“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

H ΤΝΤ μας "πέταξε" εκτός Ευρωζώνης

"Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;" διερωτάται αναγνώστης του enikos.gr ο οποίος μας έστειλε την παρακάτω λίστα της εταιρίας ταχυμεταφορών ΤΝΤ. Στην εν λόγω λίστα, που αποτελεί κατάλογο τιμών των υπηρεσιών που προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρία, εικονίζονται αριστερά οι τιμές για τη μεταφορά πακέτου σε χώρες εντός Ευρωζώνης και δεξιά οι τιμές σε χώρες εκτός της ζώνης του ευρώ.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ

Πρόκειται ίσως για το πιο παρεξηγημένο πρόσωπο της θρησκείας μας. Μια γυναίκα, ξεχωριστή με τη δική της παρουσία στην Ιστορία και με ένα έργο που αν μη τι άλλο έμεινε αθάνατο. Η Κασσιανή είναι η γυναίκα που «έδωσε» το όνομα της στο γνωστό τροπάριο «κερδίζοντας» ταυτόχρονα το στίγμα της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσας Γυνής». Η πρώτη της «γνωριμία» με την Ιστορία έγινε εξαιτίας μια στιχομυθίας που είχε με τον παραλίγο σύζυγο της Αυτοκράτορα Θεόφιλο του Βυζαντίου. 
Λένε πως ήταν αρκετά όμορφη, τόσο ώστε να επιλεχθεί ως υποψήφια νύφη του Αυτοκράτορα. Όταν ο Θεοδόσιος την πλησίασε σχεδόν έτοιμος να της δώσει το χρυσό μήλο που συμβόλιζε ότι την είχε επιλέξει, της είπε την φράση «Εκ γυναικός τα χείρω» Δηλαδή από την γυναίκα ήρθαν στον κόσμο τα κακά, υπονοώντας την αμαρτία της Ευας με το μήλο που στέρησε τον Παράδεισο από τους ανθρώπους.

Piri Reis: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους οκτώ αγνοούμενους

Συνεχίζονται εκ νέου, σήμερα, οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα, 87 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοούμενων ναυτικών του φορτηγού πλοίου PIRI REIS, που, φορτωμένο με λίπασμα, βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ναυτικοί και να αγνοούνται άλλοι οκτώ. Στις έρευνες συμμετέχει ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα αεροσκάφος.

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΟΚ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΥΣΕΙΑ-ΤΖΑΜΙΑ κ.λ.π. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΑΟΙ!!!
Γνωρίζετε ότι απόφαση του Κογκρέσου υποχρεώνει τους Τούρκους να επιστρέψουν την Αγία Σοφία και άλλες εκκλησίες στο Πατριαρχείο στη Πόλη και να γίνουν πάλι Ορθόδοξοι Ναοί; Πού να το ξέρετε αφού το θάβουν τα καθεστωτικά κανάλια! Όλα τα κτίρια που χτίστηκαν από Ορθοδόξους για να είναι εκκλησίες τους, πρέπει να τους επιστραφούν και να απαγορευτεί να γίνουν τζαμιά η μουσεία η οτιδήποτε άλλο!

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΓΚΥΡΑ;

Aυτά είναι τα 25+4 νησιά που διεκδικεί η Τουρκία στο Αιγαίο - Ζητείται απάντηση από ΥΠΕΞ...
Ολόκληρος ο κατάλογος με τα ελληνικά νησιά που διεκδικεί η Τουρκία και τα οποία περιλαμβάνονται στην απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα στην τουρκική Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου είναι τα 25 νησιά (συν τις τέσσερις βραχονησίδες στην περιοχή Οινουσσών, Πασά, Βάτος, Μανδράκι, Γαβάθι) του χάρτη εκ των οποίων τα μισά είναι γνωστά και τα άλλα μισά είναι ... νέες διεκδικήσεις.

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ: "Ο ΓΕΡΟΠΑΪΣΙΟΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ"

Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Βίντεο από επίσκεψη στρατιωτικών μονάδας τεθωρακισμένων της Βορείου Ελλάδας στις 13 Μαϊου 2012, στην Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους. 
Στο βίντεο ο ιερομόναχος π.Γεώργιος Αλευράς, πνευματικός της Σκήτης, από το Ιερό Κελλίον Ζωοδόχου Πηγής, μεταφέρει το μήνυμα στο στράτευμα ότι η Κυρία Θεοτόκος όπως είχε θαυμαστά αναφέρει ο Γέρων Παϊσιος είναι εκείνη που εγγυάται τα σύνορα της χώρας και πως οι Έλληνες χρειάζονται αγάπη και έχουν ανάγκη να ακολουθήσουν ένα όραμα για να υπερκεράσουν την κρίση.