“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αποχωρεί από το Γαϊδουρονήσι το ιταλικό Explora

Ο πλοίαρχος του ιταλικού πλοίου Explora που βρέθηκε στο επίκεντρο μιάς έντονης διπλωματικής διελκυστίνδας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ειδοποίησε απόψε την ελληνική κυβέρνηση ότι αποχωρεί από το Γαϊδουρονήσι, όπου είχε αγκυροβολήσει λόγω θυελλωδών ανέμων, με κατεύθυνση την Ιταλία.

Β. ΠΟΥΤΙΝ: “ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ”

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ιδιαίτερα σαφής αλλά και σκληρός ήταν σε δηλώσεις που έκανε στην ρωσική κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, αναφερόμενος στην συνέχιση της ουκρανικής κρίσης.
Στην συνέντευξη αυτή η οποία αναμεταδόθηκε και από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Ajansı, ο Βλαδιμήρ Πούτιν προειδοποίησε την Δύση ότι παίζει με την «φωτιά» συνεχίζοντας τις προκλήσεις της κατά της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας, γιατί παροτρύνει το Κίεβο να συνεχίσει την αδιαλλαξία του έναντι της Μόσχας.

Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

Παρουσιάστηκε και επίσημα σήμερα από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015. Όπως ανακοινώθηκε, το νέο τραπεζογραμμάτιο περιλαμβάνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το «παράθυρο με προσωπογραφία» στο ολόγραμμα. 

Παίρνει διαστάσεις το επεισόδιο με τον Μητρ. Γόρτυνος και την Πρόεδρο της Βουλής-Επικοινωνία με Ιερώνυμο

Σχόλιο Θ.Π.: προς τι η αναστάτωση; Δεν τους έβρισε τους ανθρώπους, «αλειτούργητους» τους είπε… ψέμματα είναι;;;
Κατά πως φαίνεται το περιστατικό με την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.Ιερεμία για την αργοπορία αρκετών πολιτικών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως θα έχει και συνέχεια...
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ενημερώθηκε για το ατυχές γεγονός που συνέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης.

Μύθοι και Οράματα: Η Ευρώπη της παρακμής και ο κόσμος τους

Γράφει ο Δημήτριος Γκίκας
Όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες δεν αφορούσαν μόνο τη χώρα μας, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ κ. Γ. Βαρουφάκη ή τον Γερμανό ομόλογό του κ. Σόιμπλε. Αφορούσαν και θα εξακολουθήσουν να αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη – όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά. Μύθοι καταρρίφθηκαν, οι «λύκοι» έδειξαν τα δόντια τους, οι μάσκες έπεσαν. Ίσως αυτό να ήταν καλύτερο. Βοηθά στο να δούμε πλέον ξεκάθαρα κάποια πράγματα. Το ότι στηθήκαμε στον τοίχο ίσως μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε κατάματα την κατάσταση – δίχως ωραιοποιημένες πολιτικές ονειροφαντασίες ή δημοσιογραφικούς παρλαπιπισμούς.

Καμμένος: "Αν χρεοκοπήσουμε από την Γερμανία..."

Συνέντευξη στο CNN έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Άμπου Ντάμπι. Και επεσήμανε για μία ακόμη φορά πως αν η Γερμανία μας οδηγήσει στην χρεοκοπία τότε η Ελλάδα αναγκαστικά θα ανοίξει τους ορίζοντές της -διπλωματικούς και εξοπλιστικούς- προς Ρωσία και Κίνα. Έχει σημασία ότι η συνέντευξη δόθηκε στο περιθώριο της μεγάλης έκθεσης αμυντικού υλικού που γίνεται στο Άμπου Ντάμπι. Δείτε τι είπε στην συνέντευξή του

"EΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΕΦΑΛΙ"

του Γιώργου Δελαστίκ*
Αγωνία διακατέχει αυτές τις μέρες τον ελληνικό λαό. Διαισθάνεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα αρχίζει να υποχωρεί στη γερμανική πίεση, και έχει την ακαθόριστη αίσθηση ότι αυτό μπορεί να πάει πολύ μακριά. Ο κόσμος ανησυχεί. Στο ελληνικό συλλογικό υποσυνείδητο υπάρχει εδραιωμένη η πεποίθηση ότι οι Γερμανοί δεν πιάνονται φίλοι κατά κανέναν τρόπο. 

H Ελληνική ομορφιά, τραπεζικό προϊόν των τοκογλύφων… ΠΟΤΕ

Φωτο: ο Απόστολος Παύλος στα Σφακιά
κ. ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ σας προσκαλούμε για ένα ΜΠΛΟΥΜ στις γαλάζιες θάλασσες μας… θα σας κάνει καλό.
Το παιχνίδι χοντραίνει μαζί και το δούλεμα. O δε  Ελληνικός Λαός αδημονεί να μάθει τι του ετοιμάζουν. Στο μυαλό μας αυτές τις μέρες παίζει συνέχεια ο εξής λογισμός: "μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη , τρεις και η τελευταία του"