“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Τιερί Μεϊσάν: "Ο Μ.Ομπάμα θα διαμελίσει την Τουρκία και θα δημιουργήσει το μεγάλο Κουρδιστάν - Η ΜΙΤ διατάζει το ISIL"

ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
"Το ΙSIL ελέγχεται από πράκτορες της ΜΙΤ και ο Μ.Ομπάμα απείλησε την Τουρκία με διαμελισμό εάν προχωρήσει τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου και δεν εγκαταλείψει τους ισλαμιστές στην Συρία" αναφέρει σε εκτενές άρθρο του ο διάσημος και ανεξάρτητος Γάλλος αναλυτής Τιερί Μεισάν, που είναι αυθεντία σε θέματα κατασκοπείας, γεωπολιτικής και διπλωματίας, ερμηνεύοντας έτσι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που δείχνουν την Άγκυρα ανήμπορη να μπορεί να αντιδράσει στις εξελίξεις που συμβαίνουν στην νοτιοανατολική επικράτειά της, και πρόσφατα έφτασαν μέχρι τα βάθη του Πόντου.

Μεταμόρφωση: Τελικά τί είδαν οι μαθητές και τί οι προφήτες;

Φωτο:  Όρος Θαβώρ Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος -Sofia Siatravani-
Συζήτηση με τον π. Στυλιανό Μακρή
-Πάτερ, τελικά τι είδαν οι μαθητές στο όρος Θαβώρ και τί είδαν οι προφήτες που συζήτησαν με τον Χριστό;
-Είδαν το «μετά» της ομορφιάς. Δηλαδή, όχι απλώς την σαρκωμένη ομορφιά, τον «Ωραίο κάλλει Χριστό», αλλά αυτό που προορίζεται να γίνει ο καθένας στην καινή κτίση δηλαδή Όμορφος, τουτέστιν με την μορφή του θείου κάλλους.

Η Ευρώπη είναι «διχασμένη» με την Γερμανία λόγω της ελληνικής κρίσης χρέους

Η σκληρή και άκαμπτη στάση της Γερμανίας προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων του χρέους,  έχει διχάσει την κοινή γνώμη των Ευρωπαίων, με τους πολίτες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες να είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που το  Βερολίνο διεξήγαγε τις συνομιλίες, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Άγκυρα μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Πόντου, (Karadeniz), από αντάρτες του ΡΚΚ, θυμίζοντας τα γεγονότα της δεκαετίας του ενενήντα όταν στην περιοχή του εσωτερικού Πόντου μαίνονταν ο εσωτερικός πόλεμος με διάφορες τοπικές ανταρτικές ομάδες.