“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δεν διάβασαν το Μνημόνιο, λένε!

Ανατρίχιασε ολόκληρος ο ελληνικός λαός χθες το πρωί, όταν άκουσε τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Δεν διάβασα το Μνημόνιο»!!! Είναι απίστευτο. Δεν το χωράει νους ανθρώπου. Ενας κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης Παπαδήμου, ένας υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ομολογεί δημοσίως ότι συναίνεσε να δεσμευτεί η Ελλάδα για δεκαετίες με μια δανειακή σύμβαση, την οποία δεν έκανε καν τον κόπο να διαβάσει - ούτε λόγος φυσικά να τη μελετήσει. «Είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο», πρόσθεσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Αν είναι δυνατόν να ξεστομίζει τέτοια πράγματα ένας έμπειρος πολιτικός, ο οποίος διεκδικεί τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επομένως δυνάμει ίσως και το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας! Όσο και αν ακούγεται παράδοξο όμως οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη για την ειλικρίνειά του.Ομολογώντας ότι δεν έκρινε αναγκαία ούτε την τυπική ανάγνωση του Μνημονίου γιατί είχε να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα, αποκαλύπτει το απερίγραπτο κλίμα ανευθυνότητας μέσα στο οποίο οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν το Μνημόνιο, πράγμα που βεβαίως συνιστά πολιτικό έγκλημα κατά της Ελλάδας. Δεν έχουμε να κάνουμε όμως με μια μεμονωμένη περίπτωση πολιτικής οκνηρίας ενός υπουργού, έστω και σημαντικού, έστω και με φιλοδοξίες να κυβερνήσει τη χώρα. Αυτό θα ήταν καταδικαστέο, λυπηρό, αλλά αντιμετωπίσιμο. Η πολιτική τραγωδία της πατρίδας αποκαλύπτεται σε όλη της την έκταση από μια άλλη ομολογία τη νύχτα της Δευτέρας. Αυτή τη φορά της Λούκας Κατσέλη, τότε υπουργού Οικονομίας -κατ' εξοχήν δηλαδή αρμόδιας υπουργού μαζί με εκείνον των Οικονομικών να μελετήσουν το Μνημόνιο- η οποία αποκάλυψε στο Mega ότι της δόθηκε περιθώριο μόλις τριών... ωρών (!!!) για να «μελετήσει» το Μνημόνιο πριν το ψηφίσει.

Ο Ταξιάρχης προειδοποιεί ;;;

Τον περασμένο μήνα , δύο ανεξήγητα γεγονότα συγκλόνισαν τη λεσβιακή κοινωνία και όχι μόνο... Αφ' ενός στην εφέστια εικόνα του Ι.Ναού , ένα τριαντάφυλλο βρέθηκε "κρεμασμένο" ανάποδα , στη δεξιά - όπως βλέπουμε - πτέρυγα του Παμμεγίστου Αρχιστρατήγου . Το θαυμαστό είναι ότι απ' τη μία , στο σημείο δεν μπορεί να εισήλθε ανθρώπινο χέρι αφού είναι απρόσιτο απο την άλλη το εν λόγω λουλούδι έμεινε ανθισμένο για περίπου ένα μήνα , για να αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα του. Αφ' ετέρου στην εικόνα την ολόσωμη που βρίσκεται στην είσοδο της μονής εμφανίστηκε να έχει ρεύσει σταγόνα κόκκινου υγρού - πιθανώς αίμα - στην ασπίδα ( ξεκινάει απ' το άνω αριστερά τεταρτημόριο και συνεχίζει σαν αστραπή προς το κέντρο του Σταυρού ενώ , καταλήγει στο κάτω μέρος του Σταυρού ) του φοβερού προστάτη Ταξιάρχη .

Η παρατήρηση για πρώτη φορά έγινε από ένα μικρό παιδί .

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ειλημμένες 3 ημέρες μετά από την προσωπική μου φωτογραφική μηχανή. Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση . Ότι κι αν είναι, τουλάχιστον ας είναι προάγγελος καλών εξελίξεων και να έχουμε πάντα την αγάπη και την προστασία του παμμεγίστου Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ταξιάρχη .

Αμήν .


Με θαυμασμό και αγάπη στον Παμμέγιστο Ταξιάρχη


Χρυσοχοϊδης: Δεν διάβασα το μνημόνιο πριν το ψηφίσω, είχα άλλες υποχρεώσεις!

