“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Οι νεοπαγανιστές της "Κλιματικής Αλλαγής"

Η "Δευτέρα Παρουσία" αποτελεί θεμελιώδες δόγμα της εκκλησίας κατά το οποίο μετά τη πρώτη επί γης ενανθρώπιση του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριαδικής Θεότητας, του Ιησού Χριστού, θα ακολουθήσει η «δευτέρα παρουσία» Του προκειμένου να κρίνει «ζώντας και νεκρούς». Ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί αυτή παραμένει άγνωστος όπου κατά το Ευαγγέλιο "ουδέ οι άγγελοι του Θεού γνωρίζουν".
Σήμερα, υπάρχει μια νέα θρησκευτική αφήγηση, ιδίως μεταξύ των νέων, με ένα νέο σενάριο για το "τέλος του κόσμου". Ουσιαστικά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εσχατολογικό σενάριο που ασχολείται με τα έσχατα γεγονότα της ιστορίας του κόσμου και την κατάληξη του ανθρώπινου γένους. Αναφερόμαστε για το νέο σενάριο περί συντέλειας του κόσμου που το επαγγέλλεται μία Νέα Θρησκεία, αυτή της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη που πιο απλά αναφέρεται ως «Κλιματική αλλαγή».

"Όσοι ομιλούν περί Εκκλησίας..."


Από το βιβλίο «ΑΘΩΝΙΚΑ ΑΝΘΗ» ΣΕΛ. 206
ΜΟΝΑΧΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΟΥ

Οι δύο καλόγεροι (Γεροντικόν)

Δυο καλόγεροι που πήγαιναν σε προσκύνημα , έφτασαν στο πέρασμα ενός ποταμού. Εκεί είδαν μια πολύ όμορφη κοπέλα, που αναρωτιόταν τι να κάμει, μιας που το ποτάμι ήταν βαθύ και δεν μπορούσε να το περάσει.  Χωρίς πολλά πολλά, ο ένας από τους δύο καλόγερους , την πήρε στην πλάτη του και την πέρασε στην άλλη όχθη , όπου την άφησε στην στεριά στις όχθες του ποταμού. Ύστερα οι καλόγεροι συνέχισαν το δρόμο τους.

East Med ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥ και ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του ΣΑΡΩΦ;

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ αδελφοί
Σήμερα κάθε ενεργειακός αγωγός είναι δυνητική αιτία πολέμου με τις γεωπολιτικές κόντρες που δημιουργεί βλ. Τurkish stream - Nord stream 2. Απλά ο East Med υπογράφεται πρώτες ώρες 2020 με ότι αυτό συνεπάγεται για τα επόμενα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Υπάρχουν πολλά θετικά για την Ελλάδα ως αναφορά τον συγκεκριμένο αγωγό. Γίνεται το μεγαλύτερο  γεωστρατηγικό εργαλείο για την χώρα μας που αναδεικνύεται ενεργειακός κόμβος και σε σχέση μάλιστα  με την  εύκολη  μελλοντική μεταφορά του φυσικού αερίου από τα πλούσια ενεργειακά αντίκλινα πέριξ της Ελληνικοτάτης  Κρήτης.(την λέμε έτσι γιατί πολλά παίζονται)

Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ

Εορτάζει στις 2 Ιανουαρίου εκάστου έτους
Βιογραφία
Ο Όσιος Σεραφείμ γεννήθηκε στο Κουρσκ της Ρωσίας στις 19 Ιουλίου 1759 μ.Χ. και ονομάσθηκε Πρόχορος. Οι γονείς του, Ισίδωρος και Αγάθη Μοσνίν, ήταν ευκατάστατοι έμποροι. Ο πατέρας του είχε εργοστάσια πλινθοποιίας και παράλληλα αναλάμβανε την ανέγερση πέτρινων οικοδομημάτων, ναών και σπιτιών.
Κάποτε άρχισε να χτίζει στο Κουρσκ ένα ναό προς τιμήν του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ, του Θαυματουργού, αλλά ξαφνικά το 1762 μ.Χ., πεθαίνει, αφήνοντας στην σύζυγό του τη μέριμνα για την ολοκλήρωση του ναού. Ο Πρόχορος κληρονόμησε τις αρετές των γονέων του και ιδίως την ευσέβειά τους.

Καλή Χρονιά - Βοήθα ΠΑΝΑΓΙΑ, αυτά φέτος πάνε μαζί, ακόμα και για αυτούς που δεν πιστεύουν.

Πρώτα θα σου πω «ο ΘΕΟΣ βοηθός» και μετά Καλή Χρονιά. Τα ψέματα τελείωσαν, τώρα κλείνουν λογαριασμοί πολλών περασμένων ετών.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτά τα γιορτινά συναπαντήματα έχουν το δικό τους ανεξίτηλο χρώμα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς επισκέφτηκα έναν ενενηντακοντούτης και βάλε παλαιό ναυτικό και αντί για κάλαντα άκουσα «κάλαντα»  από αυτόν.