“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

☦ «Εκείνοι που ομιλούν πληθωρικά περί αγάπης νοθεύουν το περιεχόμενό της, για να περιπτυχθούν όλους τους αιρετικούς όλων των αποχρώσεων. Είναι τόσο, ψεύτικη αυτή η αγάπη όσο και τα ψεύτικα λουλούδια.» + Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης

☦ Ο Γέρ. Θεόκλητος Διονυσιάτης απαντά στα περί οργής του Αρχιεπισκόπου για τους αρνητές….

 

Το γέννημα της περιφήμου Ναυπάκτου, αλλά και το βλάστημα και θρέμμα της Ιεράς Μονής Διονυσίου. Το καύχημα ολοκλήρου του αγιορείτικου κόσμου ο Γέρ. Θεόκλητος Διονυσιάτης, ο λόγιος Αγιορείτης του 20ού αι. απαντά στα περί οργής του Αρχιεπισκόπου για τους αρνητές, μέσα από αυτήν την παράγραφο του βιβλίου του ΑΘΩΝΙΚΑ ΑΝΘΗ. Διαβάστε την…..

☦ Εμβόλιο για την συκοφαντία θα βρεθεί;

φώτο - Φωτεινός Σταυρός στον Ουρανό πάνω απο το Καθολικό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα , ένα χρόνο πριν την ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά του Ιατρού, είχαμε τότε γράψει σχετικά.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

«Λένε ότι στην Ελλάδα είναι δημοφιλές σπορ , όχι δεν είναι, γιατί είναι όλεθρος. Η Ελλάδα μας χάνει εξ αιτίας αυτής της  ψυχικής πάθησης σωστικές ευκαιρίες, χάνει τον προσανατολισμό της, θολώνει ο ορίζοντας της»  , μας είπε Γέροντας.

☦ «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ καὶ Λόγε τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος, διὰ τῆς Θεοτόκου καὶ πάντων τῶν Ἁγίων ἐλέησόν με τὸν ἀμαρτωλὸν καὶ ἀνάξιον δοῦλόν σου». ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

☦ Πριν από αμνημόνευτα χρόνια βρίσκομαι στο Άγιον Όρος….

Εξομολογούμαι και ο Μοναχός με ρωτά : Μιλάς με όλο τον κόσμο ; Οχι δεν μιλάω με πέντε ανθρώπους. Να πάς να ζητήσεις συγγνώμη. Μα πάτερ...Ασε τα μα και τα σα. Θα κάνεις υπακοή ; Μα πάτερ, ασε με να μιλήσω. Οχι δεν σε αφήνω. Θα πας στον καθένα να ζητήσεις συγγνώμη. Μα δε φταίω εγω. Εσυ φταίς !!! Σκυψε το κεφάλι, σπάσε το εγώ σου και ζήτησε συγγνώμη να σε αγκαλιάσει η Παναγία και να της δώσεις λίγη χαρά.

☦ «Επάνω στον Σταυρό διορθώθηκε όλο το λάθος του Αδάμ και της Εύας» +Ἀρχιμ. Γεωργίου Καψάνη

☦ ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΦΩΤΟ: Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΤΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΤΟΥ 2020 ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΗΤΑΝ ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΤΥΠΟΥΣΑΝ ΚΑΜΠΑΝΕΣ.

«ΚΑΤΕΛΥΣΑΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ» - αυτό το Αναστάσιμο  θα ψάλλουμε αυτή την Κυριακή στους Ιερούς Ναούς μας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΘΟΎΜΕΝΟ ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΕΔΩΣΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ (8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013)  ΣΤΗΝ ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΒΛ. ΒΙΝΤΕΟ

☦ "δωρεάν βενζίνη από τον Ουρανό - αληθινό περιστατικό"

–Θα σταματήσω να βάλουμε καύσιμα γέροντα.

– Προχώρα, προχώρα ευλογημένε…

Μετά από λίγη ώρα στο ταμπλό άναψε το προειδοποιητικό φωτάκι των καυσίμων και ο οδηγός ζήτησε πάλι να σταματήσουνε σε κάποιο βενζινάδικο, αλλά ο Άγιος αρνήθηκε.