“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η ΔΙΣ όρισε ομιλητή κοσμήτορα που ψήφισε ΝΑΙ στο τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική του ΑΠΘ

Φωτο aktines.blogspot.gr
Παίρνει θέση η ΔΙΣ υπέρ του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική του ΑΠΘ; 
Αυτό το ερώτημα προκύπτει μετά την απόφαση της σημερινής συνεδρίασης της Συνόδου με την οποία ορίζει ως ομιλητή σε μια εκδήλωση την επόμενη χρονιά τον  τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι ένας εξ αυτών που ψήφισαν ΝΑΙ στην ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στις 7.3.2014 κατά τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής. 

Η ταπείνωση του Αγίου Νεκταρίου

Τον καιρό που είχε τη διεύθυνση της Σχολής ο άγιος Νεκτάριος, για κάποιο διάστημα ο επιστάτης της Σχολής αρρώστησε. Όταν βγήκε από το Νοσοκομείο, οι γιατροί του είπαν να μην εργαστεί, τουλάχιστον για τρεις μήνες γιατί διαφορετικά θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του. Οι εργαζόμενοι όμως τότε δεν ήταν μόνιμοι και δεν είχαν ασφάλεια, οπότε υπήρχε το ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους. Αυτό φοβήθηκε και ο επιστάτης της Ριζαρείου.
Μια μέρα λοιπόν, μετά από κάποια μικρή ανάρρωση πήγε στη Σχολή και είδε τα πάντα να είναι πεντακάθαρα. Τον έκοψε κρύος ιδρώτας. Θα πήραν άλλον, υπέθεσε. Πήγε και την άλλη μέρα στη Σχολή και διαπίστωσε πάλι το ίδιο. Βέβαιος πια ότι τον απέλυσαν, πήγε να βρει το διευθυντή της Σχολής. Ο Άγιος τον δέχθηκε με πολλή καλοσύνη και του είπε: