“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αν Πούτιν παραδώσεις τους S- 400 στους τούρκους να έρθεις στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ εν μετανοία και να εξομολογηθείς το λάθος σου αλλά θα είναι αργά για την ειρήνη.

Φώτο Iefimerida
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σήμερα θα τα πούμε όλα
Αν οι νεοθωμανοί του Ερντογάν παραλάβουν την ρωσική  διαστημική τεχνολογία των S- 400 πυραυλικών συστημάτων κλειδώνει το ΑΙΓΑΙΟ ή ηπειρωτική Ορθόδοξη Ελλάδα και το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
Ακούς Πούτιν ή βαριακούς;

Όλοι ομιλούν για ΘΕΣΜΙΚΗ εκτροπή, ουδείς όμως για ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ για αυτό έρχεται αυτό πού έρχεται.

Φώτο η εορτάζουσα ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ στην Αμοργό. WonderGreece.gr  
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ένα γενικό κλίμα συκοφαντίας πλανάται. Ο ΠΟΝΟΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ είναι πολύς. ΡΙΞΤΕ μια ματιά γύρω σας και ΠΑΡΤΕ μια ΙΔΕΑ.
ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες του ΑΓΙΟΥΣ του, όσοι αμφισβητούν τα λεγόμενα τους καλώς κάνουν για τους εαυτούς των μόνο γιατί ο χρόνος τελείωσε.

Ιστορικά αγενής η Ρωσία! Απαράδεκτη η απουσία της στο θέμα της Αγίας Σοφίας!

Θ.Π.: Είναι σοφές τελικά  οι παροιμίες του λαού μας, εκ των οποίων μία πολύ στοχευμένα λέει: “Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι”. Και εκεί που θυμήθηκα τα κεράσια θυμήθηκα και τις Καρυές του Αγιώνυμου Όρους της Παναγίας όπου ευδοκιμούν άφθονες απ’ αυτές. Ειδικά αυτές που βρίσκονται έξω από την Σκήτη του Αγίου Ανδρέα (ΣΕΡΑΪ)
Και από τις κερασιές των Καρεών ο νους μου έτρεξε αμέσως στα “μεγάλα καλάθια” τα οποία κρατούσαν οι  Αγιορείτες Πατέρες στην υποδοχή του Προέδρου της Ρωσίας, τον οποίο υποδέχθηκαν λίγο-πολύ ως ήρωα και ως υποψήφιο σωτήρα μας, που από τον ενθουσιασμό τους άρχισαν να ψάλλουν και το «Τη Υπερμάχω».
Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα τώρα… και ίσως λίγο αργά αλλά αναγκαία θα έπρεπε να ανατρέξουμε στην ιστορία μας, για να θυμηθούμε ότι όσες φορές βρεθήκαμε σε ανάγκη και ζητήσαμε την βοήθεια τους ουδέποτε μας την έδωσαν !!!!
Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο*
Ο υπογράφων ανήκει στους διανοητές που δεν διαχωρίζουν την ορθόδοξη χριστιανική παιδεία τους και την αντίστοιχη πολιτισμική ένταξη και δράση τους από τις πολιτικές θέσεις και παρατηρήσεις τους. Αν άλλοι φρονούν και πράττουν αλλιώς, ζητώ την επιείκειά τους! Ακριβώς στο παραπάνω πλαίσιο θα πω ότι χρόνια τώρα αισθάνομαι μια συμπάθεια έναντι κάποιων όψεων της διεθνούς ρωσικής πολιτικής.

Το ΠΝ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα: Κάτω από την Αγια - Σοφιά κυμάτιζε η ελληνική σημαία!

Η ΤΠΚ «Ρίτσος» κλάσης Super Vita του ΠΝ  πέρασε σήμερα τα Στενά του Βοσπόρου με κατεύθυνση προς το Αιγαίο ύστερα από την ολοκλήρωση της συμμετοχής της στη Νατοϊκή άσκηση Sea Breeze 17 στη Μαύρη Θάλασσα.
Η πυραυλάκατος του ΠΝ με την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό της φωτογραφήθηκε ενώ περνούσε μπροστά από  το σύμβολο της Ορθοδοξίας την Αγία Σοφία, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στην Τουρκία, που σημαίνει ότι δε θα δεχθεί καμια παρενόχληση από την Τουρκία.

Αγία Άννα η Θεομήτωρ

 Ἁγία Θεoπρoμήτωρ Ἄννα ἀνήκει εἰς τὰ ἱερὰ πρόσωπα τὰ ὁπoῖα ἐκλήθησαν νὰ ὑπηρετήσoυν τὴ θεία βoυλὴ τῆς σωτηρίας τῶν ἀνθρώπων μέ τὴ σάρκωση τo Θεo Λόγoυ.
Θυγατέρα τoῦ Ματθᾶν ἀπὸ τὴ φυλὴ Λευὶ καὶ τῆς Μαρίας. Εἶχε δυὸ ἀδελφές, τὴ Μαρία, μητέρα τῆς Σαλώμης καὶ τὴν Σoβή, μητέρα τῆς Ἔλισσαβετ, ἡ ὁπoία γέννησε τὸν Πρόδρoμo. Ἡ Ἄννα ἦλθε εἰς γάμoν μὲ τὸν Ἰωακείμ, ὁ ὁπoῖoς καταγόταν ἀπὸ τὴ φυλὴ τoῦ Ἰoύδα. Εὐσεβεῖς καὶ oἱ δυό με φόβoν Θεoῦ. Πρoσέχoυν στὴ ζωή τoυς καὶ ρυθμίζoυν τὶς πράξεις τoυς σύμφωνα μὲ τὸ θεῖo νόμo. Zoῦν μὲ ταπείνωση στὴν ἀφάνεια. Ἡ ἀρετὴ ὅμως ὅσo κι ἂν σκεπασθῆ ἀπὸ τὴ μετριoφρoσύνη γίνεται φανερή, ὅπως φανερὸ γίνεται καὶ τὸ ἀόρατo ἄρωμα τoῦ λoυλoυδιoῦ.