“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΕ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ;

O Γράψας, ο Παϊσιος και η Προφητεία!

 Για τον στρατηγό Δ. Γράψα υπήρχε άλλη Προφητεία. Την φοβήθηκαν.
Από καιρό κυκλοφορεί η προφητεία του γέροντα Παΐσιου… Βέβαια, άλλο προφητεία, άλλο πραγματικότητα… Αλλά, κάπου υπάρχει μία άκρη! Eδώ και ένα χρόνο (περίπου) διασταυρώνουμε από πάρα πολλές πηγές ένα γεγονός που έγινε μεταξύ του π. Παΐσιου του Αγιορείτου και του κ. Στρατηγού Δημητρίου Γράψα, αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).
Συγκεκριμένα, ο π. Παΐσιος είπε στον κ. στρατηγό ότι θα… πάει στην Πόλη σαν ελευθερωτής:
…Μία παρέα στρατιωτικών περίμενε στον φράχτη του γέροντα, στην Παναγούδα. Σήκωσαν τα μάτια και κοίταξαν τον γέροντα να έρχεται προς το μέρος τους. Άνοιξε την συρματένια πόρτα του φράχτη και τους καλωσόρισε. Τους έβαλε να καθίσουν κάτω από ένα δέντρο και άρχισε την συζήτηση μαζί τους.
Κάποια στιγμή, ένας από την παρέα του είπε:

“Δεν αντέχω άλλο γέροντα. Θα παραιτηθώ από το στράτευμα…”
 Ο γέροντας γύρισε, τον κοίταξε και του είπε:
“Εσύ δεν θα παραιτηθείς. Εσύ θα είσαι ο αρχηγός της άμυνας της χώρας μας όταν θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι…”Όλοι κοιτάχτηκαν γεμάτοι έκπληξη.
“Και πότε θα γίνει γέροντα αυτό”; Τον ρώτησαν…
“Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια… “ τους είπε και άλλαξε την κουβέντα…

Έχουν περάσει χρόνια πολλά από τότε, ο γέροντας Παΐσιος «κοιμήθηκε» και ο αξιωματικός παρέμεινε στο στράτευμα και προόδευσε. Ήταν ο πρών αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο κ. Γράψας…

Έκανε άραγε λάθος ο π. Παΐσιος;

Ίδωμεν.


Υ.Γ1.: ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΗΠΟΥΡΙΚΑ, «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ-ΑΠΡΙΛΙΟ…

ΠΗΓΗ: http://vatopaidi.wordpress.com

Υ.Γ2: ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ “ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ”, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ, ΕΝ ΡΙΠΗ…ΟΦΘΑΛΜΟΥ.


ΓΙΑΤΙ Η ΝΤΟΡΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΨΑ;


Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης

Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.
Αναφέρεται σε πληροφορίες και περιστατικά που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά για... υπηρεσιακούς λόγους απομακρύνθηκε ο στρατηγός. Αντίθετα, φέρεται να είχε απαιτήσει την αποστράτευσή του η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Γράφει συγκεκριμένα στη σελ. 370 ο κ. Μαρκεζίνης για την «αιφνίδια και ακόμη ανεξήγητη απομάκρυνση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Γράψα, διακεκριμένου αξιωματικού των καταδρομών και φίλου του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή: Ενοχλούσε τους Τούρκους! «Ο κ. Γράψας αντικαταστάθηκε άνευ αιτιολογίας 8 μήνες πριν λήξει η θητεία του (τέλος Ιουλίου 2009), αντί κατά την εποχή των προγραμματισμένων κρίσεων, δηλαδή Μάρτιο - Απρίλιο 2010, οπότε και θα μπορούσε, θεωρητικά, να είχε παραταθεί η θητεία του για ένα ακόμη έτος. Σχεδόν τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό για το επεισόδιο, όπως και το γιατί ο στρατηγός παραιτήθηκε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος” με άκρα αξιοπρέπεια και άνευ σχολίου, αλλά και γιατί ο Τύπος δεν έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει τις εξής φημολογούμενες, μη επιβεβαιωθείσες, αλλά αληθοφανείς πληροφορίες που φέρουν τους Τούρκους αλλά, ιδίως, τους Αμερικανούς ως εκφράσαντες διαμαρτυρίες εναντίον του στο δικό μας υπουργείο Εξωτερικών. Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν το ότι ο στρατηγός δημιουργούσε (με τις αμφίβιες μονάδες κατάλληλα οπλισμένων καταδρομέων που έβγαιναν αιφνιδιαστικά σε διάφορα ξερονήσια) “προϋποθέσεις θερμού επεισοδίου”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπουργός Εξωτερικών απαίτησε την άμεση απομάκρυνση του στρατηγού. Μετά από ένα στάδιο αμφιβολιών –τα παράπονα εναντίον του στρατηγού φαίνεται πως άρχισαν να διατυπώνονται την άνοιξη του 2009– ο πρωθυπουργός υπέκυψε και ο στρατηγός Γράψας πλήρωσε έτσι την αναίρεση της προβλεψιμότητας που μέχρι τότε προσέφερε (όπως και σήμερα προσφέρει) η στατική φρούρηση ορισμένων μόνο, γνωστών στον επιτιθέμενο, βραχονησίδων. Επαναλαμβάνω, τίποτε από τα ανωτέρω ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, αλλά μαζί με την αιφνίδια απομάκρυνση του στρατηγού παραμένει εξίσου μυστηριώδες το ότι οι ανωτέρω φήμες ούτε καν διερευνήθηκαν από τα λαγωνικά του Τύπου. Αν όμως τα πραγματικά γεγονότα επί των οποίων στηρίζονται οι ανωτέρω παρατηρήσεις και σκέψεις είναι, έστω και κατά 50%, ορθά, τότε ο μεν στρατηγός αναδεικνύεται “σωστός στρατιώτης” και “πιστός φίλος”, ο δε πρώην πρωθυπουργός πιθανώς να εμφανίζεται στα μάτια πολλών πολιτών ως άβουλος, άφιλος και ίσως υπερβολικά πρόθυμος να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των Αμερικανών!».
Ξεκάθαρα από τις παραπάνω επισημάνσεις του κ. Μαρκεζίνη –που ασφαλώς βασίζονται σε πληροφορίες που έχει και όσα κυκλοφόρησαν εκείνες τις μέρες– αυτό που βγαίνει είναι ότι ο κ. Γράψας «πλήρωσε» γιατί ενοχλούσε με τα στρατηγικά του σχέδια και την επάνδρωση των βραχονησίδων τους Τούρκους και τους Αμερικανούς.
Αν για τα όσα γράφει ο έγκυρος και με διεθνείς περγαμηνές καθηγητής έχει αντίθετη άποψη η κυρία Μπακογιάννη, θα ήταν ευπρόσδεκτη και φυσικά πάρα πολύ χρήσιμη από πλευράς προσφοράς σε γεγονότα που έχουν σχέση με την εθνική κυριαρχία μας.

ΠΗΓΗ:http://www.paron.gr/v3/new.php?id=60847&colid=&catid=34&dt=2010-11-14%200:0:0


