“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Πεπαλαιωμένο το δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση

Η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία αποτελεί προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ και μια κυβέρνηση της Αριστεράς, σύμφωνα με συνέντευξη, που παραχώρησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti. «Πιστεύουμε ότι η διακοπή στις σχέσεις μας, η οποία σημειώθηκε επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρέπει να ξεπεραστεί. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της αγροτικής βιομηχανίας και του τουρισμού. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα ωφελήσει και τις δύο χώρες μας», είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «η αλλαγή της κατεύθυνσης της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα για μας». «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Αυτό το σύνθημα τελευταία μετατράπηκε σε σύνθημα «η Ελλάδα παραδόθηκε στη Δύση». Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ως προς τις άλλες χώρες-μέλη. Αλλά, παράλληλα, είμαστε και μια χώρα που μπορεί να εφαρμόζει ανεξάρτητη, δυναμική και ειρηνική εξωτερική πολιτική», είπε ο κ. Τσίπρας. H συνέντευξη του Α.Τσίπρα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δικτύου και το πλήρες κείμενό της έχει ως ακολούθως:

Ο Φούχτελ μας λέει "πρόθυμους" !!!

"Οι Ελληνες είναι πρόθυμοι να δεχθούν καινοτόμες λύσεις και προτάσεις για να βγουν από την κρίση. Απλώς να είναι διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που τους περιμένουν", είπε ο εντεταλμένος σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ, υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας. "Από γερμανικής πλευράς υπάρχει μία συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί με υποχρεώσεις που πρέπει να τηρηθούν διότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει στο γερμανικό λαό τις αμοιβαίες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις", τόνισε μιλώντας στο ΜΕGA. Ο κ. Φούχτελ τάχθηκε κατά της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου:

Στις 17 Ιουνίου θα ψηφίσουμε πιο αντιμνημονιακά

Στο κενό πέφτει η τρομολαγνεία και η προσπάθεια χειραγώγησης των ελλήνων ψηφοφόρων από διάφορα ευρωπαικά κέντρα αφού και πάλι, το κυριότερο κριτήριο της ψήφου θα είναι η αντιμνημονιακή πολιτική. Όπως προκύπτει από μεγάλη δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει σήμερα το newsbomb.gr, σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους (47%) δηλώνει πως «κατάλαβε ότι οι παραδοσιακές επιλογές δεν δίνουν λύση» και θα πάει στη κάλπη με σκοπό να στηρίξει την αντιμνημονιακή πολιτική.  Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μετεκλογικά. Και αν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που κινείται η πολιτική ζωή του τόπου και την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου του έλληνα εργαζόμενου/συνταξιούχου, το προβάδισμα των αντιμνημονιακών ψήφων είναι δεδομένο, σε καμία περίπτωση δεν ήταν αναμενόμενη η βραχεία κεφαλή τους έναντι της αντίθετης άποψης.

Bloomberg: "Μετασεισμοί" από έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Η Ελλάδα, που είναι υπεύθυνη για το 0,4% της παγκόσμιας οικονομίας, αποτελεί μια απειλή στη διεθνή...ευημερία καθώς οι επενδυτές εκτιμούν όλο και περισσότερο ότι οι ημέρες της Ελλάδας στο ευρώ είναι μετρημένες, επισημαίνει το Bloomberg. «Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε σημαντικές ζημιές», τονίζει ο Richard Clarida της Pacific Investment Management, μια άποψη την οποία συμμερίζονται οικονομολόγοι από την Bank of America Merrill Lynch και JP Morgan Chase. «Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει κρατικές χρεοκοπίες στην Ευρώπη καθώς και «bank runs», πιστωτική κατάρρευση και ύφεση που θα οδηγούσε σε περαιτέρω εξόδους από το ευρώ», επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Ακόμη, το πρακτορείο τονίζει ότι «το παγκόσμιο εμπόριο και οι χρηματοοικονομικοί δεσμοί σημαίνουν ότι ο πόνος δεν θα περιοριστεί στην ευρωζώνη». Η JP Morgan εκτιμά ότι εάν η οικονομία της ευρωζώνης πληγεί κατά 1%, τότε μπορεί να επηρεάσει κατά 0,7% οποιαδήποτε άλλη οικονομία. Οι χώρες με εξαγωγές, από τη Βρετανία και την Κίνα, θα πληγούν και η Ρωσία (εξαγωγός commodities) θα έρθει αντιμέτωπη με τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου.

Στ. Μάνος: Aν ανακηρύξουμε μονομερώς ΑΟΖ δικαιολογείται μια βίαιη αντίδραση της Τουρκίας

Μάνος Εναντίον Καμμένου για την ΑΟΖ
Κατά της συνεχούς επίκλησης της ανάγκης μονομερούς ανακήρυξης  ΑΟΖ είναι γνωστό ότι έχει ταχθεί εδώ και καιρό ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα κόμματα που θεωρούν «πανάκεια» μια τέτοια λύση  λαϊκίζουν. Αυτή τη φορά όμως ο τρόπος που σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την επιμονή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, μάλλον θα συζητηθεί , καθώς δίνει δίκιο στην... Τουρκία, στην περίπτωση που επιχειρήσει να αντιδράσει με στρατιωτικά μέσα! Έγραψε συγκεκριμένα ο Στέφανος Μάνος πριν λίγη ώρα στο twitter (τα κεφαλαία δικά του):

Συγκλονιστικός ο Γλέζος μέσα από την αίθουσα ΚΥΣΕΑ.

Συγκλονιστικός ο Μανώλης Γλέζος μέσα στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ με μια ιστορία από την εισβολή των Γερμανών. Υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΕΘΑ ο Φ.Φράγκος ,είπε ότι “μπορεί σήμερα να είναι μια αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό αλλά μην ξεχνάμε ότι αύριο είναι μια μέρα ανάτασης”. Αναφερόταν στην ηρωϊκή πράξη της Ακρόπολης ,όταν κατέβασαν τη σβάστικα, μαζί με το Σάντα. Ο Μανώλης Γλέζος πήρε το λόγο και θύμισε ότι η πρώτη πραγματική αντιστασιακή πράξη δεν ήταν η δική τους αλλά του νεαρού Μαθιού Πόταγα στη Βυτίνα. Όταν η “ίλη αρμάτων Αδόλφος Χίτλερ μπήκε στη Βυτίνα,ο νεαρός Πόταγας στάθηκε μπροστά της και τη σταμάτησε.Στον επικεφαλής αξιωματικό που βγήκε από το άρμα είπε,ότι “τώρα είμαι μόνος μου,αλλά δεν θα μας σκλαβώσετε.Πίσω μου είναι όλος ο ελληνικός λαός”,είπε. Ο νεαρός εκτελέστηκε και ο Γερμανός διέταξε να του συνθλίψουν και το κεφάλι. Ο Γλέζος δεν είπε τυχαία αυτή την ιστορία ,μέσα από την αίθουσα ΚΥΣΕΑ.

Και τώρα τι; Ανάπτυξη;

Θα μας πει για ανάπτυξη η Μέρκελ !
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μιλήσει για την ανάπτυξη με τους ομολόγους της των ένδεκα μελών του Συμβουλίου των Κρατών της Βαλτικής Θάλασσας, σε σύνοδο κορυφής την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Στράλσουντ (βόρεια), η οποία θα είναι επίσης αφιερωμένη στις ενεργειακές και τις δημογραφικές προκλήσεις. Αυτή η σύνοδος κορυφής "σχεδιάστηκε ως μια ανταλλαγή απόψεων", δήλωσε σήμερα μια πηγή που πρόσκειται στη γερμανική κυβέρνηση για τη σύνοδο αυτή όπου εκπροσωπούνται η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Νορβηγία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Σουηδία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι πλέον αρκετά φανερό …

Γράφει ο Δημήτρης Μ.
Προβληματίζει έτσι κι αλλιώς η πρόσφατη φωτογραφία των «φωτισμένων ηγετών», οι οποίοι περιχαρείς στην σύνοδό τους παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο, την στιγμή που ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου λιμοκτονεί, κάποιοι άνθρωποι σκοτώνονται συνεχώς σε διάφορα «πεδία μαχών», ενώ μερικοί άλλοι αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους. Αναρωτιέται έτσι κανείς για μια ακόμη φορά, κατά πόσον οι Αμερικανοί, Κινέζοι, Ρώσοι, Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Βορράς, Νότος, … και δεν συμμαζεύεται, είναι πράγματι αυτοί που ελέγχουν τις πατρίδες τους. Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται είναι ελάχιστες οι εναπομείνασες εξαιρέσεις. Οι «κυβερνώντες», όπως και πολύ περισσότερο το παρασκήνιο, από το «μεγάλο» τους ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα (όπως και η κυρία … με το όψιμο ενδιαφέρον της) καταλήξαμε να έχουμε:

Ανησυχία από τα “Καρντάσια” για τις ασκήσεις των ΕΔ στο Αιγαίο !!!

Τουρκική ανησυχία για την πυραυλική καταιγίδα στο Αιγαίο - Βολές Exocet, Harpoon, Penguin
Εξαιρετικά άβολα φαίνεται να αισθάνονται στην Άγκυρα από το γεγονός ότι οι ελληνικές ΕΔ έχουν αποδυθεί τους τελευταίους δύο μήνες σε ένα μπαράζ ασκήσεων προκειμένου να καταδείξουν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και να αποτρέψουν τις «κακές» σκέψεις απόπειρας δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο και την Αντ. Μεσόγειο. Η τελευταία «πυραυλική καταιγίδα» που αποκάλυψε το defencenet.gr στο Αιγαίο, τόσο με τις βολές όλων των κατευθυνόμενων όπλων του ΠΝ με Harpoon, Exocet και Penguin και η για πρώτη φορά βολή –όσο καιρό βρίσκεται στο ελληνικό οπλοστάσιο-  του βλήματος αέρος-επιφανείας ΑΜ-39 αλλά και η επικείμενη επιχειρησιακή αποδοχή των S-300 PMU-1 και βολή που πρόκειται να πραγματοποιήσουν στο ΠΒΚ έχουν προκαλέσει αρκετή «ταραχή» στην τουρκική πλευρά.

Αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 5ο όροφο γιατί έχασε τη δουλειά του !!!

Ένας 30χρονος από τα Χανιά πραγματοποίησε βουτιά θανάτου από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου Χανίων. Ο άτυχος νέος ήταν σε κατάσταση απελπισίας αφού πριν από λίγες ημέρες είχε απολυθεί από τη δουλειά του. Ο αυτόχειρας που είχε επισκεφθεί σήμερα το πρωί την κουνιάδα του που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων και χωρίς να πει κουβέντα βγήκε στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου του νοσοκομείου και πήδηξε στο κενό, μπροστά στα έντρομα μάτια των περαστικών.

iefimerida

Αφιέρωμα: Η Άλωση 1453! "Η Πόλις Εάλω!"

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

"Η Πόλις Εάλω!"
Αυτή η κραυγή ενός Κωνσταντινουπολίτη που έγινε και κραυγή όλων των κατοικούντων την Πόλη, εκείνο το μεσημέρι της 29ης Μαίου του 1453, μ΄έχει στοιχειώσει εδώ και 40 χρόνια, απο την πέμπτη δημοτικού, όταν το πρωτοδιδάχτηκα. Αμέτρητες φορές προσπαθούσα, κάθε χρόνο τέτοια μέρα απο τότε, να αναδιαπλάσω την εικόνα της φρίκης αυτού του γεγονότος... Κι άλλες τόσες φορές, η εικόνα που δημιουργούσα ήταν διαφορετική απ τη προηγούμενη... Γι΄αυτό καθ΄αυτό το γεγονός, την "ευθύνη" την έχουν τόσο οι αυτόπτες μάρτυρες, όσο και οι μετέπειτα χρονικογράφοι (Σφραντζής ή Φραντζής, Δούκας, Λεονάρδος ο Χίος, Κριτόβουλος, Χαλκοκονδύλης, το χρονικό περί των Τούρκων σουλτάνων, οι τουρκικές μαρτυρίες και άλλοι), οι οποίοι και έδιναν τις ίδιες εικόνες μεν, αλλα με διαφορετική χροιά και σκοπιά. Μεγάλη μέρα η σημερινή Ελληνες... Η Ιστορία λένε, δεν είναι μόνο για να τη διαβάζουμε ή να τη μαθαίνουμε. Είναι για να ΔΙΔΑΣΚΩΜΑΣΤΕ απο αυτήν. Χρόνια πολλά το φωνάζω αυτό, είτε ως απλός αρθρογράφος, είτε ως δάσκαλος σε κάποιο σχολείο, είτε ως απλός συνομιλητής μιας παρέας, είτε ως Ιστορικός, δηλαδή ως υπηρέτης της ίδιας της Ιστορίας. Και πάντα δικαιώνομαι από τα γεγονότα...

