“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Όλα έχουν πάρει την σειρά τους γιατί οι Ρώσοι ζορίζονται.

Όταν βλέπεις Ιερείς Ρώσους να ραντίζουν με αγιασμό τις πυραυλικές συστοιχίες των S- 400 στην Κριμαία μπορείς να κατανοήσεις τα ζόρια που τραβάνε εκεί πάνω. Αυτά τα ζόρια ακουμπούν και την μικρή Ελλάδα. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε ότι η προφητεία με την γεωπολιτική ανάλυση ευθυγραμμίζονται, γεγονός που δημιουργεί μέρα με την ημέρα μεγαλύτερο προβληματισμό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η διεθνής επικαιρότητα βοά ότι υπάρχει πίσω από τα τεκταινόμενα ένα αδυσώπητο  σκοτεινό παρασκήνιο μεταξύ των ισχυρών της γης και ταυτόχρονα μια πρωτοφανή εξαχρείωση και των τελευταίων ψηγμάτων του ανθρώπινου πολιτισμού.

Θαύμα του Αγίου Νεκταρίου στο Ναϊρόμπι (ΦΩΤΟ)

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου
Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες που λειτουργεί η Πατριαρχική μας Σχολή, πάντοτε με τη στήριξη και ευλογία των εκάστοτε Πατριαρχών Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής (Νικόλαος ο Στ΄, Παρθένιος ο Γ΄, Πέτρος ο Ζ΄, μέχρι και του σημερινού Προκαθημένου μας Μακαριωτάτου κ. Θεοδώρου του Β΄, οι Ορθόδοξες ακολουθίες και ιδιαίτερα η θεία λειτουργία αποτελούσαν πάντα καταφύγιο και συνεχίζουν να μας ενισχύουν και να μας χαροποιούν με την καθημερινή τέλεσή τους.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΝΕΑΝ ΛΑΡΝΑΚΑ