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


ΠΗΓΗ: http://alitheia-agaph.blogspot.com/2010/11/blog-post_24.html

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνηση αλλά και της πολιτικής ελίτ που κυβερνά το τόπο εδώ και δεκαετίες, εξαπολύει η Εκκλησία της Ελλάδος για πρώτη φορά μετά το 1974 με εκφράσεις όπως "προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας... Τα μέτρα αυτά τα απαιτούν οι δανειστές μας" οι οποίες περιλαμβάνονται σε φυλλάδιο για την οικονομική κρίση με τίτλο «Προς τον Λαό» που διανέμεται στις εκκλησίες και με το περιεχόμενο του οποίου, πηγές προσκείμενες στον  Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δηλώνουν ότι "Ο ηγέτης της Ελληνικής Εκκλησίας είναι απόλυτα σύμφωνος". 
Μάλιστα υπήρξε και επίσημη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρη Κονιδάρη στην οποία αναφέρεται ότι, «ο Αρχιεπίσκοπος δεν διαχωρίζει τη θέση του από τη Σύνοδο και την Ιεραρχία, όπως εκφράζονται στο φυλλάδιο που περιέχει θέσεις της Ιεραρχίας».
Ή θέση αυτή της Εκκλησίας εντυπωσιάζει για δύο λόγους: Ο μεν Αρχιεπίσκοπος θεωρείτο φίλα προσκείμενος στο κυβερνών κόμμα και παρά τις παραινέσεις συνεργατών του ουδέποτε έλαβε θέση για τις εξελίξεις από την περασμένη άνοιξη και μετά και δεύτερον γιατί οι εκφράσεις είναι πολύ βαριές. Ποτέ μέχρι σήμερα η Εκκλησία δεν είχε αντιταχθεί με τόσο βαριές εκφράσεις σε αποφάσεις της κοσμικής κυβέρνησης. 
Στο τετρασέλιδο κείμενο γίνεται λόγος για χώρα που «φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας... Τα μέτρα αυτά τα απαιτούν οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας.... Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια».
Ο συντάκτης του κειμένου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησε τις εισηγήσεις για την οικονομική κρίση που ενέκρινε η Ιεραρχία του περασμένου Οκτωβρίου, εξαπολύει βέλη κατά της πολιτικής ηγεσίας, που «δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας».
Οπωσδήποτε είναι ένα μέτωπο το οποίο δεν ανέμενε ούτε η τρόϊκα, ούτε η κυβέρνηση ότι θα άνοιγε. Ένα μέτωπο με έναν αντίπαλο που υπερβαίνει τα εγκόσμια...

ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ YORGO ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

 

H TOΥΡΚΙΑ "ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΛΟΓΟ" ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

Η αναμενόμενη τουρκική κίνηση μετά την κυπροϊσραηλινή συμφωνία καθορισμού της ΑΟΖ κοινοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής: Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα, Γκάμπι Λεβί για να διαμαρτυρηθεί για τη συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Κύπρο για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός πρεσβευτής Γκάμπι Λεβί εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας.
Η αντίδραση της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα ήπια και προσεκτική για την ώρα, ίσως γιατί ο αποδέκτης της διαμαρτυρίας, δηλαδή το Ισραήλ, δεν "μασάει" από τέτοιες κινήσεις που στερούνται διεθνούς νομικού ερείσματος.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου δήλωσε στον Λεβί ότι "τέτοιες μονομερείς πρωτοβουλίες που αγνοούν τις επιθυμίες της τουρκοκυπριακής πλευράς θα έχουν αρνητικές συνέπειες στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη διευθέτηση" της κατάστασης στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;


Λίγες ημέρες μετά την δέσμευση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής ότι "δεν υπάρχει περίπτωση συνεκμετάλλευσης τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, με τους Τούρκους" μία νέα δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, προκαλεί εντυπώσεις!
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι έτοιμος να κάνει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το Αιγαίο, απάντησε:
"Bεβαίως! Ηδη το κάνουμε!", δημιουργώντας την απορία ποιός από τους δύο πολιτικούς άνδρες λέει δημοσίως ψέματα!
Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στο Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» και πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από τα ελληνικά ΜΜΕ, αφού ακολούθησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΕΣΗΕΑ.
Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα από το υπουργείο Εξωτερικών, παρά το γεγονός ότι ο κ.Νταβούτογλου με την δήλωσή του αυτή εκθέτει προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο!
Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση απέναντι στην νέα προκλητική στάση των Τούρκων, εκτός αν υπάρχουν συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι" που την αναγκάζουν να σιωπήσει.

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/papandreoy-ntaboytogloy-poios-leei-psemata-gia-ta-petrelaia