Άγριος καβγάς Ντινόπουλου - Κανέλλη στον αέρα!

Μεγάλη ένταση με απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη! Ο διάλογος μεταξύ του Αργύρη Ντινόπουλου και της Λιάνας Κανέλλη δεν άργησε να μετατραπεί σε άγριο καβγά με εκφράσεις που δεν ακούμε κάθε μέρα στην τηλεόραση. Όλα άρχισαν όταν ο Αργύρης Ντινόπουλος πήρε τον λόγο: "Ποιον ηγέτη τους δεν χαρακτήρισαν χαφιέ; Αυτή είναι η αριστερά που είδατε, η Κανέλλη με τον Βαρεμένο! Μια αριστερά παρακμιακή! Όλους τους ηγέτες σας χαφιέδες τους βγάλατε στο τέλος!", είπε σε έντονο ύφος ο βουλευτής της ΝΔ. Η απάντηση από την Λιάνα Κανέλλη ήταν άμεση και σκληρή: "Η αριστερά είχε την τσίπα που δεν έχεις! Γιατί αυτή τη στιγμή είσαι ξετσίπωτος»!

Πάγκαλος: Ελάχιστα αξιοπρεπείς όσοι θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Λάβρος κατά της μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποκαλώντας μάλιστα «ελάχιστα αξιοπρεπείς» όσους σκέφτονται το ενδεχόμενο να «συνευρεθούν» με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, για το οποίο είπε ότι έχει παραμυθιάσει τον ελληνικό λαό. «Εγώ δεν είμαι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δεν καταλαβαίνω πως θα συνευρεθούν. Βέβαια δεν ξέρω αν θα τους δεχθούν ποτέ στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που εκλιπαρούν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη απορριφθεί και είναι ελάχιστα αξιοπρεπείς», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Στη συνέχεια, ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν «παραμυθιάσει τον ελληνικό λαό» ενώ χαρακτήρισε δημαγωγία και προπαγάνδα όσα λένε τα άλλα κόμματα για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου: «Όλα τα κόμματα κάνουν το ίδιο. Δίνουν τη ψευδαίσθηση ότι υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτό που θα συμβεί μετά τις εκλογές είναι ότι με μεγάλη πίεση οι εταίροι θα θέσουν προς εφαρμογή τα μέτρα γιατί χάσαμε δυο μήνες. Ουσιαστική αλλαγή των όρων του μνημονίου δεν θα υπάρξει, όποιος λέει το αντίθετο δημαγωγεί τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Παραλήρημα Bild: Ξεφορτωθείτε τα ευρώ ελληνικής κοπής!

