“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ YAVUZ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.

Είναι 12:55 μεσημέρι Κυριακής των ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ και το ογκώδες τουρκικό γεωτρύπανο αντί να πλέει νότια της Ρόδου με κατεύθυνση την Κυπριακή ΑΟΖ, προτίμησε να περάσει στο στενό ανάμεσα στην Ρόδο και την Μαρμαρίδα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Γιατί άλλαξε την λογική πορεία του; Γιατί θέλει να βρίσκεται κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Dalaman; Γιατί όπως φαίνεται πριν το βράδυ και την ώρα που θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη θέλει να περνάει ή να αγκυροβολεί έξω από το Καστελόριζο ;

Διαπλέει από την Ρόδο (13:23) το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz προς Κύπρο

Βορειοανατολικά της Ρόδου από 13:23 πλέει το δεύτερο νέο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Yavuz», το οποίο η Άγκυρα προορίζει για την Ανατολική Μεσόγειο και την Κυπριακή ΑΟΖ, στον απόηχο των «στοχευμένων μέτρων» που προανήγγειλε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Το «Yavuz» κατευθύνεται στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, στη βορειοδυτική Κύπρο, με τη συνοδεία δυο φρεγάτων όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Την ώρα που θα ανακοινώνονται τα εκλογικά αποτελέσματα στην ΠΟΛΗ το γεωτρύπανο Yavuz θα περνά το Καστελόριζο και τότε…

Θα λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις που θα σταθεί για να τρυπήσει το δεύτερο αυτό τουρκικό γεωτρύπανο. Αν ο Ερντογάν χάσει με μεγάλη διαφορά τις δημοτικές εκλογές   τα πράγματα μπορεί να γίνουν άμεσα συγκρουσιακά και εντός της Ελληνικής ΑΟΖ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο απόπλους του Yavuz δρομολογήθηκε από πριν  παράλληλα  με τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη δηλ. δεν ξεκίνησε έτσι τυχαία. Η θέση για γεώτρηση που θα πάρει εξαρτάται από το τελικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην ΠΟΛΗ .

"να δοξάζετε τον Ωραίο"

Η κυρία Εμινέ Ερντογάν τρέχει σε χριστιανικά μοναστήρια για την εύθραυστη Υγεία του συζύγου της;

Ο Σταυρός φαίνεται να γίνεται σύνηθες κόσμημα- διάδημα στην ενδυμασία της πρώτης κυρίας της Τουρκίας. Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη θα είναι θέλημα των ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ που εορτάζουν ανήμερα και είναι πάρα πολλοί μέσα στην Βασιλεύουσα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα έφερε έτσι η Οικονομία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ που  ο τελευταίος ισχυρός πολιτικός ηγέτης της γείτονας χώρας να έχει ρωμαίικες ρίζες. Όλα ξεκίνησαν τον Δεκαπενταύγουστο που μας πέρασε. Οι Έλληνες παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το 2018 μαθαίνουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν απρόσμενα ελευθερώνει τους δυο αδίκως απαχθέντες στρατιωτικούς μας στην περιοχή του Έβρου.