“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Μετά τις εκλογές η ΠΑΝΑΓΙΑ βγάζει σκούπα και φαράσι, να βοηθήσουμε και εμείς με Προσευχή- Μετάνοια και Ομοψυχία.

Ότι και να ψηφίσουμε γνωρίζουμε ποιος βγαίνει…ο τούρκος στο ΑΙΓΑΙΟ και οι μπαχαλάκηδες στους δρόμους των μεγαλουπόλεων;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτό που βιώνουμε δεν διαχειρίζεται ανθρωπίνως μόνο πνευματικά. Όλη η νέο- Ελλάδα φαίνεται να μοιάζει με κάποιον που είναι έτοιμος να πηδήξει από τα μπαλκόνια. Στώμεν καλώς και κάντε πίσω , όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ:

Ζω εν Χριστώ σημαίνει ζω πέραν του θανάτου

Η Ανάσταση. Τοιχογραφία της Μονής της Χώρας
Από το χριστιανισμό μαθαίνουμε ότι το πρόσωπο ανάλογα με την πίστη του αδράχνεται σε μία μεγάλη αναστάσιμη κίνηση.
Στην ευχαριστηριακή καρδιά της Εκκλησίας, όπως και στην πνευματική «καρδιά» κάθε πιστού, ο Χριστός εξακολουθεί να νικά το θάνατο. Έτσι, η ανθρωπότητα και, δι’ αυτής, το σύμπαν εισάγονται σε μία πελώρια μεταμόρφωση: την οποία η αγιότητα προλαμβάνει και σπεύδει στην ολοκλήρωσή της.

Κυριακή τῆς Σαμαρείτιδος

Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου
Σήμερα ὁ Χριστὸς διαλαλεῖ σὲ μᾶς τοὺς ἄθλους τῆς Σαμαρείτιδος καὶ πρέπει τὸ φτωχὸ πλοιάριο τοῦ λόγου μου νὰ διαπλεύση τὸ πέλαγος τῶν κατορθωμάτων της. Βλέπω τὴν πίστη της καὶ θέλω νὰ φτιάξω τὸ ἐγκώμιό της καὶ μαζί σας νὰ ἐπαινέσω τὴν φτωχιὰ καὶ τὴν πλούσια, τὴν πόρνη καὶ τὴν ἀπόστολο, τὴν ἄσωτη καὶ τὴν πιστή, τὴν πολύγαμο καὶ πολυδύναμη, αὐτὴ ποὺ πολλοὺς ἐμόλυνε καὶ ποὺ τὸν μονογενῆ γιὸ τοῦ Θεοῦ ὑπηρέτησε. Αὐτὴ ποὺ μολύνθηκε καὶ καθαρίστηκε, ποὺ δίψασε κι ἐπιθύμησε νερὸ ζωντανό, καὶ κληρονόμησε τὰ νάματα τῆς χάρης τοὐρανοῦ.

Γέροντας είπε: “-άλλοι ετοιμάζονται για το Κοινοβούλιο των Βρυξελλών. - και ΑΓΓΕΛΟΙ ετοιμάζονται για το ΒΟΥΛΕΥΤΗΡΙΟ της ΠΟΛΗΣ.”

Τώρα όλα σκάζουν μύτη. Μεγάλοι ΑΓΙΟΙ και Γεροντάδες τα είπαν για να μην  αμφισβητήσουμε την ουράνια προέλευση των λεγομένων, όταν  γίνουν. Είναι μέρες που και τα ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ έχουν το δικό τους « προεκλογικό αγώνα» και κατεβάζουν στην γη υποψήφιους Αγγέλους για να διευθετήσουν τα ανθρώπινα αδιέξοδα. Κάντε κουράγιο και διαβάστε το. Δείτε το σαν μια ανάπαυλα  στο τρελοκομείο των ημερών μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Επανέρχεται πάλι η Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ευρώπης» ΙΩΣΗΦ ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