Με τη χρεοκοπία της Ελλάδας τα ελληνικά ευρώ που θα έχουμε στις τσέπες μας θα μετατραπούν σε ελληνικό νόμισμα! Με αυτά τα λόγια προσεγγίζει την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μας και την υιοθέτηση νέου νομίσματος στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Bild. Φιλοξενώντας δηλώσεις και εκτιμήσεις του καθηγητή καθηγητή και επιστημονικού συνεργάτη του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας Charles Blankart  η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη τα ελληνικά ευρώ θα μετατραπούν αυτομάτως σε εθνικό νόμισμα της Ελλάδας και αξία τους θα είναι μηδενική για όσους Ευρωπαίους κατέχουν τέτοια ευρώ. «Τα ευρώ με σειριακό αριθμό που αρχίζει από Υ (ο αριθμός που υποδηλώνει πως τυπώθηκαν στην Ελλάδα) θα χάσουν αμέσως κάθε αξία» υπογραμμίζει η Bild Zeitung. 

protothema

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Δημοσιογράφου Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Από την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς και ο Μωάμεθ ο Φατίχ εισήρθε καβάλα στο άσπρο άλογό του στην Αγία Σοφία, (όπου επί αρκετή ώρα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, έμεινε ακίνητος να κοιτάζει με έκσταση τον Παντοκράτορα στον τρούλο ενώ η εντυπωσιακή αυτή σκηνή έχει αποθανατιστεί και σε μια τουρκική ιστορική κινηματογραφική ταινία), ο μεγάλος αυτός ναός της Ορθοδοξίας έγινε το επίκεντρο διαφόρων μύθων και θρύλων που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους κατακτητές, προκαλώντας ένα έντονο δέος για το μεγαλούργημα αυτό της Ορθοδοξίας που τώρα το είχαν περικυκλώσει  οι τέσσερις οθωμανικοί μιναρέδες. Τα τελευταία χρόνια όμως ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φόβου για τα μελλούμενα. Παράλληλα επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του  ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά του ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.

Α. Τσελέντης: Φόβοι για ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα

Η είδηση έρχεται να ταράξει τα ούτως ή άλλως τρικυμιώδη νερά του Ελλαδικού χώρου.
Είναι θέμα χρόνου, προειδοποιεί ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης να βιώσουμε ένα σεισμό «με επιπτώσεις στην Ελλάδα και  αυτό γιατί η αντισεισμική θωράκιση της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει επιλεγεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη, με τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και τους παρατρεχάμενους, οι οποίοι νομιμοποιούν τα αυθαίρετα που δεν έχουν κανέναν αντισεισμικό έλεγχο. Πρόκειται για παγίδες θανάτου συν τα εκατοντάδες, χιλιάδες σχολεία και δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους». Δήλωση που θέλοντας και μη αναστατώνει τους πολίτες. Ο φόβος ενισχύεται φυσικά και από τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις ανά τη χώρα με πιο πρόσφατα τα 4,3 στην Πάτρα και φυσικά τα φονικά Ρίχτερ στην Ιταλία.

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ

Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγμα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου... 30 τ.μ., όπου με το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής. Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάμεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αμφιθέατρο της Ολομέλειας. Εξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει μίσθωμα για να χρησιμοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και κυρίως με εχεμύθεια.

Λειτουργία στην Αγια Σοφιά το 1919, από στρατιωτικό ιερέα. Ένα άγνωστο ντοκουμέντο !!!

Η ιστορία είναι μάλλον άγνωστη στους περισσότερους. Όλοι πιστεύουμε ότι η τελευταία Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά έγινε λίγες ώρες πριν από την Άλωση. Όμως υπήρξε άλλη μία, την οποία την έκανε στρατιωτικός ιερέας το 1919! Ένας στρατιωτικός ιερέας από το Ρέθυμνο, ο Λευτέρης Νουφράκης τον Ιανουάριο του 1919 υπηρετούσε στη Β΄Ελληνική Μεραρχία του εκστρατευτικού σώματος που πήγαινε στην Ουκρανία. Η Μεραρχία στάθμευσε για λίγο στην Κωνσταντινούπολη. Ο παπά Λευτέρης και μια ομάδα αξιωματικών το πήραν απόφαση και παρά τις αντιδράσεις το έκαναν. Στην Άγια Σοφιά, τον Ιανουάριο του 1919 έκαναν Θεία Λειτουργία.

Δείτε την εκπληκτική ιστορία στο βίντεο

Ἀποκαλυπτήρια του ἀγάλματος τοῦ Ἱπποκράτη ...στήν Τουρκία!

