“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Μετά την εμφάνιση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ μεσολάβησαν μόνο τέσσερεις μέρες και η τουρκία δίνει τελεσίγραφο ότι ξεκινάει γεωτρήσεις

Τι συμβαίνει; 5 Οκτωβρίου 2018 μεταδίδεται η είδηση της εμφάνισης του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. 9 Οκτωβρίου μεταδίδεται η είδηση της... διερευνητικής γεώτρησης της τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο. Ουδείς το περίμενε, ότι πόσο πολύ γρήγορα από εδώ και πέρα θα τρέξουν γεγονότα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Την στιγμή που η Ελλάδα δέχεται οικονομικό πόλεμο σε όλα τα επίπεδα (ομόλογα, χρηματιστήριο, ρευστότητα αγοράς, βιωσιμότητα τραπεζών, φτώχια και εξαθλίωση - πλειστηριασμοί)…

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟY ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ ΤΟΥ ΙΒΗΡΑ

Ο μακάριος αυτός Γέρων κατάγονταν από τη Γεωργία. Νέος έφθασε στον Άθωνα και αρχικά έμεινε στο Γεωργιανό κελλί του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Μονής Ιβήρων. Μη βρίσκοντας ησυχία, μετώκισε στο Διονυσιάτικο κάθισμα του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
Εκεί αγωνίστηκε υπέρ άνθρωπον, ενώ πήρε ως υποτακτικό του τον ονομαστό αργότερα παπά Σάββα τον Πνευματικό.
Έφτασε σε υψηλά μέτρα αρετής και καταξιώθηκε του προορατικού χαρίσματος. Η φήμη του ξαπλώθηκε στη Ρωσία και οδηγουμένων των πραγμάτων προς τον Κριμαϊκό πόλεμο, ο Τσάρος ή το επιτελείο του, έστειλαν ανθρώπους με ειδικό πλοίο στον Άθωνα, προκειμένου να συμβουλευθούν τον Γέροντα Ιλαρίωνα για την έκβαση του πολέμου.

Αγιότητα και Αγιοκατάταξη

Γέροντας Γρηγόριος Καθηγούμενος Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους
Στοὺς ἔσχατους αὐτοὺς καιροὺς ποὺ ζοῦμε, ὅπου κοιτάξης, σκιὲς θὰ δῆς καὶ ἀποστροφὴ τοῦ φυσικοῦ καὶ τοῦ καλοῦ. Ἄλλαξε τὸ ὕφος καὶ τὸ ἦθος τῶν ἀνθρώπων καὶ μὲ περισσότερο θάρρος μπορεῖς νὰ περπατᾶς σὲ ἔρημους τόπους, παρὰ ἐκεῖ ποὺ κατοικοῦν ἄνθρωποι. «Εἶδα τὸν ἄνθρωπό μου· εἶδα τὸν Θεό μου.» Αὐτὸ δὲν ἔχει σήμερα καμμιὰ ἰσχύ. Τὸ Παράκλητο Πνεῦμα ὅμως δὲν μᾶς ἀφήνει ἀπαρηγόρητους καὶ αὐτὸ τὸ ζοῦμε μὲ τὴν ἐμφάνιση ἁγίων ἀνθρώπων στὴν ἐποχή μας. Σπεύδουμε τά πλήθη τῶν πιστῶν νὰ ἀσπαστοῦμε τοὺς τάφους τους καὶ νὰ ἀναζητήσουμε τὴν ἀνάβλυση τῶν ἰαμάτων καὶ τὴν κάθαρση τῶν ψυχῶν μας. Πόσα σύγχρονα προσκυνήματα ἔχουμε. Ὀάσεις μέσα στὴν ξηρασία ποὺ περνᾶμε.

Επίθεση κατά της Ορθοδοξίας: Αλλόθρησκοι γκρέμισαν σταυρό στην Λέσβο – Ενοχλούσε ΜΚΟ και μετανάστες!

Τι άλλο θα κάνουν για την ικανοποίηση των παράτυπων μεταναστών; Όλες οι εθνικές αξίες και τα σύμβολα της Ορθοδοξίας σιγά-σιγά γκρεμίζονται για να μην ενοχλούνται οι μετανάστες και οι σχετικές ΜΚΟ!
Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στην φιλοϊσλαμική πολιτική και στο ύπουλο σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Πατρίδας μας που διατηρείται στην χώρα και προτεραιότητα να γίνει η σωστή λειτουργία του Ελληνικού κράτους και διατήρηση των αξιών που μας χαρακτηρίζουν. Άγνωστοι γκρέμισαν χτες το βράδυ στην περιοχή Απελλή της Λέσβου ένα μεγάλο τσιμεντένιο λευκού χρώματος Σταυρό που είχε ανεγερθεί πάνω από μια παραλία την οποία χρησιμοποιούν Έλληνες και φιλοξενούμενοι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες.

-“Θα γίνει πόλεμος Γέροντα;” -“κάτι ΑΛΛΟ θα γίνει πρώτα παιδί μου”

Φωτο: Ιερά Μονή Δαδίου «Παναγία η Γαυριώτισσα»
Όσο δεν θα βγαίνουν τα κουκιά για να περάσει η συνθήκη των Πρεσπών στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και η αναθεώρηση του συντάγματος των , φαίνεται να μας ετοιμάζουν το «κάτι άλλο».
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μόλις ξεκίνησε το ονοματολογικό με τα Σκόπια άλλαξε και ο προσανατολισμός των προσφυγιών ροών. Μετά τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ αρχίζει και βουλιάζει η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ της Μίας και Ελληνικής Μακεδονίας.
Ο απλός κοσμάκης αναρωτιέται πως περνούνε όλοι αυτοί οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες  από το μεγάλο ποτάμι και πως καταλήγουν στην συμπρωτεύουσα ενώ δεν υφίστανται  τόσες αναγκαίες δομές για να τους φιλοξενήσουν;
Συμβαίνει κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε;