“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Μεγάλη Αποκάλυψη: Η Ρωσία προετοιμάζεται για εισβολή μεγάλης κλίμακας

Τις τελευταίες 48 ώρες η Ρωσία έχει διπλασιάσει τις δυνάμεις της κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία. Η Δύση ανήσυχη προσπαθεί να «μαντέψει» τα επόμενα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Την Τρίτη ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση της «ανθρωπιστικής κρίσης» στην Ουκρανία, μια κίνηση που κάποιοι στη Δύση ερμηνεύουν ως το πρελούδιο μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΑ

Ουράνιες αποφάσεις που έμελλε ν’ αρχίσουν να υλοποιούνται στις αρχές του 11ου αιώνα και να ολοκληρώνονται κατ’ ευδοκία  στις ημέρες μας.
Γράφει ο Αγιορείτης Γέρων Νεκτάριος Μοναχός και ο Νικόλαος Ζερβός αναγνώστης.
Αυτά που εξιστορούμε εδώ, άρχισαν την εποχή του Βυζαντίου, μερικά χρόνια πριν τα μέσα του 11ου αιώνος, γύρω στα  1034 ή 1037, στο Προβάτειο όρος της νήσου Χίου.
Εκεί, σε μια σπηλιά του βουνού, ασκήτευαν τρείς μοναχοί, ο Νικήτας, ο Ιωάννης και ο Ιωσήφ. Και οι τρείς Χιώτες. Οι δύο πρώτοι και κατά σάρκα αδελφοί.  Μια νύχτα της χρονιάς αυτής οι μοναχοί είδαν από το ασκητήριό τους, σύμφωνα με την επιχώρια στη Χίο παράδοση, ένα φως μέσα στο παρακείμενο δάσος. Έμενε ορατό, ακίνητο στην ίδια θέση, περίπου στο κέντρο του δάσους, για αρκετές νύχτες. 

Ω τι Αύγουστος αυτός ΘΕΕ μου!!!

Και φυσικά τα μάθατε τα νέα…
“Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ η Ελλάδα από χθες έχει ανακηρύξει de facto υφαλοκρηπίδακαι την εφαπτόμενη με αυτήν ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης, αφού μαζί με τους χάρτες εδόθηκαν στην δημοσιότητα και οι πλήρεις γεωγραφικές συντεταγμένες των εν λόγω οικοπέδων. Να σημειώσουμε ότι η μέγιστη απόσταση από το ακραίο νότιο- ανατολικό άκρο της Κρήτης (οικόπεδα 15 και 20) είναι στα 100 ναυτικά μίλια περίπου με το εύρος αυτό να αυξομειώνεται προς τα δυτικά όρια των υπόλοιπων οικοπέδων ανάλογα με την μορφολογία των ακτών της Αιγύπτου και Λιβύης. 

ΠΟΙΟΣ θέλει το Αιγαίο “μπακάλικο”;

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΟΡΓΟΝΑ- Λέσβος, φώτο.
Και ξεκινάμε…
Οι Ευρωπαίοι, οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι ή ο Ερντογάν θέλουν να κάνουν το Αρχιπέλαγος ¨μπακάλικο¨;
Και χάριν ποιητικής αδείας με την λέξη ¨Αιγαίο¨ μπορούμε να συμπεριλάβουμε  όλον τον ενοποιημένο χώρο Ελλάδος- Κύπρου που καθορίζεται από τις αντίστοιχες ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα του.