Φαίνεται πώς ἀκολουθοῦν τήν τακτική Γκρουέφσκι. Γιατί δέν ἀντιδρᾶ ἡ ἑλληνική πλευρά; Στήν πόλη Μούγκλα τῆς Τουρκίας ἔγιναν πρίν ἀπό 2 μῆνες (13 Μαρτίου 2012) τά ἀποκαλυπτήρια του ἀγάλματος τοῦ ἱδρυτή τῆς ἰατρικῆς ἐπιστήμης, Ἱπποκράτη. Τά ἀποκαλυπτήρια του ἀγάλματος ἔγιναν στά πλαίσια τῶν «Ἔργων τῶν Θεματικῶν Πάρκων» τοῦ Δήμου Μούγλας, μίας πόλης πού βρίσκεται περίπου ἀπέναντι ἀπό τήν Κῶ στήν νοτιοδυτική Τουρκία. Μιλώντας κατά τήν τελετή τῶν ἀποκαλυπτηρίων ὁ δήμαρχος τῆς πόλης Osman Gurun τόνισε ὅτι ὁ Ἱπποκράτης ὡς γιατρός, ἀπό τό 460 π.Χ. ἔθεσε τά θεμέλια τῶν ἰατρικῶν κανόνων καί ἐπεσήμανε τή σημασία τοῦ ἐπαγγέλματος τῆς ἰατρικῆς ἐπιστήμης πού ἐμπνέεται ἀπό τήν εὐθύνη καί τήν ἠθική. Ὁ Δήμαρχος προκλητικά ὑπογράμμισε ὅτι μετά τό ἄγαλμα τοῦ Ἡροδότου πού ἀναγέρθηκε σέ ἄλλο πάρκο, σήμερα, ἀποκαλύπτεται τό ἄγαλμα τοῦ Ἱπποκράτη, γιά νά ἀναδειχθοῦν οἱ ἄνθρωποι τοῦ Αἰγαίου πού ἀπό... τήν ἀρχαιότητα ἔδειξαν στόν κόσμο τίς οἰκουμενικές ἀξίες.

Αγριεύει η κατάσταση !!!

του Γιώργου Δελαστίκ
Σε φάση αποφασιστικών συγκρούσεων και πιθανότατα πρωτοφανούς σε ένταση πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής μετά τη γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο μπαίνει η χώρα, όπως όλα δείχνουν. Οι Γερμανοί εκβιάζουν ωμά την Ελλάδα μη δίνοντας πλέον καμιά δόση του δανείου που δεν πηγαίνει κατευθείαν στις τράπεζες της ΕΕ, προσπαθώντας έτσι να εκβιάσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους σύγχρονους γερμανοτσολιάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στην προσπάθειά της αυτή η Μέρκελ έχει συμμάχους αφενός το ΔΝΤ και τον Ολάντ, αλλά και τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες στο εσωτερικό.

"ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ"

«Εάλω η Πόλις…». Αυτή η πένθιμη κραυγή ανακοίνωσε στον μαχόμενο Ελληνισμό, την πτώση της Βασιλεύουσας  την  Τρίτη  29 Μαΐου  1453, της Πόλης των πόλεων στα χέρια των Οθωμανών μετά από μια σκληρή πολιορκία και τις ηρωικές μάχες που έδωσαν οι μόλις 7 000 υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης ενάντια στις εκατοντάδες χιλιάδες ορδές που συγκέντρωσε ο Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής.  Εκείνη την αποφράδα μέρα, η ένδοξη Βυζαντινή αυτοκρατορία έφτασε στο τέλος της και ο Ελληνισμός περνούσε στη σκοτεινότερη περίοδο της ιστορίας του, την Τουρκοκρατία. Έκτοτε ο Ελληνισμός θυμάται την 29η Μαΐου, νοσταλγώντας την μητρόπολή του την Κωνσταντινούπολη που αποτελούσε τον εθνικό πόθο της Μεγάλης Ιδέας και των αγώνων που διεξήγαγε ο Ελληνισμός το 1821 και έπειτα.