“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

☦ ΓΕΡΟΝΤΑΣ: "μπήκαμε στα γεγονότα, τώρα οι Έλληνες πρέπει να γίνουν μια γροθιά" - " η χειρότερη κύρωση που θα μπει μετά εναντίον της Ρωσίας θα είναι το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ"

Αυτά μας είπε και εμείς συμπληρώνουμε: 

Υπάρχει έκδηλος προβληματισμός για το τι μέλει γίγνεσθαι

Αλλάζουν οι χάρτες στην Ευρώπη , ξανα χαράσσονται σύνορα.

Έρχονται μετακινήσεις πληθυσμών.

Άραγε εδώ που φτάσαμε μπορεί να πρυτανεύσει η ψυχραιμία; 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ποικιλοτρόπως

1) από αύριο ο ενεργειακός χάρτης της Ευρώπης αλλάζει δραματικά.

☦ "Σαν να χάθηκε η μπάλα"

Tα θυμάστε αδελφοί αυτά τα λόγια " θα  φάει το σύστημα ένα χαστούκι και θα συγκλονιστούν όλα τα Έθνη και το καθένα θα κάνει ότι του λέει ο λογισμός του" μας έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν χρόνους.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν (και έχουμε και συνέχεια) εναντίον της Ρωσίας όπως λένε ήδη οικονομικοί αναλυτές θα έχουν επιπτώσεις στην Παγκόσμια οικονομία συν το ενεργειακό και διατροφικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει όλη η ανθρωπότητα.

☦ Ο αδελφός του Αγίου Γέροντα Παϊσίου, Λουκάς διηγήθηκε:

"Ο αδελφός του Αγίου Γέροντα Παϊσίου, Λουκάς διηγήθηκε: «Όταν ήταν στο Στόµιο (Λαρίσης) ο Γέροντας, κάποτε έπεσε ένας µεγάλος βράχος στο µονοπάτι. Μαζευτήκαµε πολλοί, για να τον µετακινήσουµε με ξύλα για µοχλούς, αλλά µάταια. Έφυγαν όλοι και µου είπε: «Άντε, πήγαινε και συ». Έφυγα, πήγα πιο πέρα και κρύφθηκα να δω τι θα κάνει. Τον είδα να κάνη τον σταυρό του, να πιάνη τον βράχο, να τον σηκώνη σαν καρέκλα και να τον βγάζη από τον δρόµο!»."

("Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου",  Ιερομονάχου Ισαάκ, Άγιον Όρος 2004)

apantaortodoxias

☦ “Η χάρις διατηρείται με την ταπείνωση”

Η χάρις διατηρείται με την ταπείνωση και την ευχαριστία εις τον Θεό. Η ταπείνωσις ότι «εγώ δεν είμαι άξιος κληθήναι υιός Σου, ποίησόν με ως ένα των δούλων σου» (Λουκ. 15,19).  Άγιος Εφραίμ Κατουνακιώτης

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης, Έκδοση Ι. Ησυχαστηρίου «Άγιος Εφραίμ» Κατουνάκια Αγίου Όρους, Α’ έκδοση 2000.  (diakonima)