“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

«Το ΘΑΥΜΑ μου συνεχίζεται» είπε η ίδια ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ στις 23 Αυγούστου του 2018 και εννοούσε όσα ζούμε και θα ζήσουμε, ξεκινώντας με τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ.

Σήμερα τα πάντα επικαιροποιούνται με πνευματικό και δραματικό τρόπο. Όποιος έχει μάτια ας δει, όποιος έχει στόμα ας προσευχηθεί και όποιος έχει καρδιά ας γονατίσει. Όλα τα παρακάτω γράφτηκαν σε ανύποπτο χρόνο. 
Μάρτιος του 2018 – Μάρτιος 2020
Μάρτιο μήνα συλλαμβάνουν οι τουρκαλάδες μπαμπέσικα τους δυο στρατιωτικούς μας στον Έβρο και μας εκβιάζουν. Πάλι μήνα Μάρτη, μήνα των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ μας εκβιάζουν. Πως έχουν τα γεγονότα και πως επικαιροποιούνται σήμερα;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ του 2018 ξημερώματα (βαθιά νύχτα) της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ αρθρογραφούμε: (δημοσιεύεται σε πολλά ιστολόγια )  
Μαρτυρία Ιερέα: «Η Παναγία παρουσιάστηκε στην γυναίκα του Ερντογάν» https://www.pentapostagma.gr

Μία συγκλονιστική ιστορία ενός μοναχού

Η ιστορία έχει ως εξής. Ο π. Μελχισεδέκ πριν πάρει το μεγάλο σχήμα, λεγόταν ηγούμενος Μιχαήλ και όπως όλοι οι ιερείς λειτουργούσε στο μοναστήρι.
Ήταν ξυλουργός, ικανός και επιμελής. Στους ναούς και στα κελιά των αδελφών υπάρχουν μπαούλα, αναλόγια, σκαλιστά προσκυνητάρια, καθίσματα, ντουλάπες και πολλά άλλα χρηστικά έπιπλα βγαλμένα από τα χέρια του.
Δούλευε μάλιστα από νωρίς το πρωί μέχρι την νύχτα, προς μεγάλη χαρά της διοίκησης της μονής. Κάποτε, τού έδωσαν ευλογία να εκτελέσει για τη μονή μια μεγάλη ξυλουργική εργασία. Δούλευε αρκετούς μήνες, χωρίς σχεδόν να βγαίνει από το ξυλουργείο.

H Α΄ στάσις τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Παναγίας μας

Αγιογραφία από το Καθολικό της Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ Αγίου Όρους
Σήμερα τὸ ἀπόγευμα, ὅπως καὶ τὶς ἑπόμενες τέσσερις Παρασκευὲς, θὰ τελεσθεῖ στοὺς Ἱεροὺς Ναοὺς ὁ Ἀκάθιστος Ὕμνος τῆς Θεοτόκου. Κάθε Παρασκευὴ διαβάζεται μία Στάσις τῶν Χαιρετισμῶν καὶ τὴν τελευταία Παρασκευή, διαβάζονται ὅλες μαζί. 

Ο ιερέας της Σπιναλόγκας που κοινωνούσε τους λεπρούς και χρησιμοποιούσε το ίδιο κουτάλι για τον εαυτό του.

Θ.Π.: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΙΓΟΨΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΟΥΝ. ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ. 
Η ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ. ΟΤΑΝ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ. ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΙΟΥΔΕΣ ΑΛΛΑ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ "ΚΛΕΨΤΕ" ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΩΡΑ. ΑΜΗΝ
«ΤΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΟΝ, ΥΙΕ ΘΕΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΟΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕ ΟΥ ΜΗ ΓΑΡ ΤΟΙΣ ΕΧΘΡΟΙΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΠΩ, ΟΥ ΦΙΛΗΜΑ ΣΟΙ ΔΩΣΩ, ΚΑΘΑΠΕΡ Ο ΙΟΥΔΑΣ. ΑΛΛ' ΩΣ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΩ ΣΟΙ ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ, ΟΤΑΝ ΕΛΘΗΣ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ»
Ο ιερέας της Σπιναλόγκας που κοινωνούσε τους λεπρούς και χρησιμοποιούσε το ίδιο κουτάλι για τον εαυτό του. Τους έδινε πάντα το χέρι του και έφυγε από το νησί τελευταίος
Για δέκα ολόκληρα χρόνια ο ιερομόναχος Χρύσανθος Κουτσουλογιαννάκης ήταν η παρηγοριά των λεπρών στη Σπιναλόγκα. Ευλογούσε και κοινωνούσε τους αρρώστους απλώνοντας το χέρι και λαμβάνοντας θεία κοινωνία από το ίδιο κουτάλι χωρίς να φοβηθεί την ασθένεια και τις συνέπειες της. Όσοι τον γνώρισαν μιλούν για μια πληθωρική, καλοσυνάτη μορφή που είχε σκοπό να απαλύνει τα βάσανα των ανθρώπων που νοσούσαν. Τον χαρακτηρίζουν «θεόσταλτο»  και «άγιο».

Θα προκαλέσει βάναυσα η τουρκία κοντά στην μνήμη της Παλιγγενεσίας του 21; Θα μας βρει όλους απέναντι της.

Η φώτο είναι δώρο στα άνομα σχέδια των αντίχριστων.
Μαζί με τις ακριτικές φρουρές μας, τα επιτελεία , τους στρατεύσιμους και τον απλό λαό ξαγρυπνούν και σηκώνουν ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ υπέρ αυτών σκήτες, μονές καθίσματα, αγιασμένες παλαίστρες της Ορθοδοξίας για τον ΦΩΤΙΣΜΟ και την σωματική επάρκεια αυτών στις δυσμενείς και δόλιες προθέσεις των αγαρηνών- τούρκων. Στο μέτωπο του ΕΒΡΟΥ έγινε ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ: «ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ και δεν πρόκειται να μας βρουν από εδώ και πέρα χαλαρούς» είναι το ΘΑΥΜΑ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ αυτό, που όπως η ίδια είπε στον ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ τον Αριζονίτη σκέπασε με το μαφώριο ΤΗΣ την επικράτεια της  Ορθόδοξης Ελλάδος.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πλέον αρθρογραφούμε με την συναίσθηση αυτών των στιγμών και με ψυχική  υπερφόρτωση καθότι οι ώρες που διάγουμε είναι πλέον κρίσιμες. Όταν το πρωί λαμβάνουμε ειδήσεις από γεροντάκια που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα δίχως τηλεόραση και διαδίκτυο, αλλά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο της προσευχής και μας λένε τα εξής: