“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Δίνουν τζάμπα τα ελληνικά πετρέλαια!

Μόλις το 4% επί της ποσότητας που θα αντλούν θα πληρώνουν οι… επενδυτές 
Ξεκάθαρη κλοπή που προσπαθούν να την κρατήσουν κρυμμένη, με τη βοήθεια των ΜΜΕ 
Για ένα κομμάτι ψωμί παραδίδουμε τον κρυμμένο θησαυρό που μας έχει χαρίσει η φύση σε όλο τον θαλάσσιο ελληνικό χώρο –γι αυτό και η Τουρκία προσπαθεί να μπλοκάρει την εκμετάλλευσή του-, την ώρα που όλοι πιστεύαμε ότι με τα πετρελαϊκά κοιτάσματα που έχουν εντοπισθεί θα μπορούσαμε να αναπνεύσουμε οικονομικά και να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των αδίστακτων και αχόρταγων δανειστών – εταίρων μας.

Οι γεωπολιτικές φιλοδοξίες του Ερντογάν

Kaplan Robert  
Σε καιρούς όπου στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου κυριαρχούν πολιτικές μετριότητες ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας, δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του. Αν εξαιρέσουμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο μόνος ηγέτης που έχει τρομερό δυναμισμό. 

Τὸ «φουσκωτὸ Ἰσλὰμ» εἰσβάλλει ἀκάθεκτο σὲ μιὰ ἀνοχύρωτη Ἑλλάδα

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Τουλάχιστον πενήντα πλωτὰ καὶ φουσκωτὰ μέσα καθημερινὰ προσπαθοῦν καὶ στὴν συντριπτικὴ πλειοψηφία τοὺς καταφέρνουν νὰ περάσουν ἀπὸ τὶς τουρκικὲς ἀκτὲς στὰ ἑλληνικὰ χωρικὰ ὕδατα, μεταφέροντας ἑκατοντάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στὴν ἑλληνικὴ ἐπικράτεια, ὅπως ἀποκαλύπτει καὶ ἡ τουρκικὴ ἐφημερίδα Sabah, (13/8).  Ἡ κατάσταση αὐτὴ προβλέπεται νὰ γίνεται ὅλο καὶ πιὸ πιεστική, καθὼς ἤδη ἑκατομμύρια κατευθύνονται πρὸς τὰ δυτικὰ ἐξ’ αἰτίας τῶν συνεχιζόμενων πολεμικῶν συγκρούσεων σὲ ἕνα εὐρὺ γεωγραφικὸ φάσμα ἀπὸ τὴν βόρειο Ἀφρικὴ μέχρι τὸ Ἰρᾶν καὶ τὴν Τουρκία. 

O τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ και ο “τορπιλισμός” της ΕΛΛΑΔΟΣ

Φώτο από www.greekalert.com 
ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ
Ανήμερα της 15ης Αυγούστου το ελληνικό καταδρομικό αγκυροβόλησε 550 μέτρα από τον μεσημβρινό λιμενοβραχίονα της Τήνου. Η ατμόσφαιρα στο σημαιοστολισμένο πλοίο ήταν πανηγυρική. Μόνο ο κυβερνήτης Αγ. Χατζόπουλος, εμφανώς ανήσυχος, διέταξε τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας: τήρηση στεγανών εν πλω, ο λέβητας σε πλήρη πίεση και τα αντιαεροπορικά πυροβόλα σε ετοιμότητα.

Η Ελληνίδα Παναγία

Του μακαριστού μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου
Σήμερα είναι μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης. Για τους πιστούς εορτάζει η ουράνια μητέρα τους.Αισθανόμεθα μπροστά της παιδιά της, αφού ο Χριστός, κατά τον Απόστολο Παύλο, μας ονόμασε αδέλφια του.Ανεξάρτητα από την ηθική ποιότητα, τη μορφωτική κατάσταση και την κοινωνική καταξίωση του καθενός υπάρχει χώρος στην καρδιά του για την Παναγία.

Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης: Εγκώμιον εις την κοίμησιν της αγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου

Φωνή κεράτινης σάλπιγγας, που να αντηχή δυνατώτερα από ανθρώπινη φωνή και να συγκλονίζη τα πέρατα, απαιτεί ένας λόγος προς τιμήν της ιεράς αυτής ημέρας, αγαπητοί μου, γι’ αυτό και κινδυνεύει ν’ αποτύχη τώρα, καθώς ακούγεται προερχόμενος από το ασθενές φωνητικό μου όργανο.

Β’ ΕΓΚΩΜΙΑ ΨΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΙΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Α’ ΕΓΚΩΜΙΑ ΨΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΙΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