐπειδή εἶναι πάρα πολύ φιλάνθρωπος καί φροντίζει διά τήν σωτηρίαν μας καί θέλων νά κλείσῃ τά στόματα τῶν ἀχαρίστων, δέν παραλείπει νά κάνῃ ἀπό ἐκεῖνα πού ἔπρεπε νά κάνῃ καί ἄν ἀκόμη κανείς δέν τόν ἐπρόσεχεν. Αὐτό λοιπόν γνωρίζων καλά καί ὁ προφήτης ἔλεγεν· «Διά νά δικαιωθῇς μέ τούς λόγους σου καί νά νικήσῃς μέ τήν κρίσιν σου» (Ψαλμ. 50, 6).

Εμείς δεν έχουμε Κυρίες επί των Τιμών. Έχουμε ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ

Είναι ωραία η πατρίδα σου (εκ πατρός)  διάδοχε Κάρολε γιατί ευωδιάζει μαρτύρων  αίμα. Εδώ δεν έχουμε βασιλιάδες, έχουμε και μνημονεύουμε Ρωμιούς αυτοκράτορες.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Η Ελλάδα συνδέεται με μακροχρόνιους, ιστορικούς, δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη από τις απαρχές του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αναπτύχθηκε μεγάλο Φιλελληνικό κίνημα στην Μεγάλη Βρετανία, εμβληματικό μέλος του οποίου υπήρξε ο Λόρδος Βύρων, ο οποίος έδωσε ακόμη και την ζωή του στον Αγώνα των Ελλήνων.» απόσπασμα από την προσφώνηση του Έλληνα προέδρου κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου προς τον διάδοχο Κάρολο

Γιά γιορτές καί πανηγύρια λαϊκά, ἔχει ὁ χρόνος καί ἄλλες ἡμέρες

Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός
Στήν Τουρκία ἡ 19η Μαΐου ἔχει καθιερωθεῖ καί ἑορτάζεται φεστιβαλικῶς ὡς ''Ἡ Ἡμέρα Νεολαίας''.
Ἡ ἡμερομηνία αὐτή δέν ἐπιλέχθηκε τυχαίως ἀπό τούς Τούρκους. Εἶναι ἡ ἡμέρα πού ὁ Μουσταφά Κεμάλ κήρυξε τήν ὁλοκλήρωση τῆς Γενοκτονίας τῶν Ἑλλήνων τοῦ Πόντου: 353.000 νεκροί, 100.000 ὀρφανά, 1.500.000 ἐκτοπισμένοι.(*)