“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ἐμπόριο ὀστῶν: Γιὰ ὅσους δὲν ἔχουν ἀκούσει τίποτε περὶ Γενοκτονίας

Ἐπιμέλεια κειμένου: Φώτης Μιχαὴλ
Ἡ ἀφήγηση ἑνὸς Ἕλληνα αἰχμαλώτου τῶν Τούρκων -στὰ περιβόητα ’’τάγματα ἐργασίας’’- γιὰ τὴν τύχη 40 χιλιάδων Ἑλλήνων ἀπὸ τὴν Σμύρνη καὶ τὴν Μαγνησία, θυμάτων τοῦ αἱμοσταγοῦς Μουσταφᾶ Κεμάλ, εἶναι ἀποκαλυπτικὴ καὶ συνάμα ἀποστομωτικὴ γιὰ κάθε νεοφανῆ ἀμφισβητία καὶ ἀρνητὴ τῆς Γενοκτονίας. Τὴν διασώζει ὁ Ἠλίας Βενέζης στὸ βιβλίο του «Τὸ νούμερο 31328. Τὸ βιβλίο τῆς σκλαβιᾶς», ὁ ὁποῖος καὶ γράφει:

η ΚΥΠΡΟΣ “στεγανοποιήθηκε” και “άνοιξαν” τα ΣΤΕΝΑ και το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Απόσταση ρωσικής αεροπορικής βάσης στην Λατάκεια στην τοποθεσία Hmeymim και ΠΑΦΟΥ στην Κύπρο = 298 περίπου χιλιόμετρα.
¨Η Ρωσία κάτω από άκρα μυστικότητα μετέφερε αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα Club-K, τους "δολοφόνους των αεροπλανοφόρων" στη Συρία δημιουργώντας μια αδιαπέραστη "no-fly-zone" δείχνοντας πως ήρθε για να μείνει στη Μέση Ανατολή.

"Τούρκος" ο Γιούνκερ στηρίζει απόλυτα τα σχέδια της Άγκυρας στο Αιγαίο με έγκριση από Βερολίνο

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο και οι απράδεκτοι ισχυρισμοί του ότι δεν μπορούμε “να τσακωνόμαστε για 10χλμ θάλασσας”, είναι σε πλήρη ΤΑΥΤΙΣΗ με την τουρκική πολιτική και τις επιδιώξεις της Άγκυρας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και ας αφήσει τα παραμύθια και τις ανοησίες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ! 

Κάθισμα Αγίου Παϊσίου. Ήχος γ’ - Την ωραιότητα

Πέτρος Γαϊτάνος «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης» Τον πολυθαύμαστον, σεμνόν Παΐσιον

NAI, αν ζούσε ο Χριστόδουλος θα ήταν επικεφαλής στη διαδήλωση των Ποντίων!

Σωτήρης Τζούμας
Με ρώτησε ένας εκ των Ποντίων αξιωματούχων αν ζούσε ο Χριστόδουλoς μας, αν θα ήταν παρών στην διαδήλωση! Και το ρωτάτε, του απάντησα! Αυτός θα την προκαλούσε και θα προϊστατο!

Γιούνκερ: "Να τσακωνόμαστε για 10 χλμ. θαλάσσιου πλάτους στο Αιγαίο;"

Απορεί για το ελληνικό "όχι" στην τουρκική παρουσία 
Την αδυναμία του να κατανοήσει τα διμερή θέματα Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στην Φραγκφούρτη με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στο τιμόνι της ΕΕ.

Η Ρωσία μετέφερε στη Συρία συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων

Η Ρωσία έστειλε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στη Συρία για να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας στην στρατιωτική παρουσία της στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τον Βίκτορ Μποντάρεφ, διοικητή της  ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, σε συνέντευξή την Πέμπτη. «Έχουμε στείλει εκεί, όχι μόνο μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, αλλά και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα», δήλωσε στην εφημερίδα «Komsomolskaya Pravda».