“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

☦ Η Ελλάδα έχασε τον δρόμο της, αλλά μας αγαπά ο Θεός καί περιμένει την μετάνοιά μας (Άγιος Παΐσιος)

Ο Αγιος Παΐσιος,  αγαπούσε την Πατρίδα καί έλεγε: «Καί η Πατρίδα είναι μια μεγάλη οικογένεια». Δεν επεδίωκε το εθνικό μεγαλείο, την δόξα καί την ισχύ με την κοσμική έννοια, αλλά την ειρήνη, την πνευματική άνοδο και την ηθική ζωή των πολιτών, για να μας βοηθά και ο Θεός. Ούτε επιζητούσε την ασφάλεια για να απολαμβάνουν οι άνθρωποι τις ανέσεις τους.

☦ Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων (17 Φεβρ.)

Τήρων, ο δηλών αρτίλεκτον οπλίτην,

Θεώ πρόσεισιν, αρτίκαυστος οπλίτης.

Εβδομάτη δεκάτη πυρὶ Τήρωνα πυρὶ φλεγέθουσιν.

Βιογραφία

Ο Αγιος Θεόδωρος ο Τήρων καταγόταν από το χωριό Αμάσεια στη Μαύρη Θάλασσα, που ονομαζόταν Χουμιαλά, και έζησε κατά τους χρόνους των αυτοκρατόρων Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.), Γαλερίου (305 – 311 μ.Χ.) και Μαξιμίνου (305 – 312 μ.Χ.). Ονομάζεται Τήρων, διότι κατετάγη στο στράτευμα των Τηρώνων, δηλαδή των νεοσυλλέκτων, διοικούμενο υπό του πραιπόσιτου Βρίγκα.

☦ Το ανεξήγητο φως πάνω από την Ελλάδα που προβλημάτισε την ΝΑΣΑ και η ερμηνεία του

NASA: Όλοι στην ΝΑΣΑ ομιλούν για αυτό το ανεξήγητο ΦΩΣ πάνω από την Ελλάδα. Ευχαριστούμε την Ελένη που μας προώθησε αυτή την πληροφορία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στην ΝΑΣΑ είναι προβληματισμένοι εδώ και πολλά χρόνια από τα Θεοσημεία πάνω από την πατρίδα μας. Αυτός ήταν και ένας ουσιαστικός λόγος που ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ δεχόταν επισκέψεις στην Παναγούδα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ από κορυφαίους επιστήμονες αυτής της υπηρεσίας διαστημικής.

Όμως τα θεοσημεία παραμένουν και είναι ορατά μέχρι και σήμερα. Η πληροφορία έρχεται από την γνωστή Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στην έρημο της Αριζόνας. Ένας μοναχός της έχει μια αδελφή που είναι κορυφαίο στέλεχος της ΝΑΣΑ. Πολύ συνηθισμένο γιατί οι κορυφές στην υπηρεσία αυτή είναι Ελληνικής Καταγωγής από παλαιόθεν.

☦ "Ο πριονισμός της κάτω γνάθου του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ- ένα ΑΝΕΙΠΩΤΟ μαρτύριο στα χέρια των τούρκων που παραμένουν οι ίδιοι σε αγριότητα" (ΒΙΝΤΕΟ)

"9 Απριλίου του 1463 αφού οι τούρκοι κρέμασαν ανάποδα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ στην καρυδιά της Ιεράς Μονής του πριόνισαν με φοβερή αγριότητα την κάτω γνάθο, αφού προηγήθηκε το σύρσιμο του πάνω σε πέτρες του  καταματωμένου από τα βασανιστήρια τίμιου σώματος του. Την ώρα της αποκοπής της κάτω γνάθου αυτή αφαιρέθηκε και κύλισε μαζί με το αίμα των γναθιαίων αρτηριών πιο πέρα στο έδαφος . Επειδή κατά τον πριονισμό δεν τρώθηκαν οι καρωτίδες ο ΑΓΙΟΣ ζούσε. Έτσι τον άφησαν να κυκλοφορεί ματωμένος και με φρικτούς πόνους ανάμεσα στους συμμαρτυρήσαντες του στο Λόφο των Καρυών για να τον βλέπουν και να φοβούνται από αυτό που του έκαναν οι τούρκοι.     Αλλά και ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ έβλεπε τα βασανιστήρια των άλλων μαρτύρων και υπέφερε περισσότερο"

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΡΑΓΕ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ;

☦ "Αυτός σήμερα, εγώ αύριο"

Ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος ζητά, όχι μόνο να μην κατακρίνουμε τους άλλους αλλά και να σκεπάζουμε τα αμαρτήματα αυτών.

«Γίνε κοινωνός στα παθήματα όλων, αλλά στάσου με το σώμα σου μακριά από όλους. Κανένα να μη ελέγχεις και κανένα να μη κατηγορείς για τη συμπεριφορά του, ούτε και τον πιο κακό. Άπλωσε τον χιτώνα σου πάνω σ’ αυτόν που έφταιξε, και σκέπασε τον.

☦ Η αξία της ελεημοσύνης

Να ελεούμε χωρίς διακρίσεις

Ένας καλός ιερέας κάθε Κυριακή μετά τη Λειτουργία μάζευε τους φτωχούς της ενορίας του και τους μοίραζε τα χρήματα, που μάζευε το «κιβώτιο των πτωχών».

Μια Κυριακή πήγε μία γυναίκα με παλιά ξεσκισμένα ρούχα με ύφος κακομοίρικο. Ο Ιερέας τη λυπήθηκε. Έβαλε το χέρι του στο κιβώτιο με την πρόθεση να της δώσει όσα χρήματα χωρούσε η παλάμη του. όταν το τράβηξε έξω, είδε πως είχε πιάσει λίγα κέρματα.