“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

☦ Άντε παπούλη γιατί κοντεύουμε να Τουρκέψουμε

Πλέον στα μάτια των ανθρώπων διαβάζεις όχι τον φόβο του Θεού (δέος πίστης)μα τον φόβο της ασθένειας…

Στέρεψε από μέσα μας η Χάρης του Θεού και πλημμύρισε ο κόσμος γύρω μας μικρόβια…

Άδειασε ο νους από την προσευχή κι γέμισε με ενημέρωση τρόμου…Περπατούν οι άνθρωποι  ζωντανοί…νεκροί…

☦ Αν στο “γυαλί” δεν λέτε την αλήθεια θα σπάσει το γυαλί και θα κόψει.

Τους θυμάστε που μας έλεγαν ότι με ένα εμβόλιο σε δυο δόσεις τελειώσαμε και πάμε για ανάπτυξη; Οι μεταλλάξεις κόβουν τα φτερά της αισιοδοξίας

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ (κανείς δεν γνωρίζει πόσες) ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

"Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακευτικοί κολοσσοί στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός εμβολίου που θα καλύπτει διάφορες παραλλαγές του κορωνοϊού, είναι ότι δεν γνωρίζουν ποια μετάλλαξη θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών της Οξφόρδης, Άντριου Πόλαρντ.

☦ Το δώρο της Θείας Λειτουργίας.

Η ίδια η Θεία Λειτουργία, από την αρχή αρχή της, διακηρύσσει τί ακριβώς είναι: Είναι η ευλογημένη Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Δηλαδή η ευλογημένη Βασιλεία του Τριαδικού Θεού, τώρα και πάντοτε και εις τους απέραντους αιώνες των αιώνων.

Ο μόνος τρόπος για να ελευθερωθεί ο άνθρωπος από το παρελθόν, είναι να του δοθεί ένα μέλλον. Κι ο μόνος που μπορεί να δώσει μέλλον είναι ο Τριαδικός Θεός, που δίνει το μέλλον της Βασιλείας Του. Είναι το μεγαλύτερο δώρο που παίρνει ο άνθρωπος από τώρα και θα παίρνει πάντα, φτάνει να το θέλει. Είναι δώρο Θεού.

☦ “ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙ”

Μαρτυρία π. Σ. Α., αποφοίτου Αθωνιάδος: «Ήταν 10 Φεβρουαρίου 1980. Τα χιόνια αργούν να λυώσουν, γι’ αυτό λίγοι κατηφορίζουν προς το οικειότερο Κελλί της αγιώνυμης πολιτείας, την “Παναγούδα”.

Το θεώρησα χρυσή ευκαιρία γιατί θα τον εύρισκα μόνο.

Έλαβα ευλογία από τον Σχολάρχη και κατηφόρισα προς την απέριττη καλύβη του π. Παϊσίου για να τρυγήσω λίγη πνευματική αμβροσία.

☦ Ἰδού γιατί κάποιοι στό Ἅγιον Ὄρος δέν ἄντεχαν τήν ἁγιότητα του γέροντα Παΐσιου

ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Κατά το έτος 1977 ήταν σε οξεία φάση το θέμα των αυτοκινήτων στο Άγιον Όρος. Μεταξύ των πατέρων επικρατούσε διαφωνία. Άλλοι υποστήριζαν την παραμονή και την χρήση των αυτοκινήτων, γιατί εξυπηρετούν και οικονομούν δήθεν χρόνο για προσευχή, και άλλοι πίστευαν ότι για το καλό του Αγίου Όρους, για να μη χαθεί η ησυχία και αλλοιωθεί η πνευματική του φυσιογνωμία, πρέπει να σταματήσει η διάνοιξη δρόμων και τα αυτοκίνητα να εξωσθούν από το Όρος.