Γιατί το  υπερασπιζόσασταν με πάθος, ως μόνη λύση για τη "σωτηρία" της πατρίδας...;; Μία μία σκάνε οι βόμβες "υπευθυνότητας" από τους υπαίτιους της μεγαλύτερης οικονομικής τραγωδίας που βιώνει ο τόπος μας...
Και δεν το διάβασε γιατί όπως είπε ασχολούνταν με τον πόλεμο κατά του εγκλήματος...Μιλάμε για καραγκιοζιλίκια ολκής... 


pikri-sokolata

Ἡ Ἑλλάδα παλεύει πάλι γιὰ τὴν ἀνθρωπότητα

Ο Ελληνισμός είναι η Πύρινη πνοή που ζει σε καρδιές ηρώων και διδάσκει την Ελευθερία
Ελλάδα: Αυτή η λωρίδα Γης ήταν πάντα το ανάχωμα απέναντι στην Τυραννία, στη βαρβαρότητα, στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Σε αυτό το ανθρώπινο τείχος από Ελληνική σάρκα, συνθλίβονταν οι ορδές της ανομίας, της ασυδοσίας, της κτηνώδους δύναμης ενάντια στον πολιτισμό. Όταν τελικώς η Ελλάδα έπεσε, ενσαρκωμένη στο κορμί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όλη η ανθρωπότητα βυθίστηκε στον σκοτεινό μεσαίωνα. Στην λήθη, στον σκοταδισμό, στην Ιερά εξέταση, στο δουλεμπόριο, την δυσιδαιμονία και τον φανατισμό του Καθολικισμού και των αιρέσεων. Έπρεπε να ανάψει πάλι η σπίθα η Ελληνική για να φέρει την αναγέννηση, το φως και το δικαίωμα στην ζωή. Η αρχή της αρετής ξεκίνησε από την Ελλάδα από την αντίσταση στη βαρβαρότητα και τη διαφθορά. Μην γελιέστε. Ό, τι όμορφο υπάρχει στον πλανήτη, είναι Ελληνικό. Από την Δημοκρατία μέχρι την Ευνομία. Από την Τέχνη μέχρι την Καλλιτεχνία. Από την Μόρφωση μέχρι την Επιστήμη. Από την Άθληση μέχρι τους ανθρώπινους Άθλους δια μέσου των αιώνων. Τώρα το σκοτάδι επανέρχεται με την μορφή του "Χρηματοπιστωτικού συστήματος". Ο παγκόσμιος αχταρμάς βασισμένος σε χρηματιστηριακές τιμές και όχι Αξίες, ως άλλος Ξέρξης επιτίθεται στο Δίκαιο των λαών. Το Δίκαιο - λέξη Ελληνική, που φυλά στοργικά τον αδύναμο από το Κτήνος, κινδυνεύει από τα σύγχρονα αργύρια υπό μορφή "άυλων τίτλων", άυλων τόκων και χρεών, άυλης κρίσης και τρομοκρατίας που όμως θα οδηγήσουν σε μία αληθινή, οδυνηρή και καθ' όλα "υλική" τυραννία. Σε έναν νέο Μεσαίωνα. Η επίθεση άρχισε πάλι στο αιώνιο μετερίζι της Λευτεριάς, την Ελλάδα. Όπως τότε, όπως πάντα. Γιατί έστω και μυστηριακά, υποσυνείδητα, η Ελλάδα είναι η Πατρίδα της Λευτεριάς και η κοιτίδα της. Ο Ύμνος της τραγουδά την Λευτεριά (Ύμνος εις την Ελευθερίαν). Η σημαία της συμβολίζει την Λευτεριά (Ελευθερία ή Θάνατος). Το Άδικο λοιπόν, ήξερε πολύ καλά που να χτυπήσει. Αυτό που δεν ήξερε είναι πως ακόμα η φλόγα καίει. Και θα τους κάψει όπως ο Ηρακλής την Λερναία Ύδρα, όπως η Πυθία τους βέβηλους, όπως η Υπερμάχω τους εισβολείς. Γιατί ο αγώνας δεν είναι ενάντια στην κρίση ή το όποιο χρέος. Είναι ο αγώνας για την επιβιωση, για την ίδια την ζωή. Και για άλλη μία φορά η Ελλάδα καλείται να υπερασπίσει τις πανανθρώπινες Αξίες, όχι τα αξιώματα των πολιτικών. Ελλάδα δεν είναι ούτε ο Παπανδρέου ούτε το τραπεζικό σύστημα.

Ελλάδα είναι η Πύρινη πνοή που πηγάζει από καρδιές Ηρώων και διδάσκει την Ελευθερία.

Ελευθερία για όλους!

Πρόγευση των προκλήσεων που θα βιώνει ο Ελληνισμός και οι κοινωνίες σε κάθε σημείο του πλανήτη βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Ίσως είναι συμπτωματικό, ίσως όμως είναι μήνυμα που δεν πρέπει να παρανοήσουμε. Για όλα αυτά τα σημεία των καιρών έχει μιλήσει έγκαιρα ο γέροντας Παΐσιοςπολλά χρόνια πριν διαμορφωθούν αυτές οι συνθήκες που αποκαλύπτουν ένα καλά μελετημένο σχέδιο δουλείας του Ελληνισμού από την ελίτ των παγκόσμιων ολιγοπωλίων που θέλουν να μετατρέψουν τις πολιτισμένες κοινωνίες σε αγέλες άβουλων καταναλωτών. Ο Παΐσιος είχε προβλέψει την κρίση και την αιχμαλωσία του ελληνικού λαού μέσω δανείων. Έγκαιρα διαπίστωσε την παρακμή που επιβάλλει στην κοινωνία ο άκρατος καταναλωτισμός, η ξετσιπωσιά, η υποδούλωση στην ύλη, η οκνηρία και η ματαιοδοξία. Μόνοι σας μπορείτε να δείτε και να κρίνετε τα ντοκουμέντα. Κανείς, εκτός από το νου και την καρδιά, δεν μπορεί να επιβάλλει την αλήθεια και η αλήθεια είναι η σοφία. Είναι η γνώση, η οποία γίνεται δύναμη με την εγκράτεια και τον αγώνα. Αυτή είναι η ελευθερία και η ειδοποιός διαφορά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ως μαρτυρίας αγάπης όπου ο άνθρωπος αποτελεί το μέτρο και το επίκεντρο.



George Soros: «Ο κόσμος εισέρχεται στην εποχή του ΚΑΚΟΥ» !

Πιο απαισιόδοξος από ποτέ εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek  ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros ο οποίος περιγράφοντας την παγκόσμια οικονομική κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα. «Δεν είμαι εδώ για να σας κάνω να χαρείτε. Η κατάσταση είναι η πιο σοβαρή και δύσκολη που έχω αντιμετωπίζει στην καριέρα μου. Αντιμετωπίζουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή η οποία μπορεί να συγκριθεί με πολλούς τρόπους με αυτή που επικρατούσε κατά το 1929-30 τη χρονιά της μεγάλης ύφεσης. Αντιμετωπίζουμε σήμερα μια υποχώρηση στα οικονομικά μεγέθη στον ανεπτυγμένο κόσμο η οποία απειλεί να μας βάλει σε μια δεκαετία ακόμη περισσότερης στασιμότητας  ή και χειρότερα. Η καλύτερη πρόβλεψη που μπορεί να γίνει για την διεθνή οικονομία είναι ένα πληθωριστικό περιβάλλον. Η χειρότερη έχει να κάνει με την πλήρη κατάρρευση του οικονομικού συστήματος» είπε ο Soros αναφερόμενος στις διεθνείς οικονομικές προοπτικές. Ο George Soros όμως υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις προβλέψεις του τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ προβλέψεις οι οποίες μόνο ως ζοφερές μπορούν να χαρακτηριστούν. «Σε εποχές σαν αυτή που ζούμε τώρα η επιβίωση είναι το πιο σημαντικό. Δεν φτάνει να προστατέψεις απλά τα κεφάλαιά σου, αντίθετα πρέπει να αποφύγεις την καταστροφή», λέει ο Soros για να συνεχίσει λέγοντας πως ο κόσμος αντιμετωπίζει τη χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του εισερχόμενος σε μια περίοδο του «κακού». Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια καθοδική πορεία μέσα στο χάος και τις συγκρούσεις, ενώ για τις ΗΠΑ προβλέπει κοινωνική αναταραχή η οποία θα κατασταλεί βίαια κάτι που θα οδηγήσει σε περιστολή των ατομικών ελευθεριών. Στην ίδια συνέντευξη ο γνωστός χρηματιστής προέβλεψε πως το 2012 θα είναι η χρονιά όπου η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει –και επίσημα- ενώ για την Κίνα είπε πως δεν θα σπεύσει να βοηθήσει την Ευρώπη. «Είχα ένα πρόσφατο στην Κίνα και η Κίνα δεν πρόκειται να έρθει σε βοήθεια της Ευρώπης» ενώ για το ευρώ θεωρεί πως αυτό στο τέλος θα επιβιώσει έστω και οριακά.

Το χάραγμα δεν είναι μακρυά...

Οι προτεραιότητες της Visa στην Ελλάδα!...
Στις 24/01/2012 στην εφημερίδα Καθημερινή, σε άρθρο με τίτλο: "Visa: Περαιτέρω προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών", διαβάσαμε το εξής: "Ο Νίκος Καμπανόπουλος, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής, σε δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών και η διείσδυσή τους ακόμη και στις συναλλαγές χαμηλότερης αξίας αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της Visa Europe, η οποία υποστηρίζεται από τεχνολογικές εξελίξεις που έρχονται το 2012 και στην Ελλάδα με την υιοθέτηση της τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών και πληρωμών μέσω φορητών συσκευών λίγο αργότερα. Για το 2012, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τα πλεονεκτήματα των καρτών πληρωμών σε σχέση με τα μετρητά, καθώς και τη χρήση τους ως μέσου καταπολέμησης της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, τόνισε ο κ. Καμπανόπουλος."