“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

«Με λένε Ραφαήλ... Θυμήσου, κάποια στιγμή θα με χρειαστείς!»

Με μεγάλη συγκίνηση αλλά και λαχτάρα, αξιώνομαι κι' εγώ, ύστερα από δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια, να μοιραστώ με όλους τους χριστιανούς αδελφούς μου, το Μέγα Θαύμα που έκανε και στη δική μου οικογένεια ο Άγιος Ραφαήλ.
Από το γάμο μας έχουμε αποκτήσει τρεις γιούς. Ο τρίτος γιος μας, γεννήθηκε πρόωρα, τον Οκτώβριο του 1994, στις τριάντα εβδομάδες κύησης. Παρέμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα σε θερμοκοιτίδα, παρόλ' αυτά, κατάφερε να ανταπεξέλθει και να μεγαλώσει σαν φυσιολογικό μωρό. Εμείς χαιρόμασταν την οικογένειά μας και τίποτε δεν φαινόταν να σκιάζει την ευτυχία μας.
Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και το καλοκαίρι του 1994 (πριν δεκαοχτώ χρόνια) περνούσαμε ξέγνοιαστα τις διακοπές μας στο σπίτι μας, στο νησί. 

"ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ" (ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...

ΓΕΡΟΝΤΑ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ...

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ...

“ΓΑΙΔΑΡΟΣ” Τούρκος ή ΟΘΩΜΑΝΟΣ “Δουλέμπορος”;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Γιατί κ. κ καθηγητές εκνευρίζεται τους ομοεθνείς σας και γείτονες μας; Τι πάθατε ξαφνικά όλοι; Σας έπιασε κρίση συνείδησης; Ή μετράται και εσείς σε αντίστροφη μέτρηση το τέλος; Ο χαρακτηρισμός «Τούρκος» σήμαινε γάιδαρος στην οθωμανική εποχή και ήταν ένας άκρως υποτιμητικός χαρακτηρισμός, και το δήλωσε δημόσια, ο καθηγητής ιστορίας του πανεπιστήμιου Gazi της Άγκυρας, Cemalettin Taşkıran..

Χτενίζει τη Κύπρο το τουρκικό Barbaros για υδρογονάνθρακες

Κάποιοι έχουν πάρει σοβαρά το θέμα των υδρογονανθράκων στην γειτονιά μας....κι αυτοί δεν είναι Έλληνες!
Την ίδια στιγμή που η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα αγγίζει κόκκινο και οι Ελληνικοί Υδρογονάνθρακες κρατούνται "καλά φυλαγμένοι" στα έγκατα του ελληνικού υπεδάφους και των υποθαλάσσιων περιοχών, η Τουρκία έχει αμολήσει το ολοκαίνουριο ερευνητικό της σκάφος στα ανοιχτά της ΒορειοΑνατολικής Κύπρου! Το κρατικών συμφερόντων Barbaros, πλέοντας με ταχύτητα σάρωσης (περίπου 4 knots) "χτενίζει" τη συγκεκριμένη περιοχή, πραγματοποιώντας σεισμικές έρευνες στον κόλπο της Αμμοχώστου.

Οι “καλοί” Γερμανοί, οι “κακοί” Αμερικάνοι και οι “ανήξεροι” Έλληνες

ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Ξεκινάω με μια διαπίστωση. Η Χούντα της επταετίας με περίσσεια έπαρση διατυμπάνιζε ότι έβαλε την  Ελληνική Δημοκρατία σε Γύψο. Μάλλον με τον ισχυρισμό αυτόν εκτός των άλλων εννοούσε  ότι η τότε Δημοκρατία επέστη κάταγμα και έπρεπε να το ανατάξει για να δέσει το “δημοκρατικό” ποδάρι μας  και να μπορέσει να βηματίσει πάλι. Το αποτέλεσμα το είδαμε μετά στην Μεταπολίτευση.

Γέροντος Παϊσίου: Για τα Χριστούγεννα

Καλό Χριστουγεννιάτικο Μήνα αγαπητοί αναγνώστες... ας διαβάσουμε τα λόγια του Γέροντος Παϊσίου για το πως πρέπει να ζήσουμε τα Αληθινά Χριστούγεννα! «Όταν ο νους είναι στα θεία νοήματα, ζει τα γεγονότα ο άνθρωπος, και έτσι αλλοιώνεται.»

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ

την ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ των πασών γενεών του Ελληνισμού και της Ρωμιοσύνης
Με την ψήφο για την επαναλειτουργία της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ως ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ζητάμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ σαν ρυάκι. Από εμάς εξαρτάται να την κάνουμε ΠΟΤΑΜΙ και ΧΕΙΜΑΡΡΟ. Κάθε ψήφος και ένα κερί προσευχής στην ΠΑΝΑΓΙΑ μας να λειτουργηθεί πάλι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.