“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ένα καλό δείγμα της...«καλής ατμόσφαιρας» που επικρατεί στην Κυβέρνηση

Βορίδης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα – Σάλος στο ΠΑΣΟΚ
Δεν κράτησε πολύ απ' ό,τι φαίνεται η «καλή ατμόσφαιρα» εντός της δικομματικής, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός και σημείωσε σε αυστηρό ύφος «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» τόνισε ο Μ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Εθνους».

"ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ"

Του Μητροπολίτου Καστορίας κ.Σεραφείμ
Καθώς βρισκόμαστε μπροστά στη μορφή του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και σκεπτόμαστε την προσφορά του στην Εκκλησία και ιδιαίτερα στην Πατρίδα μας την οποία επισκέφτηκε και θεμελίωσε τις τοπικές Εκκλησίες, θα θέλαμε να σκιαγραφήσουμε τη μορφή του. Δεν υπάρχει καλύτερος ερμηνευτής από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Πιστεύω πως δεν υπάρχει άλλος ρήτορας σαν αυτόν, που να έχει εγκωμιάσει αυτή τη μεγάλη μορφή με τέτοια λόγια. Γι’αυτό και έγραψαν χαρακτηριστικά «πως στόμα Χριστού Παύλος, στόμα Παύλου Χρυσόστομος».

"Ο TAP μπορεί να έχει και αρνητικές εξελίξεις" -Δεν είναι όλα "ρόδινα" για την Ελλάδα

Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος,
γεωστρατηγικός αναλυτής
geostrategical@yahoo.gr

Το Αζερμπαϊτζάν συνιστά σημαντικό προμηθευτή πετρελαίου και φυσικού αερίου για την περιοχή της Κεντρικής Ασίας και της Ευρώπης. Μάλιστα, η ικανότητα παραγωγής φυσικού αερίου αναμένεται να πολλαπλασιασθεί αισθητά τα επόμενα χρόνια. Μοναδικό πρόβλημα της κυβέρνησης του Μπακού είναι η αβεβαιότητα, που δημιουργεί η απαίτηση της Τεχεράνηςστην κατανομή της Κασπίας Θάλασσας (ένα πέμπτο σε Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν και Ρωσία). 

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ;;;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΣΥΧΑΡΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ TAP
Συγχαρητήρια για την επιλογή του Διαδριατικού Αγωγού (TAP), εκ μέρους της κοινοπραξίας του Shah Deniz II, για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Ελλάδας, εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα με τον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Η εορτή των αγίων και κορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Μνήμη δικαίου μετ’ εγκωμίων και εγκωμιαζομένου δικαίου ευφρανθήσονται λαοί.
Όπως ακριβώς το βράδυ ανάβουμε φώτα και λάμπει το φως έτσι είναι και ο θεάρεστος βίος του καθενός αγίου και η δοθείσα χάρη από το Θεό για την καθαρότητα του βίου του. Και με τη μνήμη τους προσφέρεται κοινή στους πιστούς η πνευματική ευφροσύνη και ωφέλεια. Όπως όταν γίνει ευφορία στη γη δε χαίρονται μόνο οι γεωργοί αλλά και όλοι οι άνθρωποι αφού η απόλαυση των καρπών της γης είναι κοινή σε όλους τους ανθρώπους και ανάλογα και με την καρποφορία των αγίων προς το Θεό με την αρετή τους που δεν ευφραίνει μόνο τον γεωργό των ψυχών μας αλλά και όλους μας αφού πρόκειται για κοινή τρυφή και απόλαυση των ψυχών μας. Όταν είναι δω στη γη οι άγιοι είναι ζωντανά παραδείγματα για μίμηση και όταν μεταβούν πάλι στους ουρανούς με τη μνήμη τους ωφελούν. Και η μνήμη των αγαθών τους έργων είναι εγκώμιό τους χρεωστούμενο από μας σ’ εκείνους για προγενέστερη ωφέλεια και χρήσιμο σε μας τώρα για ό,  τι κερδίζουμε απ’ αυτούς.