“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Παναγία... η καταφυγή στα προβλήματα!

Μιλώ στη Γλυκοφιλούσα, όταν μου λείπει η αγάπη των δικών μου!

Παρακαλώ την Οδηγήτρια, για να μην χάσω τον δρόμο μου!

Κλαίω μπροστά στην Παυσολύπη, όταν ο ουρανός μου είναι μάυρο!

Δέομαι στην Γοργοεπήκοο, γιατί το πρόβλημα «δεν παίρνει» άλλο!

Γονατίζω στην Παραμυθία, όταν οι λύπες είναι αβάσταχτες και πολλές!

Χαμογελώντας παρακαλώ την Πάντων Χαρά, όταν η χαρά μου είναι μακρινό όνειρο!

Κοκκινίζοντας εκλιπαρώ το Ρόδον το Αμάραντο, για την χαμένη μου ντροπή!

Κι αν η μάνδρα της ψυχής μου απειληθεί, κρούω στην Πορταίτισσα!

Στρατηγός Μανωλάς : Ώρα να μιλήσουμε για την εθνική ασφάλεια!

Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει, λέει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς και εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη χώρα μας. Πρέπει να μιλήσουμε τώρα για την εθνική ασφάλεια και να κάνουμε όλα όσα προβλέπουν τα σχέδια και η κοινή λογική για περιπτώσεις κρίσης, υποστηρίζει με γραπτή δήλωσή του στο Onalert.gr. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Η Ώρα της γης και ο αγιορείτης καλόγερος!

*Τα λόγια του Αγιορείτη καλόγερου μετά από τόσα χρόνια αποδείχθηκαν εύστοχα και προφητικά. Διαβάστε και θα καταλάβετε το γιατί!
Πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια, μια παρέα θεσσαλονικιών και αθηναίων δημοσιογράφων βρέθηκε για ένα τριήμερο στο Άγιο Όρος και διανυκτέρευσε σε ένα κελλί, που κρατούσε ένας μοναχός.
Στην ολονύχτια κουβεντούλα, επί παντός του επιστητού, ο γερο-μοναχός (παλιός αντάρτης του ΕΛΑΣ, που διέφυγε στο εξωτερικό για χρόνια και επέστρεψε να τελειώσει τη ζωή του στο μέρος που είχε βρει προσωρινό καταφύγιο στον εμφύλιο) έθεσε στην παρέα το ερώτημα:

Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, μας προειδοποίησε Γέροντας από τον Αύγουστο.

Από τις 26 Αυγούστου του 2015 με  αρθρογραφία μας  μετέφερα τα λεγόμενα ενός μεγαλόσχημου ιερομόναχου που επιθυμεί  διακαώς να διατηρήσει την ανωνυμία του, όμως η παρότρυνση του προς εμάς είναι … "Παιδί μου γράψε για να μάθει ο κόσμος σε τι μέρες βιώνει."

Και αρθρογραφήσαμε


Εννοώντας ο σεβαστός Γέροντας τους τζιχαντιστές που πέρασαν δια μέσου της Ελλάδος στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο ποτάμι της προσφυγικής  εξαθλίωσης και του πόνου σαν δούρειο ίππο .

Η Κωνσταντινούπολη όχι πλέον η Πόλη των ονείρων, αλλά των ΕΛΠΙΔΩΝ

"Τα υπόλοιπα θα τα αναγγείλει  ο χρόνος από μόνος του"
¨Όταν ο θρύλος πλησιάζει για να πραγματοποιηθεί  πολλοί λαϊκοί θα επιμένουν στο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ και ελάχιστοι στα δάκτυλα μετρημένοι  θα είναι οι  εκκλησιαστικοί.¨

Ο λόγος για τον οποίο δεν θα δοθούν άλλες “παρατάσεις” για τις νέες ταυτότητες !!!

Ψάχνω τον Θεό να μου πει…

Μία ανέκδοτη ιστορία που είπε κάποτε ο π. Μελέτιος.
~Κάποτε ένας χωρικός άκουσε στην εκκλησία ότι αν δώσεις ελεημοσύνη θα λάβεις εκατονταπλάσια από τον Θεό. Είπε λοιπόν στην γυναίκα του να δώσουν ως ελεημοσύνη το μοναδικό βόδι που είχαν και ο Κύριος θα τους επέστρεφε 100 βόδια για την καλή τους πράξη. Δεν δίστασε δε καθόλου να δώσει το βόδι του, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον Κύριο. Έδωσε λοιπόν το βόδι και περίμενε την ανταπόδοση από τον Θεό. Περνούσε ο καιρός και τα 100 βόδια δεν ερχόταν.
Ένα πρωί λοιπόν αποφάσισε να ανέβει στο γειτονικό βουνό για να βρει τον Θεό και να τον ρωτήσει πότε θα του έδινε τα 100 βόδια που άκουσε στο κήρυγμα του ιερέα. Ανεβαίνοντας στο βουνό συνάντησε έναν ασκητή.