“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Εντυπωσιακή πρόβα επίδειξης δύναμης στους δρόμους της Μόσχας

Εκατοντάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα, βαλλιστικοί πύραυλοι, Α/Κ συστήματα πυροβολικού, και πάσης φύσεως στρατιωτικά οχήματα πλημμύρισαν εχθές τους δρόμους της Μόσχας αιφνιδιάζοντας τους κατοίκους.
Επρόκειτο ένα ατελείωτο κομβόι οχημάτων τα οποία πέρασαν από τις κεντρικότερες λεωφόρους της ρωσικής πρωτεύουσας γεμίζοντας με θόρυβο τους δρόμους νωρίς το πρωί.

Εκεί που απελπίζεσαι ο Θεός σε... βοηθά!

Δυσκολίες, πειρασμοί και απελπισία...
Να ξέρεις, παιδί μου, ότι ο πονηρός όταν δεν μπορεί να μας νικήσει εσωτερικά, τότε μας κάνει αυτές τις εξωτερικές επιθέσεις με διάφορα συμβάντα, που επιτρέπει ο Θεός, για να μας φοβίσει. Δεν υπάρχει απελπισία μέσα στην Εκκλησία, ότι και να έχεις κάνει, ότι και να έχεις υποστεί. Δεν υπάρχει απελπισία. Στενοχώρια μπορεί να έχεις, αλλά απελπισία όχι. 

Θράκη, "Τό ὑπόκωφον ζήτημα"

Γράφει ο Σαράντος Καργάκος 
Ἔτσι εἶχε εὐστόχως ὀνομάσει σ' ἕνα βιβλίο του τό θρακικό ζήτημα ὁ ἀείμνηστος φίλος Παναγιώτης Φωτέας, πού εἶχε ἐπί πολλά ἔτη χρηματίσει νομάρχης Κομοτηνῆς. Πᾶνε ἀπό τότε 25 χρόνια καί τό....ὑπόκωφο ζήτημα βρίσκεται σέ συνεχῆ δράση μέ τούς Τούρκους μεθοδικά νά προχωροῦν καί τούς Ἕλληνες ἀμέθοδα νά ὑποχωροῦν.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

Το λάθος μας πάντα είναι ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτό που είναι η δεδομένη, η παρεχομένη σημερινή ημέρα της ζωής μας, το ότι ζούμε στο παρελθόν ή στο μέλλον και το ότι όλο και περιμένουμε κάποιαν ιδιαίτερη μέρα, οπότε η ζωή μας θα ξεδιπλωθεί και θα αποκτήσει όλη την σημασία και σπουδαιότητά της και δεν προσέχουμε ότι η ζωή μας κυλάει και φεύγει σα νερό, που διαρρέει μέσα από τα δάκτυλα του χεριού, ή όπως τον πολύτιμο σπόρο, που διαπερνά και πέφτει από μη σφιχτοδεμένο σακί.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ: Αφού μείωσαν απότομα τις ψήφους στο τέλος το εξαφάνισαν!!!

Στις 26/11/2013 πήραμε την πρωτοβουλία για την διενέργεια ενός ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος με θέμα : Υπογράψτε ώστε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσει ξανά ως Ορθόδοξος Ναός
Λάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία αφού θεωρούσαμε άστοχα τόσο το δημοψήφισμα των ελληνοαμερικανών που ζητούσαν η Αγία Σοφία να μην λειτουργήσει ως τζαμί όσο και την θέση της Χριστιανικής Αρχαιολογικής που ζητούσε για την Αγία Σοφιά «να μην περιορισθεί στη διάθεση ενός ειδικού κοινού, ως τόπος λατρείας, αλλά να παραμείνει εκεί που ανήκει, στην οικουμένη».

Αντί Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη βιώνουμε “Μπουργκάς – Αμερικανοί”

Ένας  αντικειμενικός ιστορικός του μέλλοντος  οπωσδήποτε θα αναφερθεί στην στενή σχέση που συνδέει δυο παράλληλα γεγονότα της νεώτερης εθνικής διαδρομής μας.
Δηλ. στην “στρατηγική¨” των προσπαθειών ακύρωσης του έργου (Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη) μεταφοράς ενέργειας με την “στρατηγική” ενεργειών να καταστεί η Ελλάδα μνημονιακά  δεμένη και εξαρτώμενη στο άρμα τοκογλυφικών αγορών.
Ας πούμε ότι “ονειρευόμαστε” και το έργο αυτό είχε προλάβει να υλοποιηθεί  μέχρι σήμερα προς όφελος του γενικού καλού…τότε