“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αμετανόητοι οι πολιτικοί βρικόλακες της ζωής μας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 προκάλεσε σεισμό εννέα Ρίχτερ στον πολιτικό χάρτη της χώρας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα εκλογικά ποσοστά, τα μικρότερα από ιδρύσεώς τους, των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων εξουσίας. Αυτών των κομμάτων που γέννησαν και ανέθρεψαν το τέρας-κράτος της διαπλοκής, της διαφθοράς, της ατιμωρησίας και κυρίως επέφεραν την κατάλυση της Δημοκρατίας, στα χρόνια της μεταπολιτευτικής τους παντοδυναμίας, μετατρέποντας το πολίτευμα της πατρίδας μας από Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε πλήρη κομματοκρατία-τυραννία. Η συντριβή τους ήταν τόσο μεγάλη που και σήμερα αρκετές ημέρες μετά τις εκλογές, οι εκπρόσωποί τους δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά συνέβη την περασμένη Κυριακή και αδυνατώντας να πάρουν το πολιτικό μήνυμα, αλλά και το οργισμένο σιχτίρισμα του Ελληνικού λαού, συνεχίζουν να παπαγαλίζουν στα διάφορα ΜΜΕ, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το μεγάλο κακό που προξένησαν στον λαό μας και στην πατρίδα μας. Μετά την εκλογική συντριβή λοιπόν, αυτών των δύο πρώην κομμάτων εξουσίας θα ακολουθήσει με μαθηματική ακρίβεια και η κατάρρευση των κομματικών τους μηχανισμών που αποτελείται από στρατιές ολόκληρες, οι οποίες στελεχώνουν τις διοικήσεις όλου του δημόσιου τομέα, αυτού του Γίγαντα-Κράτους που τώρα γονάτισε και σε λίγο θα πέσει και θα κατακερματιστεί, αφού προηγουμένως υπάρξουν οι τελευταίες απελπισμένες σπασμωδικές αντιδράσεις.

Spiegel: Αντίο Ακρόπολη...

Με τον τίτλο Akropolis adieu και υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ» κυκλοφορεί αύριο η έγκριτη γερμανική επιθεώρηση der Spiegel. Στο εξώφυλλο απεικονίζεται διαλυμένη σε ερείπια η Ακρόπολη και δύο μεγαλύτεροι κίονες, πάνω στους οποίους έχει προσκρούσει και έχει θρυμματιστεί το ευρώ. Το αφιέρωμα του περιοδικού στη νέα όξυνση της ελληνικής οικονομικής κρίσης αποτελείται από 12σέλιδο ένθετο με κύριο τίτλο....«Αποχαιρετισμός στο ευρώ» και υπότιτλο «Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα. Η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση».

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Obama προειδοποιεί Putin για το τέλος του κόσμου!

Περισσότερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα από τη συνάντηση της 5ης Μαΐου μεταξύ του επικεφαλής συμβούλου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Thomas Donilon και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στη Μόσχα.  Σύμφωνα με όσα γίνονται σταδιακά γνωστά, ο  Donilon – ο οποίος βρέθηκε στη Μόσχα κατ΄ εντολή του Barack Obama- φαινόταν ιδιαίτερα ταραγμένος μετά τις  ευθείες  απειλές του Ρώσου αρχηγού των ΕΔ στρατηγού Nikolai Makarov για ανάληψη προληπτικής δράσης εναντίον της αντι-πυραυλικής ασπίδας που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στα ανατολικά του σύνορα. Ο Donilon αποδοκίμασε τις απειλές της Ρωσίας για προληπτικό πλήγμα, στις θέσεις Patriot του ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους των Ρώσων απέναντι σε θέματα όπως αυτό της Συρίας, λέγοντας πως η στάση αυτή της Μόσχας μπορεί να δημιουργήσει αρνητικό αντίκτυπο στο προφίλ του Αμερικανού προέδρου με ενδεχόμενο αποτέλεσμα ο Barack Obama να οδηγηθεί σε εκλογική ήττα. Μάλιστα ο Donilon υπενθύμισε στον πρόεδρο της Ρωσίας πως ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα Mitt Romney είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο CNN πως η «Ρωσία είναι ασφαλώς ο υπ΄αριθμόν ένα εχθρός για τις ΗΠΑ σήμερα».

"Η Ελλάδα έχει άσσο στο μανίκι - Όλοι φοβούνται την έξοδό της"!

Το πρακτορείο Bloomberg κάνει την ανατροπή, παρουσιάζοντας με ανάλυσή του μια διαφορετική διάσταση στην πρωτοφανή πολιτική και οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα, και η οποία ανάλυση υποστηρίζει ότι, στην πραγματικότητα, όλοι φοβούνται την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Όπως διαπιστώνει η εν λόγω ανάλυση, «η Ελλάδα μπορεί να κρύβει έναν άσσο στο μανίκι της, αν ακούσει την απαίτηση του λαού να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο με την ΕΕ»! Το κράτος χρωστά περίπου 400 δισ. ευρώ σε ιδιώτες ομολογιούχους, σε ΔΝΤ και ΕΚΤ και σε άλλους πιστωτές. Σχεδόν 252 δις ευρώ από αυτά προέρχονται από επίσημους οργανισμούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.α) που χρησιμοποίησαν το status τους για να αποφύγουν τις απώλειες από την αναδιάρθρωση του χρέους. Σε περίπτωση λοιπόν που η χώρα φύγει από το ευρώ, αυτά τα χρήματα αυτόματα εξανεμίζονται από τις διεκδικήσεις των οργανισμών. «Η Ελλάδα έχει ακόμα μερικά δυνατά χαρτιά για να επαναδιαπραγματευτεί τη λιτότητα. Όλοι φοβούνται την ελληνική αποχώρηση από ευρώ γιατί θα χάσουν λεφτά και πολιτικά κεφάλαια», υποστηρίζει ο Τζον Γουίτακερ, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ.